Fórum / Bármi más

Ami máshova nem fér be... Eszmecsere vagy más témába be nem férő kérdések helye.

1/51 >>
1 2 3 4 ... 51

strawberry[offline]

strawberry

2018-09-11 12:34:45#1012Köszönöm Thubi a segítséged, igyekszek nyitottab és befogadóbb lenni. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-08-30 11:21:49#1011Válasz a #1009 kommentreA nude content egyrészt igaz, a core membership viszont nem jelent előnyben részesítést DA-n (nekem is van, nekem nem ad semmi pluszt).

Amit fontos megérteni, az az, hogy nem elég csak hébe-hóba feltöltögetni az oldalakra. Ha már ismert vagy, keresnek maguktól az emberek, már majdnem elég az is, de akkor is jellemzően oda kell figyelni arra, mikor és mennyit publikálsz.

Ameddig nem vagy ismert, addig aktívnak kell lenni - nem csak content készítésre gondolok, de érdemes másokhoz hozzászólásokat írni, kommunikációba elegyedni, lájkolni/favolni, megosztani dolgokat. Sokan ott rontják el, hogy lelkesen nekiállnak posztolni pl. Patreonra, és várják, hogy mások megtalálják őket, aztán csalódnak, és egy hónap után abbahagyják. Figyelembe kell venni alkotóként azt, hogy melletted másik 50millió alkotó is van, aki vágyik a megrendelésekre, hogy észrevegyék őket, szóval az már úgy nem működik, ha csak várunk a sült galambra, csak a szerencséseknek, vagy a nagyon jó stílust/témát választóknak jön el az.

Ahogy Cashile írta, egyrészt fontos az, hogy könnyen megtaláljanak, ezért infó kell mindenhová.
És kommunikálni kell, aktívnak lenni. Csak tesztként próbáld ki valamelyik oldalon, pl. Deviantarton, hogy sokat favolsz neked tetsző képet, kommentelsz és mellette posztolsz pár naponta képeket, biztosra veszem, hogy nőni fog a nézettséged, ezzel pedig annak a lehetősége is, hogy rád találnak.
Illetve nem árt találékonynak is lenni, érdekes posztokat, jól megfogalmazott leírásokat készíteni, hogy kitűnj abból a több milliós tömegből.


//Amúgy ja, a DA minősége eléggé sokat süllyedt az elmúlt x évben, de még mindig vannak olyan emberek, akik ott keresik meg azt az alkotót, aki majd csinál nekik illusztrációt meg miegyebet. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Cashile[offline]

Cashile

2018-08-29 16:15:54#1010Válasz a #1009 kommentreA nude content mindenhol jobban fogy, ezért is látni "sexy fanartokat" mindenhol annak ellenére hogy a karakter nagyon nem viselkedne úgy ahogy... ez mindig eladható.

Érdemes néha beadni a derekad és csatlakozni a trendhez, összedobni néha nagyritkán egy ilyet, csak hogy feldobja a nézettséget.
Ha már ezek a játékszabályok, érdemes kihasználni. ><;

strawberry[offline]

strawberry

2018-08-29 08:37:27#1009Szia, köszönöm a válaszod! Instám van, ott most a legújabb munkámmal kalcsolatban egy holland művesz magazin keresett fel, tumblr-r sosem értettem, ezért nincs is. Devaintarton meg már a harmadik fiókom van, összesen 10 éve ismerem az oldalt,sajnos azt vettem észre, hogy a core membereket részesítik nagy előnyben, illetve az a tapasztalatom, hogy a nude contentet kedvelik az emberek.

Cashile[offline]

Cashile

2018-08-29 00:45:27#1008Válasz a #1002 kommentreHello!

Még felfedezem az oldalt, de valahogy ide tévedtem, szóval gondoltam megosztom a gondolataim megrendelésekkel kapcsolatban.

Szerintem a legfontosabb tényező hogy ismerd a célközönséged. Mit adsz el, kiknek?
Például ha portrét rajzolsz, akkor az realisztikus, stilizált, ezeken belül mikre specializálódsz: fantasy, scifi, punkok? smiley /akármimás
Ez alapján könnyebb megtalálni a legalkalmasabb oldalt/közösséget.

Nekem pl a legtöbb megrendelés deviantartról jön, de ott főleg akkor egyszerű érvényesülni ha adott stílussal/témában dolgozol.
Ezen kívül jó ötlet még facebook csoportokba belépni, ott reklámozni saját artot és mellédobni egy megrendelés infó linket.

És ha már itt vagyunk, megrendelés infó: legyen részletes, de átlátható. Nyugodtan írj litániát a szabályokkal kapcsolatban mert
1. úgysem olvassák el
2. ha mégis, akkor van kis esély megspórolni hogy leírd ugyanazt a választ 87. alkalommal is.
Kategóriánként 2-3 példa kép kb kötelező.
Gondold át hogy mit mutatsz, mert kb "pontazt" fogják elvárni.

