: Daniella

Tyűűű hát nem vagyok túl aktív mostanában sajnos...
Ráálltam egy kicsit a modell fotózásra. smiley
Tanácsokat és ötleteket szívesen fogadok.

Címkék: ,

960 megtekintés
3 szavazat
2 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

*Petra[offline]

*Petra

2015-03-22 23:49:300+#2Nagyon köszönöm, mind a kritikát, mind pedig a dicséretet. smiley
Már régebben elolvastam a hozzászólásodat csak gondoltam akkor válaszolok, amikor remélhetőleg kijavítottam a hibámat. Mivel a képen lévő modellemmel ezt a fotót újra nem próbálhattam meg, ezért segítségül hívtam egy másikat, aki történetesen egy kutyus. Róla készítettem egy ilyen beállítású képet és próbáltam odafigyelni. smiley
http://starity.hu/images/…
Remélem, hogy éles lett... smiley
Élj a mának,Temesd a múltat,Remélj jövőt !

Nogre[offline]

Nogre

2015-03-19 23:11:101+#1Portré fotózás első és legfontosabb alapszabálya: Kristálytiszta, tűéles szemek!
A fotódon egyértelműen hátrébb van a fókusz, valahol a fül körül és sajnos az arc és főleg a szemek homályosak lettek. Azt javaslom, amennyiben van érintőképernyős funkció a gépeden akkor mindig bökj rá az alanyod szemére (persze csak a képernyőn, mert amúgy nem tetszene neki smiley ) amikor az auto focus-t belövöd. Ez működik érintős funkció nélkül is, csak ebben az esetben a hátsó kezelőgombokkal kell megadni azt a részt ahova fókuszálni szeretnél. Egy másik jó technika, ha az egy pontos fókuszt (pl középső, de akármelyik jó egyébként csak ez a legegyértelműbb) használod, akkor először azzal belövöd a megfelelő fókuszt a szemre, majd beállítod a kivágást, anélkül, hogy változtatnál a távolságon az alanyod és a kamerád között. Minimális elmozdulás belefér, de minél kevesebb annál jobb smiley Mindkettő jó megoldás, viszont az utóbbi gyors és professzionálisabb véleményem szerint.

És most a képről... smiley Jól használtad a hátulról való megvilágítást ami szépen kiemeli a formát, megadja a sziluettet, nagyon jó technika! Az arcon nincs semmi éles árnyék, ami bezavarna. Szép természetesek a színek, nem vitted túlzásba az utómunkát ami így helyes, nem kell azokat a csúszkákat a maximumra tekerni smiley Ez a kivágás is kreatív, jó ötlet, tetszik. Háttér is szépen elmosódott, nem rossz a bokeh.

A lényeg, hogy a fókuszodra figyelj mindig portrézásnál. Ezt az egyetlen hibát tudom felróni ennél a fotódnál, ezt leszámítva a többi szempontok alapján tetszik. A következő remélem legalább ilyen remek lesz, és tűéles szemekkel smiley +1

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1865 tag online

2 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]