: Párduc német harckocsi

13cm*7.5cm . Én is szerettem volna nektek meg mutatni egy 1994-ben készített papir makettet. A makett műszaki rajzlapból készűlt. Újság,könyv és a hadtörténeti múzeum kiállításán készített fénykép alapján. Minden része kitalált méretezés. és minden része papírból van. Sajnos a sok pakolgatás, költözködés miatt pár alkatrész hiányzik. Így pld. az ágyú az antenna és a gép puska is. Talán majd ha több időm lesz meg javítom . 1984 ben keztem el készíteni a papir maketteket. Főképp Német tipusú harc járműveket. de volt közöttük, Magyar, Orosz,Amerikai, Izraeli is. Közel 50 különbőző tipust készítettem. Az elkészítésnek a módja, kiszerkesztett teríték rajz. amit jómagam szerkeztettem, azután ki kell vágni, majd össze ragasztani. A kerekei papir maséból préselt formák . Az apróságokat külön kell elkészíteni majd rá ragasztani. A torony forgatható. Utólsó sorban a festés ami olaj festékkel történik. Így száradás után a papir meg keményszik. Később tanítottam is gyerekeket a papir modell készítésének rejtelmeiről.De ennek is már lassan 20 éve.

Címkék: ,

640 megtekintés
4 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Paulus[offline]

Paulus

2019-03-08 17:42:280+#4Válasz a #3 kommentreKöszönöm szépen. Valóban sok türelem kell hozzá.Egyébként én is origamiztam régebben. Az sem semmi türelem.

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-03-08 11:10:160+#3Méretből kiindulva nem volt semmi, sok türelem, biztos kéz, és az apró részletek, gratula smiley Én az origaminál lemaradtam anno, már az is nagyon nagyon macerás volt nekem smiley
Pont smiley
Ilcsi

Paulus[offline]

Paulus

2019-03-05 22:21:440+#2Válasz a #1 kommentreKöszi. Egy napot vesz igénybe ha mondjuk egésznap dolgozik vele az ember.

vorosritty[offline]

vorosritty

2019-03-05 09:15:140+#1Wow, nem semmi meló lehet egy ilyen elkészítése. Minden elismerésem!
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]