Oldalak amik most menők és sok nép használja:
Instagram: elég ha kivágsz látványos részleteket bármilyen artból, nem annyira komoly artnak (úgy sem látszanak részletek ha nagyobb képet akarsz kicsiben mutatni)
Twitter : (fogyasztásra nem annyira ajánlom, mert fúh x'D)
Tumblr: (fogyasztásra még kevésbé alkalmas)
DeviantArt: sokan utálják meg haldoklik, oké, de még mindig sokan vannak, főleg fiatalabb korosztály)
ArtAmino: telefon app, cuki közösség, meglepően nagy aktivitással
Facebook: csak csoportok miatt

Reklámnak még:
art trade (csererajz másik alkotókkal)
"csak" képet kapsz érte, de valójában reklámot/közönséget is cserélsz így. Keress alkotókat akik hasonló témában/stílusban dolgoznak mint Te, és kérdezz rá lenne e kedvük. Veszíteni nem lehet, és amúgy is jó tapasztalat. (+ kapsz artot a saját karakteredről, yay! - vagy amit szeretnél smiley )

Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem hasznos valakinek D:

Üdv~

strawberry[offline]

strawberry

2018-08-27 18:44:26#1007Köszke! smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-08-27 14:01:17#1006Válasz a #1005 kommentreMég két éve írtam egy bejegyzést azzal kapcsolatosan: Mi a Patreon címen. Már azóta én nem használom, mert egyszerűen nem voltidőm foglalkozni vele. smiley De egy próbát megérhet neked.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

strawberry[offline]

strawberry

2018-08-26 20:14:07#1005Sziasztok!

Patreon-ról mit érdemes tudni?

Köszönöm előre is a válaszatiokat!

strawberry[offline]

strawberry

2018-08-23 22:38:03#1004Szuper! Köszönöm a hasznos válaszod!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-08-23 15:40:47#1003Válasz a #1002 kommentreNekem az vált be, hogy minden oldalon fent vagyok, aktívkodom, töltögetem fel az alkotásaimat.

Jött munka már innen, Deviantart-on jó pár, Facebook-on keresztül is viszonylag sok. Van Etsy boltom, onnan is jönnek főként portrérajzolós megbízatások, van olyan, hogy Sketchmob, onnan is néha (de már nem annyira jó az az oldal sem).
Szóval ha egy oldal nem is tűnik annyira érdemlegesnek, még megeshet, hogy bevonz megrendelőket.

Igazából érdemes sokat posztolgatni minden oldalon, aktívnak lenni, és az emberek megtalálnak. Érdemes sajátos témákon, stílusokon dolgozni, mert az is megfoghatja a nagyobb tömeget, ami a megrendelésekhez kell.

De valszeg van ennél jobb módszer is, az enyém kicsit hosszadalmas volt és időigényes.
Érdemes az én-marketing témában tanulgatni, az is segíthet.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

strawberry[offline]

strawberry

2018-08-23 12:09:29#1002Sziasztok! smiley szeretném a segítségeteket kérni. Melyek azok az oldalak, ahol megrendeléseket lehet vállalni? Van upwork, artstation, behance, (dA, nem tartom a mai napig sem értelmesnek) fiókom, de ahogy elnéztem, jó ha fél évente kapok egy ajánlatot, amik általában rosszkor érkeznek tekintve az aktuális körülményeimet, és általában full-time job-ok. Első sorban 2D animációval foglalkozom, de jelen esetben jobban érdekelnének az illusztrálások/ karakterek/ portrék digitális és tradicionális gyártása. Köszönöm előre is válaszaitokat, legyen szép napotok! smiley smiley

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-01-14 12:25:51#1001Válasz a #1000 kommentreKöszönöm szépen a választ smiley
..ja és a víz vert ki attól, hogy mennyi szabályt kellene ismernem, pedig én csak festeni akartam smiley
No, akkor utánakeresgélek a műalkotás kiviteli szabályainak ( hejj, egyszerre műalkotás lesz a képem, amint ki akarom küldeni, egyébként meg csak pacsmag smiley , ki érti ezt smiley ) , remélem a saját tulajdonú, saját alkotásokat nem szabályozták szét, csak a valóban védett műalkotásokra van vonatkozó rendelet !
A futárcéges történetnek is nekifutok, mert én meg éppen a Magyar Posta oldalán garázdálkodtam, és ott találtam meg az Ausztráliába történő, speciális kezelést is igénylő csomagok - szállítási feltételeit és díjait, az értéknyilvánítást stb.

Az utalási infókat is köszönöm, ez már tiszta, teljesen smiley , már csak a csomagnak kellene elkészülni és odaérni !

Köszi az infókat, és várom a további kommenteket, hátha valaki éppen egy óceánt szeletett át a magyar postával smiley
Ilcsi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2018-01-14 11:59:34#1000Válasz a #999 kommentreAz a helyzet, hogy festmény csomagolással kapcsolatosan nincs sok ötletem. Azt tudom, hogy nem egyszerű mulatság maga a postázás, mert van valami hülyeség azzal kapcsolatosan, hogy műalkotás nem hagyhatja el csak úgy az országot. Erről nem tudok szinte semmit.

