: Itt és most, jó ...

43 x 62 cm-es OSB lapon akril festés, festőkéssel.

Hangulatkép, olyan tavasz van-jó ott ülni - csak egy pillanatra - meg anyáknak a napja is van - de jó, hogy én anyja vagyok a fiaimnak - érzések...

Címkék: , , ,

587 megtekintés
5 szavazat
13 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Lamíra[offline]

Lamíra

2021-08-09 20:57:470+#13Kedves Barnuska.

Tudom, hogy régen készült ez a festmény, de mély érzéseket keltett bennem, amint megláttam és annyira tetszik, hogy ki kell fejeznem szavakban is. Valóban elragadó a színvilága , de főleg a hölgy megjelenése mégszebbé teszi azt. A bőr árnyalatát nagyon jól ábrázoltad és nekem igazi hangulatkép , tele érzésekkel. Én nagyon köszönöm hogy ilyet is láthatok tőled, mert nekem nagyon sokat mond és értékes lett számomra. Szívemből szólnak ezek a sorok és úgy látom szépnek ahogy van , teljes egészében. Őszinte elismerésem kedves Barnuska . Tőlem szivet érdemel. smiley

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-05-07 12:30:580+#12Válasz a #2 kommentreKöszönöm szépen a nézést smiley és a pontot smiley ...ám a kialakulásra még várni kell, ami vagy lesz vagy nem smiley ...az biztos, hogy ezt a vivőfelületet, és a festőkést, a sok sok színt szeretem smiley
Ilcsi

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-05-07 12:29:360+#11Válasz a #1 kommentreKöszönöm szépen smiley ..bocsi a késői válaszért, csak elsodortak az események ...
Ilcsi

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-05-06 14:44:030+#10Válasz a #8 kommentreKöszönöm smiley Akkor ezt a képet nem adom el neked, még ajándékba sem , smiley mert elárultad magad smiley , bár tetszik, de látni nem szeretnéd mindig smiley
Ilcsi

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-05-06 14:40:200+#9Válasz a #7 kommentreÉrtelek !

Én úgy gondolom, h ez a hangulatkép címke valahogy nem is jó, nem mutatja igazán azt, amiről az olyan alkotások szólni szeretnének, mint ez itt ni!
A másik gondolatom, hogy természetesen itt, egymás között megbeszéljük, cincálgatjuk ( és ez jó ) az alkotásokat, de a nézőnek erről nem kell feltétlenül tudnia...nem, nem azért, mert kiderül, h a festő kókler, és nem tud normális csajt festeni ( most sarkítok ), hanem azért, mert had repüljön ez a festés úgy, ahogy akar, az én magyarázatom nélkül! Miért is ? Mert mindenkinek nem mesélhetem el a miérteket minden képről... próbáltam, de rájöttem tök gáz, mintha magyarázkodnék, h jajj ez azé' olyan mert ... hát azért olyan mert -ek maradjanak az alkotó fejében, a látvány pedig a néző szemében, agyában, meg az érzéseiben, ami lehet : "fújj, béna, ""jajj, imádom, ", " ó, hát nem megy neki jobban ", imádom a mezőben ülő csöppséget ", " kiráz tőle a hideg " , " amatőr pacsmag ", " pont ilyet akartam " ...de nem sorolom ... Én úgy gondolom, hogy nem is kell egy kép alá írni semmit sem, az önmagáért beszélés mindenkinél másképpen szól... amit persze be kell vallanom itt smiley , amott meg nem, hogy a belső érzésem nem eladó, a kép igen.

Finoman fogalmaztad meg, ezért hálás vagyok smiley : nincs direkt irányítás, kvázi ha akarnám sem tudnám még (?) megfesteni a bigét másképpen smiley , és csak belemagyarázok mindent ! Igen, ez igaz, minek tagadjam, halvány lila lövésem sincs arról a tudáshalomról, ami már a te fejedben és kezedben van, tisztellek érte, de ha egy pillanatnyi időre is tudnék akár ezredrésznyire elvárható póz-érzést rajzolni, akkor sem rajzoltam volna elő úgy...
Ilcsi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-05-06 14:36:090+#8Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ettől függetlenül a kép szép, és tetszik! Ez csak egy észrevétel egy nézelődőtől. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-05-06 13:49:320+#7Válasz a #6 kommentreÉrtem én, csak azt hiszem, elbeszélünk egymás mellett, ezért szeretnék még ezzel az utolsó kommenttel megnyilvánulni.

Itt most nem volt szó a korrekt anatómiáról, talán rosszul fogalmaztam. Mert ez nem az a stílus, ahol az anatómiának korrektnek kell lennie, ebben is nagyon igazad van! smiley Ez egy más stílus. Én a pózra tettem megjegyzést.

Ha érzést szeretnél kifejezni, egy hangulatot, akkor egy póz szerintem fontos. Az is egy eszköz a hangulat átadására. Ha ezt az eszközt nézem a képeden, akkor merevséget érzek, görcsösséget. A leírásban pont azt írod, hogy mást szeretnél kifejezni.
Tehát a póz az, ami nem jó.
Ha viszont direkt a merevséget és görcsösséget akarsz kifejezni, akkor sem jó valami: amihez már sokszor visszatérünk, hogyha valami hibának tetszik és nem direkt megalkotott elemnek, akkor valószínűleg hiba is. A néző hibának fogja érzékelni. Ha kiállítasz egy festményt, nem írhatod oda, hogy "azért ilyen, mert ez meg az". A képnek önmagáért kéne beszélnie.

