: Bogár hotel

Solymár közelében túrázva találtam ezt az érdekes formájú fát, próbáltam érdekessé tenni, hogy 2D-ben is ugyanaz az élmény legyen a látványa.

Címkék: ,

652 megtekintés
2 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-09-04 18:18:120+#6Válasz a #3 kommentreAzt sose lehet tudni. Vagy olyan szögből fotózni valamit, hogy láthassuk milyen nagy. smiley De azért mielőtt felmászol nézd meg, hogy megbír e a fa, nehogy leess.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-09-04 18:12:290+#5Válasz a #4 kommentreÉs azt mondja, hogy... őőő, de jó effektezni, mert minden hatásosabb, függetlenül a fotótól? smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

yetikr[offline]

yetikr

2019-09-04 18:06:340+#4Válasz a #1 kommentreKipróbáltam a másik végletet, és jobban tetszett. Még homályosabb és monochrome:
https://drive.google.com/…
yetikr

yetikr[offline]

yetikr

2019-09-04 18:03:520+#3Válasz a #2 kommentreHát elsősorban túráztunk, és mellesleg fotóztunk, úgyhogy stabil nagy állványt nem vittem, de legközelebb tuti kipróbálom, bár nem gondolom, hogy az én látványom hozzátenne a vizuális élményhez!
yetikr

Lyndil[offline]

Lyndil

2019-08-31 12:12:160+#2Érdekesen deformálódott fa, a papámnál volt egy hasonló mirabella szilvafa smiley Felmásztál rá, hogy megbír-e smiley Ilyen képet kellene készíteni, hogy távolról fotózod magad, a fán smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-06-01 19:26:141+#1Tetszik, hogy ezen a képen valami érdekes van! smiley Viszont ami fontos a fotóknál, hogy ez még nem elég. A kompozícióhoz adott lehetőségek közül azon ritka példát láthatjuk itt, amikor a középre helyezés a természetes szimmetria miatt jól jön a fotónak, mégis kihagytad ezt a lehetőséget. Legalábbis, bal oldalt a törzsnek annyi helyet adtam volna, mint jobb oldalt - ez is egy megközelítés, ami érdekessé teheti a témádat.

Vannak eszközök, ami effektként mindig tetszetős képet fog eredményezni. Nagyon sokszor látni, hogy valaki felfedezi a fekete-fehér képek varázsát, és onnantól kezdve minden kép nélkülözni fogja a színeket, mert hogy mennyit dob az a fotókon. smiley Még a budi pumpa is jól néz ki, mert erősen kontrasztos és fekete-fehér kép. Te most az alacsony mélység-élességgel követed el ugyanezt. smiley
Érdemes ezeket az effekteket a célnak megfelelően alkalmazni, itt nem érezném szükségét az alacsony mélység élességnek (DOF röviden). Azt nem tudom, hogy mi volt az érdekessé tétele a képnek, hogy a valóságot tükrözze, de a DOF pont hátravesz belőle: a nagy, távolról nézett dolgokat a szemünk nagyobb DOF-fal nézi, tehát a rekeszt is érdemes feljebb állítani, hogy a valóságot tükrözze. Tájképeknél a minél magasabb rekesz érték a jó, mert az adja vissza azt, ahogy látunk - és hát itt az volt a cél.

Mellesleg tetszik a fa, szép fényeket fogtál ki. Ha éles lenne a kép, akkor még királyabb lenne. smiley A színek természetesen szépek!

+1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]