: láláláv csigusz

Nagyjából másfél óra volt a csiga csak nem tudtam megállni, hogy ne legyen valami körülötte smiley

Sketchbook Expressben festve ez is.
most próbáltam kemény ecseteket használni ás más eszközzel eldolgozni a színeket. gyakorlásnak jó volt smiley

[ https://fbcdn-sphotos-d-a… ]
Címkék: , ,

875 megtekintés
3 szavazat
8 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Zhenia[offline]

Zhenia

2015-03-05 14:35:050+#8Válasz a #7 kommentreVan ott több opció csak használni kell megtanulni minden bizonnyal, amúgy lehet az is hogy túl kicsiben festek.

Ja, nem törik meg a lelkesedés. smiley Reméltem, hogy nem esek bele abba a hibába, sőt eltökélten koncentráltam, ezek szerint elbambultam koncentrálás közben smiley smiley
Bújom a tutorialokat amúgy, és sokszor olyan könnyűnek tűnik... TŰNIK, ez a kulcsszó.. smiley

Szeretném ha nem kellene rágnod engem emiatt túl sokáig (félreértés ne essen, hálás vagyok a kritikáért és az észrevételekért de rágós vagyok már.. smiley ) és sikerülne úgy alkotnom, hogy az értékelhető is legyen nem laikus szemmel is, vagyis fejlődni..
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2015-03-05 13:07:320+#7Válasz a #6 kommentreNem próbáltam még a sketchbook-ot, de biztos van olyan ecsetbeállítás, amitől nem lesz puha az ecsetszél!
De, tölts fel nyugodtan, aztán legfeljebb minden képednél elismétlem ezt! smiley Ne vedd alább a lelkesedést, mert én úgy látom, hogy a szokásos kezdő hibákat leszámítva megy ez neked. Kivétel nélkül minden kezdő festőnek leírom ezeket. Asszem én is így kezdtem még. Sőt, pixelről-pixelre másoltam le a képeket az első 2 festményemnél. smiley Aztán rájöttem, hogy határozottabb, stílusosabb képek születnek, ha nem a "puha tónusokra" megyek rá. Erre mindenkinek rá kell ébrednie.
Aztán vannak olyan profibbak, akik szinte csak így festenek, de ők tudnak vele úgy alkotni, hogy ne legyen meg az elfolytság hatása.
na, de sok sikert! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Zhenia[offline]

Zhenia

2015-03-05 12:50:200+#6Válasz a #5 kommentreKérek engedélyt meghunyászkodni. smiley Igazad van. Lehet, hogy nem használom többet ilyen célra a sketchbookot. mert az egyetlen kemény ecset a ceruza benne... és azt is használtam(írtam is a leírásban), ez az eldolgozás után ilyen lett smiley és eldolgozó eszköz a homályosító meg a maszatoló ami megint csak homályosít. plusz én vagyok a balfütty.. na jó, becsszó addig nem töltök fel digit amíg nem lesz értékelhető kemény ecsetes művem!!!!
És átváltok PS-re...

Köszönöm a nevelési jellegű fejmosást. smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2015-03-05 12:00:440+#5Na, ez a kép egy jó példa arra, miért intek óvva mindenkit attól, hogy homályos ecseteket használjon. Ha ránézel a képre, akkor mire néz először a szemed? Nekem a csigaházra. Nem csak a kontrasztja miatt, hanem mert erőteljesebb is, határozottabb. A puha részek miatt viszont szétfolyik a kép. A csiga teste már kezd elveszni, aztán pedig felborul az egész egyensúly a homályos háttér miatt. Ha már homályos háttér, a fókuszpont körül érdemes meghagyni az élességet, különben van egy háttered meg van egy előtered, akik nincsenek köszönőviszonyban egymással. Ez olyan, mint a fotózás: ha ráfókuszálsz egy objektumra, akkor az és a közelébe eső dolgok élesek lesznek, a többi pedig elvész az alacsony mélységélesség miatt.
Tudom, hogy macerásabbnak tűnik, de most olyan szituációban vagyunk, amikor ismételjük valakinek, hogy merjen erősebb tónusokat használni, aztán meg nézünk, hogy feltölti ugyanúgy a vérszegény alkotásokat. Te is most ugyanez vagy. smiley Pedig megy ez neked, és tényleg sokkal-sokkal erőteljesebb alkotásaid lennének digitálisan, ha megfogadnád ezt, és még csak egy kis részlet erejéig sem használnád ezt az ecsetet. Ennek is megvan persze az előnye, de csak akkor, ha már megtanult az ember járni. Utána futhat a puha ecsettel is.
A kemény ecsetet meg szépen tessék eldolgozni, és sokkal stílusosabb lesz a kép, sokkal határozottabb. Itt a példa, hogyan kell vele dolgozni: https://www.youtube.com/w…
Sok sikert. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Zhenia[offline]

Zhenia

2015-02-23 21:25:270+#4Válasz a #3 kommentreCsak annyit mondok hogy jön a tavasz és: "love is in the air" smiley néztem az eddigi képeket és gondoltam ha még senki nem csapott le a témára akkor majd én smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

veros[offline]

veros

2015-02-23 20:59:460+#3Én megvallom őszintén, hogy titkon vártam egy búgócsigát erre a témára. smiley Na, de ilyen körítésre nem számítottam. smiley Hát, a történet vége lehet ugyanaz lesz, ami a tojásnál... smiley

Zhenia[offline]

Zhenia

2015-02-23 19:58:040+#2Válasz a #1 kommentreszörnyű vagyok mi? smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

egonov[offline]

egonov

2015-02-23 18:35:310+#1 smiley nem is értem, hogy nem tudtad megállni, ejnye!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]