Annyit tudok, hogy postával küldeni elég veszélyes, mert hát tudni jól, hogy a csomagok fele elvész, az meg nem jó egyedi alkotás esetén. Illetve Ausztráliába köbö 4 hét, míg kiér.
Szóval a megbízhatóság és gyorsaság miatt a futárcég a legjobb, az viszont nem olcsó, ha nincs valamiféle szerződés velük. Úgy 15+ forintra esztimálnám a költségét.
Esetleg keress valakit, akinek van már valamiféle szerződése pölö Fedex-nél, és rajta keresztül ki tudnád küldeni a csomagodat.


Utalás sikeresen működik, nincs vele gond. Csak SWIFT kódot és IBAN-t kell megadni, ennyiben neccesebb. EU-n belül van egy 2000Ft-os levonás, de szerencsédre ez ebben az esetben nem érvényes.
Azonban ajánlanám a PayPal-t, amennyiben több külföldi eladásod is lesz, kicsit könnyebb és gyorsabb is a használata.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2018-01-13 11:38:04#999Kérdésem lenne hozzátok, és nem kell azonnal válasz, jobb is lenne üzenetben, mert a chaten eltűnhet, ha a konyha és a gép között futkosok smiley Szóval : Ausztráliába kellene festéseimet postáznom, és szeretném megtudni, h Ti a külföldi postaküldeményeket a magyar postával vagy futárcéggel oldjátok meg ? nem kevés a képek súlya, ( kellett nekem bútorlapra festeni smiley ) , szóval nem kevés súly miatt a költség tetemesek, ja és szuper ( a belföldi már megvan, buburékfólia, meg vákumfólia és kartondoboz ) csomagolási ötletek is jól jönnének, h azért egy darabban érkezzenek meg a képek...Ja és a pénz utalásában is homály a külföld, ha van gyakorlati tapasztalat, ebben a kérdésben is jól jönne ! Bocska, h ennyire semmit sem tudok a határon túli üzletelésről, magyar már megy smiley Köszi előre is !
Ilcsi

vorosritty[offline]

vorosritty

2017-09-24 18:47:59#998Válasz a #997 kommentreOkés, csak kérdeztem. smiley Szokni kell a rendszert.
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2017-09-24 11:13:18#997Válasz a #996 kommentreAz a helyzet, hogy sajnos csak így tudtam megoldani. :/ De úgy vagyok a dologgal, hogy "legrosszabb esetben" is legfeljebb több embert vonz ide, és hát így is-úgy is az a póló fog győzni, ami vizuálisan a legtöbbet nyújt.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

vorosritty[offline]

vorosritty

2017-09-21 20:39:37#996Válasz a #995 kommentreSzuperság!
Noh, a chatben kérdeztem ezzel kapcsolatban, de mite újra ránéztem, már lement a láthatatlan tartományba, szóval inkább itt újra megkérdem.
A szavazás akkor csak fészbúkon történik, így nem gond, ha nem kockart tagok is lájkolnak?
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2017-09-20 17:41:57#995Hali!

Végre lehet szavazni a pólókra! Kérek mindenkit, hogy adja le a voksát a következők szerint:

"Mindenkit kérünk arra, hogy lájkolja be azon designokat, melyek a legjobban tetszenek neki! Adhatsz összesen egy szívet is (ami duplán fog számítani) arra a bizonyosra, ami a legjobban tetszik. Sajátra ne szavazz!
Oszd meg az albumot, hogy segíts minél több szavazatot gyűjteni! smiley

Szavazni Szeptember 30-ig, 20:00-ig lehet."


Itt tudtok szavazni: https://www.facebook.com/…
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2017-09-11 17:06:59#994Sziasztok smiley

Nem tudom, hogy jó helyre teszem-e fel ezt a linket ott alant, de szerettem volna megosztani veletek azt, amit az albumban láttok és olvastok smiley , ezért itt nem is írom le mégegyszer .

Az Ilcsi Galéria még alakítgatás alatt, és a nyitvatartási időt sem tudom még ( kicsit - nagyon messze lakom Budapesttől, remélem az idő haladtával majd ez is alakul smiley . )
Október közepén, egy hétvégi időpontra tervezek egy olyan bekukkantót smiley , ahol szívesen látnék mindenkit, akinek alkalmas az időpont és érdekelné is ez a kis pincécske, telepakolva az elmúlt 3 évem festegetéseinek kis szeletkéjével smiley , sajna több nem fért el, nekik marad a szobám fala, zege -zuga smiley

A nyitó- időpontot - ha már biztos a kiválasztott 2 nap - megírom nektek ! smiley

No szóval szerettem volna megosztani veletek, h örülök ennek a kis galériának, ahol nem is a mutogatás a legfontosabb, hanem az, hogy végre megint van egy helyem, amiben én vagyok, amit én csinálgathatok, ahol érezhetem, hogy jó ott lenni smiley

Véleményt, ötletet, bármi mást is smiley szívesen olvasok ám smiley

https://www.facebook.com/…
Ilcsi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2016-12-20 18:06:10#993Hát már későn lenne a kiírás. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

1 2 3 4 ... 51
1/51 >>
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1734 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]