: Budapest

Tegnapi napon készültem el ezzel a művel, nem akartam egyáltalán nagyszabású megjelenítést szentelni ezeknek az architektúrikus elemeknek, csak lazán vázlatolni, stb.

Próbáltam az égbolt különböző napszakainak árnyalatait visszaadni.

30x100
akril

Címkék: , , , , , ,

930 megtekintés
3 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

md_art[offline]

md_art

2016-08-10 12:26:020+#6Válasz a #5 kommentreKöszönöm, örülök ha átment a leírása smiley nos igen, nem sűrűn járok Budapesten, de láttam már minden napszakában és évszakában. És igen, vászon! smiley
MD Art

Barnuska[offline]

Barnuska

2016-08-10 10:53:430+#5No, akkor vágd körbe ezt a festegetést, marad ott még méret rendesen smiley )) Jut eszembe, a vivőfelületed ennél az alkotásnál is vászon ? smiley
Olvasva a kép-magyarázataidat, teljesen értem, mit akartál mondani a megfestéssel, így nálam nem is borul a kép semerre sem, sőt éppen jó, h a híd is kifelé vezet, a madarakkal együtt smiley Mostanság nekem is van ilyen érzésem, h ebből a városból jó lenne már kifelé menni smiley , persze a sok sok szépség , amiket meg is festettél, megnézése után... Nekem olyan meseszerű is a képkompozíciód, a háttér színei, a kozmikus belógás, a naplemente belecsempészése, és ezeken feketével vázlatozva az, amit a fővárosból mindig is mutogatnak smiley Mert ez meseszerű, na amit meg tegnap láttam a falak tövében, miközben igyekeztem a maroknyi kutyámat sétáltatni smiley , hát az meg a büdös valóság,megspékelve egy szép " képpel", amikor is két lányt tolt két fiú egy bevásárlókocsiban, matt részegen smiley ....Bocsi, elkanyarodtam, dehát Budapest a képed témája, és nekem meg mindig annyi minden eszembe jut smiley A tegnapi látott jelenetet meg tuti megfestem, de nem lesz valami szépséges smiley
Ez a képed nálam pont, főleg ha körbenyisszantod smiley
Ilcsi

md_art[offline]

md_art

2016-08-10 08:11:500+#4Válasz a #3 kommentrehahahha na igen a kötődoboz, azt ott lenyisszanthattam volna smiley smiley smiley
Teljes mértékben szándékos mind a szín, mind a kompozíció smiley elmondom miért. Bal oldalon azért nem jelenik meg semmi a kép szélén mert egyrészt azt próbáltam érzékeltetni a Hősök terét jellemző nagy teret, másrészt a sötét tónusok miatt nem is úgy mutatna, ráadásul ugyebár mint látható, ott már a galaxisos-csillagködös témát feszegetem, és hát az égboltra úgymond nem igen szándékoztam épületet rajzolni.
Biztosan láttad már az eget mikor a naplemente ilyen színűre festi, ahol a horizonthoz közelebb élénkebbek a színek, felfele haladva viszont már szinte szürkül. A madárkák egyértelműen kifele irányulnak, szimbolizálva ezzel is a városi életből való kitörést, kiszabadulást.
És köszönet.
MD Art

vorosritty[offline]

vorosritty

2016-08-10 07:46:411+#3Bocs, hogy ezt kell mondjam, de a figyelmem jobban lekötötte az első ránézésre a kötődoboz, mint az alkotásod. Megérdemli, hogy körbevágd (még akkor is le kéne csípni belőle fent és lent, ha azt is meg akartad mutatni, hogy a falon lóg)
Hogy az alkotásról is ejtsek szót, a festményed bal oldali éjszakai részen sokkal egyenletesebbnek találom a színek használatát. Nagyon kifele irányuló, menekülős a kompozíció (a kép bal szélét nem érik el az épületek, a jobb alsó oldalon élénkebbek a színek, jobb felső sarokban kifelé repülnek a madarak), nem tudom ez szándékos cél volt e.
Az alap ötlet a látványosságokkal és a színekkel tetszetős.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

md_art[offline]

md_art

2016-08-09 17:59:160+#2Válasz a #1 kommentreaz is volt a cél. A budapesti élet zsúfoltságának érzékeltetése. És köszönöm smiley
MD Art

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2016-08-09 17:32:560+#1Nekem tetszik a háttér. + A felvázolt budapesti jellegzetességeket viszont egy kicsit túlzsúfoltnak érzem.
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]