: Sok szín

Első HDR próbálkozásom.
Lehet, hogy nem lehet benne találni különösebben témát de annál több szín jelenik meg ahogy azt akartam is. smiley

508 megtekintés
2 szavazat
2 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

kanyocsaba[offline]

kanyocsaba

2012-02-03 21:13:370+#2Válasz a #1 kommentreKöszi Bögre! smiley

Sajnos még állványom valóban nincsen de igyekeztem fix pontról készíteni a képeket de sajnos nem sikerült teljesen fixen maradni. smiley

A hóval elég nagy bajban voltam erre már utólag jöttem rá én is mert az istenért sem akarta ledobni a kék színt, úgyhogy elég sokat szenvedtem vele mire ennyire is le tudtam szedni róla.
Jelen időjárás előrejelzések alapján egy darabig nem nagyon fogok hómentes talajt találni. de majd igyekszem. smiley

Még egyenlőre a programmal (photomati smiley is nagyon ismerkedőben vagyok de ha ráérzek a dologra remélem egyszerűbben meg tudom oldani a felmerülő problémákat.
A lombos fák ágai között is elég sokszor átüt a középső expo kiégése, úgyhogy még rámfér a gyakorlatozás mindenképpen. smiley

Köszönöm a tippeket, a tutorialt pedig tanulmányozni fogom mindenképpen! smiley
"A fotó arra hivatott, hogy felrázza a képzelőerőt… Nem elég, ha csupán emlékeztetőül szolgál.” - Lucien Hervé

Bögre[offline]

Bögre

2012-02-03 20:52:220+#1Azt, hogy HDR kép lenne főleg abból lehet megállapítani, hogy az ég nem vakító fehér, mert a középső expozíciódon biztos az lenne smiley Látszódik a fa anyagán is, hogy élénkebb, leginkább ezeken a sárgás-vöröses árnyalatokon lehet észlelmi.
Persze első próbálkozás, szóval csodát nem kell várni, de ha tovább próbálkozol, akkor rövid időn belül biztos lesznek sokkal jobban sikerült képek is, gyakorlás nélkül nem lehet úgy sem látványos javulást elérni.

Amire vigyázz, hogy látom állvány nélkül készült, így néhol látszódik, hogy a program "szellemképessé" tette, ezt mindkettőben amit ajánlottam lehet szűrni, több-kevesebb sikerrel. Ezen úgy tűnik nem nagyon sikerült neki.
A másik, ha megnézed a fenyőnek a tűlevelei "bekékülnek" (a többi ágnál is előfordul, csak ott kevésbé feltűnő). Ezt utólag tudnád még javítani, hogy szépen kijelölöd, és a kék színt, ami ott megjelenik kiszűrőd, vagy egy új rétegen (pl. Photoshopban) egy "kéktelen" részt keresel az egyik expozíción, és próbálod oda beilleszteni.

Maga a "témaválasztás" az jó a gyakorlásod szempontjából, nem tudom mennyi lehetőséged van, én még azt javasolnám, hogy keress olyan helyet, ahol a föld egyik részén kevesebb a hó, és látszódik a sötétebb talaj. Ezt azért ajánlom, mert akkor az a világos ég, az égbe nyúlú fák, házak, környezeti elemek, a sötétebb talaj, és a talajon lévő világos hó elég nehéz helyzetet teremt a fényképező(és a fotós) számára, mert nem tud általában mint kezdeni (még a jobb gépeknek sincs akkora dinamikatartománya, hogy ezt meg tudja oldani). Persze elsőre valószínűleg nem jönne össze, de HDR technika gyakorlására tökéletes, mivel utólag ez a módszer képes kijavítani.

Van még egy másik módszer, ez amit én sokat alkalmazok, a "panoráma" készítés, ami persze nem csak panorámára alkalmazható.
Ehhez egy kis leírást már korábban készítettem, talán tudsz belőle valami hasznosat kiházomzni:
http://www.kockart.hu/tut…

További jó gyakorlást, és sok sikert!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]