: Ripley 2- Digitanulmány

PS (egy darab lágy,kerek,nyomásra fedettség ecset) 100% kézzel készült, semmi segítséget nem használtam hozzá, ahogy megígértem

[ http://pemzli.hu/images/r… ]
Címkék: , , , ,

919 megtekintés
4 szavazat
14 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

kagyerjak[offline]

kagyerjak

2013-07-21 17:55:410+#14Válasz a #12 kommentreÍgy van, a véleménykülönbség még nem sárdobálás, ez nem az az oldal! smiley A lényeg, hogy megbeszéltük a dolgot és mindketten megértettük a másik álláspontját. smiley

Vicaversa[offline]

Vicaversa

2013-07-21 17:37:060+#13Válasz a #12 kommentre smiley smiley kis hevesek smiley
Aloha :)

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-21 17:31:090+#12Válasz a #11 kommentreÚgy érzem, nem ugrottunk egymás torkának, csak kifejtettük véleményünket. Tényleg volt egy kis félreértés, de szerencsére, a kommentek nagy része nem azon alapul. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Vicaversa[offline]

Vicaversa

2013-07-21 17:13:580+#11Mintha elbeszélnétek egymás mellett. Szerintem nyugodtság, mindenki egyetért, lehet művészetet produkálni digivel is! Nehogy már egymás torkának essetek. Thubica digitális képei szerintem egyet értünk, igen rendben vannak, és vannak még itt alkotók ezzel a technikával, akik szintén nem pixeleket másolnak. Nem kellene mindent sértésnek venni, meg bántásnak, főleg ami nem ingetek smiley smiley smiley
Aloha :)

kagyerjak[offline]

kagyerjak

2013-07-21 16:49:280+#10Ne haragudj, de ha elferdítesz valamit, megvédem magam! Digiben is lehet művészit alkotni mint bármiben másban! Nem tudom miként jutottál erre a megállapításra, de sehol nem írtam le, hogy a digiben nem lehet művészit alkotni, sőt az ellenkezőjét írtam. Folyamatosan azt vágod hozzám, hogy a digi ellen vagyok holott ez sem igaz. Csak olyannal vádolj meg ,amit leírtam, ha nem értesz valamit, kérdezz nyugodtan, mindig válaszolok szívesen. Nem sértegetlek, soha nem tenném, valószínűsítettem, hogy mivel az ellenkezőjét írod le annak, amit én állítottam, nem olvastad végig a hozzászólásaimat. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-21 16:40:040+#9Válasz a #8 kommentreFelnéztem a másik oldalra is, ahol pont ezt állítottad, hogy nem tartod művészetnek.
De akkor ha már azzal vádolsz, hogy nem olvastam el, akkor hagyjuk.
A nyilvános sértegetést meg ne kezdjük el.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

kagyerjak[offline]

kagyerjak

2013-07-21 16:36:470+#8Válasz a #7 kommentre"Mint minden médiummal, a digivel is lehet művészit alkotni.."
Ezt írtam korábban! smiley
Semmit nem értettél meg abból amit leírtam, ugyan azokat írod most is, mintha el se olvastad volna. Lehet én fogalmaztam rosszul, mindenesetre én itt befejeztem ezt a témát mert mikor a két fél teljesen elbeszél egymás mellett, akkor nincs értelme folytatni. smiley
Azért kaptam visszajelzést, máshoz eljutott a dolog simán, és ennek nagyon örülök, sajnálatos, hogy pont hozzád nem. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-21 16:06:450+#7Válasz a #6 kommentre"A fejlődés nem csak technikai kell, hogy legyen, művész csak az lehet, aki a gondolatait tudja kivetíteni a alkotásába, saját magát tudja megjeleníteni. Akiben ott az igény arra, hogy bensőjében lévő dolgokat valamilyen médiumon keresztül megjelenítse. "
Szóval, magadnak ellentmondva, a digitális alkotás is lehet művészet. smiley

A többivel nem foglalkozom (ha esetleg nekem szólt a tucatos dolog), én nagyrészt ipari rajzos vagyok, aki mások kedvének tesz eleget -- ennek is megvan a helye az alkotás világában. Ha meg van időm, akkor kedvemre alkotok; vagy benne vagyok a képben, vagy nem, ezt nem szoktam firtatni, csak élvezzem, örömmel csináljam vagy sikeres legyen a feszültséglevezetés általa. Akkor már nem érne semmit se, ha ezen nekiállnék agyalni, hogy most művészi-e, amit csináltam vagy sem és meglehetősen hiúság lenne a részemről. Ezt mindig másoknak kell eldöntenie, nem magának az alkotónak; hisz tudod, hogy boldog boldogtalan szereti magát művésznek nevezni, tök mindegy, mit csinál és mennyi ideje.

