: Rózsa

A4-es lapon készült, színes ceruzából , temperából és vízfestékből. A fekete kör temperából, a rózsa színesceruzából és végül a lefolyó festékrész pedig a vízfesték.

Címkék: , ,

630 megtekintés
0 szavazat
2 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Lamíra[offline]

Lamíra

2020-03-30 11:20:320+#2Válasz a #1 kommentreKedves Barnuska. Köszönöm a kedves szavakat és jó tanácsokat. Beismerem hagyományos rajzlapot használok mivel egy kisvárosban lakom és nem igazán álnak a rendelkezésemre az akvarel lapok és egyéb művészkellékek, de ha természetesen lenne ilyen lapom, kipróbálnám. Interneten bisztosan lehet rendelni. A fekete színről régen sokat hallottam, hogy nem használják mert úgy vélik, az nem jelenik meg a természetben és sötétítésnél sem használnak feketét hanem más sötétebb színekkel helyettesítik azt. Olyat is hallottam róla , hogy tapasztalt művészek szabályként is tekintettek rá miszerint tilos használni a feketeszínt. Bizonyos dologban lehet tévedtem de szerény szemszögemből nézve nem fognak egyetérteni velem amit teljesen megértek, viszont vannak olyan művek, attól függően milyennek szeretnénk megalkotni , néha kivételesen jól áll a feketeszín és néha feldob egy egy rajzot. Néha szükség van a feketére is , ha szükségesnek vagy odaíllőnek érezzük egy egy műben. Teljesen megértem , hogy néha azért szükséges elhagyni a fekete színt , mert természetesebb színektől szebb lesz tőle a kép és a tónusok is szebbek. Köszönöm, hogy erre jártál kedves Barnuska. Várlak máskor is mindenkor. Minden jót és szép napot.

Barnuska[offline]

Barnuska

2020-03-29 17:56:390+#1Olvasom a bemutatkozódat, igazán színpatikus írás smiley

Nos ebben a munkádban sok sok anyagot használtál egyszerre, nem baj a kombó, én is szeretem, ha szabadság van smiley
Nem tudom, hogy a vivőfelületed milyen lap, úgy látom a textúrából és a festés folyásából, hogy nem kimondottam akvarell lap...Nem tudom ismered e a különböző anyagú lapokat, de én javasolnám az akvarell/vízfestés technikához kimondottam erre gyártott papírt, pl. Canson, Fabriano akvarell lapokat, különböző m2 súlyban kaphatóak, attól függően, h milyen vastagságúak, mennyi pamutot tartalmaznak. Próbaképpen ajánlanám a Canson 250-es, A/4-es méretű tömböt, elérhető árú, és nem túl vastag nem túl vékony...

Meglátod, azon a víz nagyon szeret önálló életet élni smiley , a csurgatások szebbek, a pigmentek pedig szépen dolgoznak smiley

A fekete színről majd írnak a többiek, én nem teszem szóvá, hiszen még nekem is tanulnom kell az elhagyását smiley
Ilcsi

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

4 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]