: Fiú portré 2

2018; procreate
Mégegy próba kihívásra. Igazából másodszor töltöm föl, mert a szemét kénytelen voltam megigazítani...így is csak szódával megy el.

[ https://ll-stock.devianta… ]
Címkék: , , ,

632 megtekintés
2 szavazat
2 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

vorosritty[offline]

vorosritty

2018-05-31 10:00:070+#2Válasz a #1 kommentreKöszi a kommentet!
Hát igen, ilyen jellegű dolgot ilyen formában rég rajzoltam (általában van mankóm, amit most nem használtam, mert hát na...)
Az elsőnél azt a hibát is elkövettem, higy a képet függőlegesen néztem, a lapra vízszintesen rajzoltam...pedig én is rudom, higy az úgy nem jó smiley
A másodiknál mentségemre legyen mondva, elfogyott a türelmem. Az elején még méregettem (jónak is látszott), de aztán csak túl akartam lenni rajta.
Egy szó, mint száz, ez a kihívás nekem nem úgy sült el ahogy akartam...
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-05-27 14:38:290+#1Örülök, hogy motiváltalak mindkét verzió feltöltésére. smiley
Úgy látom, hogy mindkét portrédnál alapvetően ugyanazok az aránytalanságok a jellemzőek: az arc lényege (szemtől szájig levő rész) össze van nyomva, a homlok pedig túl hosszú. Még az áll majdnem jó, bár ehhez az arcarányhoz mintha hosszabb lenne - mondjuk azt, hogy a normál arcarányhoz mérten megfelelő lenne. A nyak megint csak hosszú. Érdemes akár két ujj segítségével a meghatározó méretarányokat összehasonlítani egymáshoz, hogy minden helyén van-e, legalább tessék-lássék mértékben.
Itt azért már úgy érzem, hogy pontosabb már az anatómia, és ha úgy vesszük, lehet akár egyedi megközelítés is, de én úgy érzem, hogy a valós arányok megtalálása volt a cél. A fejforma például egész jó lett széltében, alapformában is. A technika is tetszetős mindkét képednél, bár talán itt túl homogén a tónusozás, a vonalrajz meg kicsit elvész rajta. Itt azonban jobban érzem a lendületet, ami jó. smiley

Összességében érzem azt, hogy ennél a képednél már jobb lettek az arányok, a lendület stb., az előzőnél meg kicsit a festészeti technikát és színkezelést látom jobbnak.

Szóval így tovább, és köszönjük, hogy létrehozod számunkra ezeket a kihívásokat! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1865 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]