A gyorsaságos dolog nem tudom, miért szerepel most itt, de ha azért, mert szerinted a digitális festéssel gyors sikert lehet elérni, akkor totálisan megcáfolnám. Ezt most olyan emberként írom, aki aztán tényleg mindenbe belekóstolt a grafikai világban a pasztell és akril képeken kívül (festettem olajjal is, 3D-ben modelleztem már, vágtam videót, terveztem logókat, weboldalakat is és ugye rajzolok).
Régebb óta festek digitálisan, mint rajzolok, mégis, utóbbiban vagyok jobb, így nem mondhatnám azt, hogy gyors sikereket érek el a festéssel. Sokkal több gyakorlat van benne, mint a rajzban. Tradicionális festéssel a második képem már elfogadható volt a kezdetekhez képest, míg digitálisan csak 2-3 év után tudtam olyat alkotni, amire azt mondhatom, hogy nem rossz (a saját objektív, mégis hibákat látó énem szerint).
A másik az, hogy sokszor volt már olyan, hogy többet szenvedtem egy digitális festménnyel, mint hagyományos rajzzal; a sok lehetőség csak bonyolultabbá teszi a dolgot.
A harmadik az, hogy az emberek zöme nem érti, mi az a digitális festés, és megveti azt, nem fogadják el. Ha sikert akarok, akkor papírt és ceruzát kell fognom. Az első, aránytalan rajzaim nagyobb sikert arattak, mint a 10. festményem, amihez már volt tradicionális alapom is.
A negyedik cáfolat pedig az, hogy a digitális rajzolást megelőzi a tradicionális: ahhoz, hogy tudj festeni, tudnod kell rajzolni papíron is. Ergo, hosszabb út vezet hozzá, mint a rajzhoz.

Végső soron leírnám még azt, hogy nem értem, miért kell minden ecsetvonásban, ceruzavonalban a művészetet keresni. Ha az ember erőlteti, kicsúszik a kezei közül a dolog.
Just don't give a shit. Ezerszer többre mész vele. Ha meg zavar egy grafikai terület szerinted túlzott sikere (ami a valóságban nem biztos, hogy tényleg van), akkor se foglalkozz vele, csináld azt, amit szeretsz, mert az éri meg. Az embereket nevelni meg ne akard, csak tüzet szítasz vele, pláne, ha úgy vonsz le következtetést vagy prezentálsz egy csalást, hogy igazából nincs meg a teljes alapod hozzá.

Asszem, mindent leírtam már. Én csak annyit kérek, hogy ne próbáld meg nagyon lehúzni a digitális festést, mert már így is kegyetlenül meg van csonkítva, pedig sok munka van benne.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

kagyerjak[offline]

kagyerjak

2013-07-21 12:43:250+#6Ilyet sose írtam sehol, ha valakinek ez jött le az egészből, hát....az szomorú.
Rengeteg profi digist látok itt az oldalon is, akik művészi szinten művelik a dolgot, akik beleviszik azt a pluszt amit írtál. Sőt, sajnálom azokat, akik kapásból elítélnek egy-egy irányzatot, ráadásul úgy, hogy ki se próbálták.
Mint minden médiummal, a digivel is lehet művészit alkotni, és a tradicionálisokkal is lehet semmitmondót. Igazából a kérdés itt az, amit fel kell tennünk magunknak, hogy gyors sikert szeretnék vagy sok áldozat és szenvedés árán, majd a jövőben értéket előállítani? Feltétlenül ketté kell választani a kettőt, mert a gyors siker és a művészi nem járnak kéz a kézben!
A fejlődés nem csak technikai kell, hogy legyen, művész csak az lehet, aki a gondolatait tudja kivetíteni a alkotásába, saját magát tudja megjeleníteni. Akiben ott az igény arra, hogy bensőjében lévő dolgokat valamilyen médiumon keresztül megjelenítse. Most itt írhatnánk azt, hogy de bármit alkotunk is, abban benne vagyunk, de ez csak önámítás. Szerencsés esetben tényleg így van ,de egyébként rengeteg munka árán juthatunk csak el odáig, hogy megismerjenek, ne egy legyünk a tucatból.
smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-21 12:17:250+#5Válasz a #4 kommentreHelyes. smiley
Mindenesetre remélem, hogy nem tartasz fenn lenézést eme irányzat iránt, ha már látod, hogy azért van vele fáradtság.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

kagyerjak[offline]

kagyerjak

2013-07-21 12:13:340+#4Válasz a #2 kommentreKöszönöm! Örülök ennek a válaszodnak nagyon, főleg az utolsó mondatodnak! Én is így gondolom! smiley
Ezzel le is zártam ezt a kérdéskört, legalább is itt.

kagyerjak[offline]

kagyerjak

2013-07-21 12:10:370+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-07-21 12:02:390+#2A színek nagyon élethűek, meg néhány részlet is nagyon jó, de az egész mégis homályos. A fejének a felső része teljesen blur-os; DOF-nak sem lenne jó, mivel az nem így hatna.
Próbálkozz más ecsetekkel is; adhatnál textúrákat velük (ha már a realisztikusra törekszel), valamint javíthatnád az éleket is, hogy ne legyen homályos a kép, mert elvész az élvezhetőség ezáltal. Sok kezdő esik ebbe a hibába, hogy puha ecsetet használ, de azzal nem lehet élethűet alkotni, csak akkor, ha már ismered az ecsetek csínját-bínját. A legtöbb részt érdemes változatos beállítású kemény ecsetekkel megalkotni, hogy több élet legyen benne vagy akár stílust vihetsz bele, hogy ne csak egy 100% pixelmásolás legyen. Az sem rossz persze, de a digitális világban rengeteg lehetőség van, érdemes kihasználni azt, pláne, ha egyébként már van saját stílusod a tradicionális világban.

Ha már bizonyítani szeretnél, akkor bizonyíts rendesen. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

KovácsV[offline]

KovácsV

2013-07-21 11:49:360+#1Nem rossz! smiley
Kovács Viktor

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]