: Jinx



Címkék: , ,

1096 megtekintés
3 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

csokiskocka[offline]

csokiskocka

2013-11-16 14:48:450+#4Válasz a #3 kommentrehát igen 100%-ig az igazat írtad smiley ... vmi beugrik ..a fejemben összeáll de nem tudom lerajzolni... lusta vagyok az anatómiát gyakorolni smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-11-14 15:26:480+#3Megint tetszik a koncepció, de az anatómia megint nagyon furcsa (például: a jobb karját behajlítja, de alul mégis dudorodik az az izom, ami csak akkor szokott, ha a kar nyújtva van, a csípő furcsán dudorodik, pedig ebből a szögből laposnak kéne lennie, a bal melle fent van, holott a póz miatt jóval lejjebb kellene lennie és a többi). A póz maga is furcsa: balettozás, kötéltánc és célzás egyvelege, de mindegyik testrésze másról szól. A fegyver pedig nem felismerhető, az meg még inkább elvesz belőle, hogy pontosan a nézőre mered, kicsit sem látszik semmi az oldalából.
Tényleg megértem, hogy nagyon szeretnél rajzolni fejből, hogy megalkothasd az elképzelésed, mindannyiunknak ez a célja. De ha nem vagy türelmes, akkor sokkal tovább fog elnyúlni a tanuló időszak. Anatómiát a legprofibb festők, művészek sem az anyatejből szopták, hanem gyakorolták, másoltak, skicceltek, vázoltak éveken át, mire begyakorolták. És még utána is használják a referenciákat, ha valamiben bizonytalanok. Ezt a lépést te kihagyod. Ne érezd rossznak azt, ha keresel egy-egy póz anatómiájához referenciát... így meg mindig ugyanazokat a dolgokat rontod el. Kár érte, mert ha erre kicsit odafigyelnél, nagyon jó képeket csinálnál.
Persze, lehet gondolni rólam, hogy "jó beszél, hisz csak másolgat". Valójában ez nem mindig van így, gyakran alkotok fejből, csak ritkán osztom meg, illetve más munka jön közbe. És tudom, milyen az, ha van egy ötlet, amit az ember meg akar rajzolni, de hiányzik hozzá a tudás... és azt is tudom, milyen az, ha megrajzolom a képet, és baromira nem tetszik, mert lusta voltam gyűjtőmunkát végezni előtte, aztán jó ideig nem próbálkozom vele megint. És azt az érzést is ismerem, mennyire tudok örülni, ha nem voltam lusta, nézegettem fotókat, több skicc után ugrottam neki csak a vázlatnak és a végén úgy érzem, hogyha nem is lett tökéletes a kép, azért érdemes volt nekiállni.

Szóval bocs a kötekedésemért, egyáltalán nem rossz szándékból írom, csak szomorú látni, hogy aki képes lenne igazán áll leesős képeket alkotni, ennyire hanyagul akarja kihagyni azt a lépést, amiből tanulhatna, hogy aztán elérje az áll leesős kategóriát. A másik meg az, hogy tessék időt szentelni a felvázolásnak. Az arányokon, a formákon sok minden nyugszik, ha az nincs rendben, akkor adhatsz bármilyen elmozdulásos effektet a képnek, nem lesz az igazi.

Sok sikert! És ha bármi kérdésed van: tedd fel, szívesen segítünk. ha tudunk.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

csokiskocka[offline]

csokiskocka

2013-11-14 15:10:200+#2köszönöm smiley .. egy aknavető féle -> http://static.eclypsia.co…

Gatget[online]

Gatget

2013-11-13 23:20:230+#1Jó lett, lendületes mozgékony téma, bár nem igazán tudom mi van a feje mellet. +1
A mesterséges inteligencia nem elenfele a természetes hülyeségnek !

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]