Kérlek, ne érezz semmi kényszert, ez csak egy beszélgetés egy műről, ami vagy előrevisz vagy nem. Én is tudok tévedni, és amit látok az az, hogy a mű azért sikerült így, mert csak így tudott létrejönni, és nincs direkt irányítás, ami ténylegesen fókuszálná az érzést, amit átadni szerettél volna. Hangulatkép, de ez csak a készítőben csengeti azt, amit érzett, a nézőben nem. Talán ez nem is baj.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-05-06 13:06:450+#6Válasz a #5 kommentreKöszönöm szépen smiley , én pedig újra és újra megköszönöm, és elolvasom, megértem, és az " igazad van " polcra teszem !!!!
De ! Kérlek szépen próbáld megérteni, hogy most ez van bennem, ilyen, mint ez a kép, meg ez a lány-póz... a cím egy pillanat címe, dehogy jó úgy ülni !! ...és igen, szeretnék majd szép nőket festeni, de azok nem az én érzéseim lesznek, mert én nem vagyok sem szép, sem vékony, sem boldogan fűben ülő, sem vidám...most egyáltalán nem ... Ez a kép nem a jó anatómia megfestéséről szól ! Ez - és az eddig többi is - a rosszul érzem magam a bőrömben, de körbefestem magam akkor is --- érzésről szól...

De nem felejtem a szavaidat, köszönöm a rám szánt idődet, ne hidd, hogy oktalanul és céltalanul engedem őket elszállni !
Ilcsi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-05-06 11:03:180+#5Válasz a #4 kommentreHát, egy festménybe utólag nehéz belenyúlni, a tanácsok többnyire a következő alkotásra szólnak, hogy mire érdemes legközelebb figyelni.
Akkor is a te hangulatképed, ha szép, kifejezőbb pózokat alkotsz. Itt most a görcsösség nincs korrelációban a kedves, vidám körítéssel, a "tavasz van, jó ott ülni" hiányzik belőle. A lazaságot nem érzem, mert a nyak mereven előrenyúl, míg a hát görnyed, közben megfeszítve oldalra néz a figurád és felemeli az állát is. Ha ezt leutánzom, megfeszülnek a nyak izmaim, és fájnak a próbálkozástól. Ha például a nyak rövidebb, a fej közelebb esik a vállakhoz, és az áll nem megy fel ennyire, akkor valóban egy lazítós, pihenős görnyedt pózt kapsz, de ebben az esetben ez nincs meg.
"Haragudni" nem fogok, mert ez a te alkotásod. Ha valamit nem megfelelően közelítesz meg, számomra nem jelent jót vagy rosszat. Max újra és újra leírom ugyanazt. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2019-05-06 10:01:110+#4Köszönöm smiley
Leutánoztam a pózt, most így ülök...igen görnyedős, megtört , de laza, és jó így ülni ... a fejemen ez a béna mosoly, a szám sem a helyén, a nyakam is kitekeredve ül, sajnos a fűbe nem tudok kiülni, mert esik ... ez a figura ilyen, sajnálom, hogy érzésben az megy át, hogy megint nem jó az alak-póz...de ő most ez, ilyen, és nem másmilyen... Ül ez a szerencsétlen kint a színekben, és próbál egy pillanatot szerezni magának, ami jó ...ez az én mostani pózom ... ( egyébként felvázoltam előre az OSB lapra, így, ahogyan ül ..)
Respekt mindig a tanácsaidért, köszönöm, és megtisztelő, ha kapok kommentet tőled...ne haragudj, de ez a festésem így marad, álboldogságos, nyamvadt pózban ülő lány, a fű között, hiszen nem is lehet másmilyen, mert akkor az már nem az én hangulatképem.
Ilcsi

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2019-05-06 09:06:590+#3A színek, a stílus nagyon tetszik! De a póz valahogy megint nem az igazi.
Amikor nem vagyok biztos egy felrajzolt pózban, akkor megpróbálom felvenni a felvázolt pózt, hogy lássam, a valóságban hogy néz ki. Ilyenkor kiderül, hogy túl merev, nem realisztikus vagy vicces a póz, és akkor annak megfelelően átrajzolom. Ha most leutánzod a pózt, akkor mi jön ki? Görnyedős, tört és merev.
Tudom, hogy nem reál és inkább hangulatkép, de egy hangulatképnél pont a póz az, ami sokat mutat.
Ahogy említettem, a színek és a köret nagyon tetszetős lett, igazán kellemes hangulatot áraszt. smiley De a figuráiddal érdemes lenne valamit kezdeni! Akár csak papíron vázlatolj egyet, akár csak részletet, mielőtt felviszed a vászonra.

Ment a pont!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Paulus[offline]

Paulus

2019-05-05 13:52:060+#2szia. úgy látom kialakitottad a stílusodat. grtula.

hana[offline]

hana

2019-05-05 10:27:490+#1Nagyon kellemes alkotás lett! smiley
A színek szép élénkek és érezni , hogy vidám, friss, és tavaszias jó ránézni. smiley
Részemről jó ötlet volt pirossal és kékkel kiemelni a női alakot talán ez tetszik benne a legjobban.
Szóval gratula érte. smiley
Ment a pötyi.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]