: Ichigo Kurosaki

Próbáltam realisztikusan ábrázolni a fiatalembert, mert zavart, hogy csak kevesen próbálkoztak vele. (Vagy én nem kerestem elég jól smiley )

Sajnos nem igazán sikerült úgy, ahogy szerettem volna, de ezt már megszoktam. smiley

Megfigyeltem viszont egy érdekes jelenséget az elmúlt pár hónapban.

Abban az esetben, ha fotóról tanulmányrajzolok, szemmel láthatóan jobbak, élettelibbek, stb az arcok, bőrtónus, karakter, bármi. (Az állatok kivétel az ugyanolyan fos, mint amikor fejből rajzolom smiley )

Nyilván ezzel nem mondok semmi újat. Másolási készség az van. Többnyire.

Ha első alkalommal, mikor fotóról rajzolok,automatice sokkal realisztikusabb rajzokat készítek, amíg ha fejből próbálok meg pl. portrét, a századik után is ugyanúgy szenvedek és elégedetlen vagyok, akkor miből gondoljam, hogy a fotóról rajzolás az segít a bajaimon?

Adott esetben a szemem készen kapja az alapanyagot, az agyam adaptálódik hozzá. ha ezután magamtól próbálok rajzolni, és én instant "elfelejtem" hogy hogy kell akkor ez a szélmalomharc miben járul hozzá a fejlődésemhez?
Úgysem jegyzem meg sose fotórajzolás után hogy kell arcot rajzolni. :/ És úgyis elkövetem ugyanazokat a hibákat. Mi garantálja hogy a századik fotóportré után bármivel jobb lesz?

Címkék: , , , , ,

790 megtekintés
5 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Syraliss[offline]

Syraliss

2017-09-10 20:09:410+#6Uhh, szuper, nagyon köszönöm!! smiley
Valóban, egy időben sűrűbben tükrözgettem, de utóbbi rajzoknál valamiért ez nagyon elmaradt munka közben. Csakúgy mint a Ctrl+S nyomkodása... Majdnem el is vesztettem ezt a képet az ilyen rutinbeli hiányosságaim miatt :/
Úgy tűnik, ha sokáig kimarad a rajzolás, az ilyen "életmentő"/hasznos dolgok elfelejtődnek smiley
A farkaskölyök

Syraliss[offline]

Syraliss

2017-09-10 20:06:460+#5Válasz a #3 kommentreNagyon köszönö a tippet és minden észrevételt. Nem is tudom erre eddig miért nem gondoltam smiley D
A farkaskölyök

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2017-09-10 10:59:311+#4Ipszilon már írt egy csomó jó pontot!

A lényeg tényleg az, hogy sok tanulmányt kell csinálni úgy, hogy nem dolgozod végig. Akár 10 perc alatt skiccelsz fel egy-egy arcot. Az élő modellről való rajzolás a legjobb. smiley Ha nincs ki portrét üljön neked, keress egy nyilvános szobrot, amit másolhatsz. De már az is sokat segít, ha nekiállsz fotóról másolgatni, de nem úgy, hogy szépen kidolgozod, hanem gyorsan feldobod a lényeget, és már állsz is tovább. Nekem ez is nagyon sokat segített. Illetve segít. smiley

A másolós képek pedig azért jobbak, mert nem kell lefoglalnod magad azzal, hogy kitaláld az anatómiát, a fényeket, hogy mi-hol legyen az alkotáson. Lehet ebből amúgy tanulni, de baromira időigényes, ha mindig végigdolgozol egy-egy alkotást.

A jelen képen nekem az tűnt fel elsőre, hogy az orr más szögben van, mint a fej többi része, és igen, a fül is rossz helyen van, és kicsi is. Valószínűleg a szemeknél is van egy elcsúszás. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire nagyszerű az, ha munka közben néha tükrözöd a képet, egyből észre fogod venni a problémákat. smiley Illetve a nyak és az áll nagyon közel érződik.

Mindenesetre tetszik a színkezelésed, és szerintem jól haladsz, csak így tovább! smiley

+1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

ipszilon[offline]

ipszilon

2017-09-10 00:56:342+#3Szia!

Szerintem rossz megközelítés az, hogy csak a fotóról másolás vagy a fejből rajz között válogatsz. Próbálj ki élő modellről vagy beállításról rajzolni, kényszerítsd magad rá, hogy minél gyorsabban kelljen például egy arcot vagy mozdulatot lerajzolnod; teszemazt ha a közelben van valaki, miközben rajzolsz, próbáld meg minél gyorsabban, a lényeges vonásait figyelve lefirkálni. Ezzel kiküszöbölhetőek az olyan anatómiai csúszások, mint ami a fülnél, vagy a szemeknél vannak, mert egyszerűen megtanulod, hogy az adott szögben minek kb hogyan kell látszania, hogyan vetülnek árnyékok, fények vagy reflexfények.
A rajz részletei egyébként rendkívül szépek, a száj különösen tetszik, már csak a picit tudatosabb összerakása hiányzik a figurának. +1

Syraliss[offline]

Syraliss

2017-09-07 18:01:570+#2Válasz a #1 kommentreSzia!

Nagyon szépen köszönöm, ennek tökre örülök! smiley ) smiley
Ezért már megérte smiley
A farkaskölyök

Altato[offline]

Altato

2017-09-07 14:23:300+#1szia! Megnéztem a karaktert, és szerintem tök szuperül eltaláltad a vonásait. A hajszín, és szemszín nagyon látványos. a szeme a legjobb, olyan mintha tényleg tűz égne benne! +1

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]