: BB8

Gyakorlás, fabercastell színes ceruza A5-ös bézslapos vázlatfüzetben (panton). Újévi fogadalom, hogy megpróbálok minden nap rajzolni, még ha keveset is, ez az elsejei. :-)
Szerettem volna a referencián lévő koszt is élethűen lerajzolni, de nem akart összejönni :-

[ http://i.pinimg.com/origi… ]
Címkék: , ,

733 megtekintés
8 szavazat
8 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

zsoolt[offline]

zsoolt

2019-01-05 04:30:220+#8Nem sok minden maradt amit írhatnák. "."

Sielu[offline]

Sielu

2019-01-04 16:54:270+#7Válasz a #6 kommentreKöszönöm smiley Hosszútávon szeretnék majd fejből rajzolni, illetve saját stílust kialakítani. Eredetileg az volt a terv, hogy hétköznaponta ilyen kisebb projekteket csinálok, ezeken keresztül gyakorolva bizonyos dolgokat, szabad hétvégéken meg nagyobbakat.

Ezen a rajzon például azt tanultam meg, hogy a referenciát érdemes ugyanolyan szögből nézni, mint amit rajzolok smiley Persze ezt elméletben tudtam, de most a saját káromon tanultam meg, mennyire nem mindegy. smiley Emiatt lett kicsit magasabb és keskenyebb a droid feje.
Köszönöm egyébként a tippeket smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-01-04 11:27:241+#6Nekem tetszik a rajzod! smiley
A mindennapi rajzolással mi a célod? Mármint mit szeretnél gyakorolni? Általában azt szoktam javasolni, hogy érdemes skiccelgetni a full kidolgozott alkotások helyett, de ha nem a fejből rajzolás a cél hosszútávon, akkor az is jó, ha minden nap folytatsz egy rajzot, a technikát szépen be lehet így gyakorolni.

Néhány észrevétel jelen rajzoddal kapcsolatosan
A textúra alapja szerintem nagyon jó. Én erre rámennék még egy réteggel, hogy a kosz szép kontrasztos legyen, ahogy a fotón is.
A robot testén a bemélyedéseid most csak vonalak. Érdemes a bemélyedések mentén az élekre adni némi csúcsfényt itt-ott, ahogy a referencián is ott van; az ad egy kis pluszt, hogy ne csak vonalaknak lássuk, hanem valós vájatoknak.
Itt-ott van némi aránytalanság, például a fej kisebb lett a testhez viszonyítva, de ez inkább széltében igaz. A másik torzulás pedig főként a kerek részeken érzékelhető; a kis karikák nem a perspektívának megfelelően torzulnak, a jobb oldali narancs kör pedig behomorodik bal-alul. Érdemes néha referenciától "függetlenül" is vizsgálni a vázlatot, főleg az ilyen mechanikus ábrázolásoknál, hogy minden úgy kerekedik, ahogy a forma azt megkövetelné. Esetleg ennek erősítésére jó gyakorlás a kockológia. smiley

Ezek igazából apróságok, mert önmagában a rajzod már nagyon jó, felismerhető, és látszik, hogy az ábrázolásmódod jó úton halad. Minden bizonnyal ezzel a kitartással nagyon eredményes leszel a grafika területén, szóval csak így tovább! smiley

+1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

lale_92[offline]

lale_92

2019-01-04 06:51:360+#5Nagy kedvencem smiley smiley

Zsuzs[offline]

Zsuzs

2019-01-04 00:08:041+#4Nagyon rendben van szerintem, imádatos smiley Ha megengedsz egy véleményt....ha az a terv, hogy minden nap rajzolsz - bár ezt nem tudom kész rajzot jelent e vagy csak folyamatot...., nem jó erőltetni szerintem - picit kell igen, de nehogy besokallj a végén!
Inkább szánj időt a kidolgozásra, addig rajzold amíg nem vagy teljesen elégedett vele, aludj rá egyet, másnap látni fogod min lehetne javítani, dolgozni még smiley
Szerintem nagyon szépen dolgozol,látszik hogy igényes, 3-4 óra alatt meg főleg! smiley Gratula! +

hana[offline]

hana

2019-01-03 23:15:161+#3Igazán remek munka! smiley
Jól vissza adja a filmbéli kis robotot smiley
Főleg a "fej" (most így írom smiley ) az nagyon tetszik szép részlet gazdag, szépek a fényhatások,és a fémes hatás is, és szerintem a kosz rész is szépen látszik. smiley
3-4 óra alatt szépen megrajzoltad ment a pont és gartula a munkahoz smiley

Sielu[offline]

Sielu

2019-01-03 22:38:250+#2Válasz a #1 kommentreOlyan 3-4 óra volt, nem tudom, az minek számít smiley Én mindig lassúnak érzem magam.
A 2019 eleje azért maradt le, mert ha benne van, akkor a vázlatfüzet spirálja látszik bele smiley

emberke[offline]

emberke

2019-01-03 19:44:350+#1Szép a rajz. Elég gyorsan el is készült gondolom. Érdekes, hogy bal felül csak az O1g látszik a 2019-ből. De biztos csak véletlen.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]