: Kék Szem

Tyűha, már a címkéknél bajban vagyok smiley

Na de tömören lényegében, megjött a kedvem a kísérletezéshez, így egy olyat agyaltam ki, hogy milyen lenne ha vízzel párosítanám a porpassztelemet.
A tapasztalat érdekes, azonban végeredmény szempontjából száraz pasztel is lehetne.

kép:https://dl.dropboxusercon…

Ami mindenképp előny, hogy a nagy felületű tónusokat könnyen rátudjuk dobni a lapra, s a víz hatására a lap felülete se türemkedik ki, tehát tényleg festményszerűbbé válik a kép. Viszont olyan gond merült fel, hogy sok por, vastag pasztellezés esetében bizony a víz nem viselkedik már úgy ahogy egy megszokott festménynél, úgymond kissé kerüli a port. Keverni a színeket egész jól tudtam, bár a szemszín nem olyan lett mint amilyen a referencián, de a bőrszínt sikerült eltalálnom úgy érzem. S amire még úgy érzem hogy ki kell hogy térjek, az-az apró részletek. Volt egy gondolatom hogy totális fotórealista irányba viszem a képet, de a technika nem igazán akarta. Hogy miért? Nos, a pasztelemnek (Raphail Loiris) meg van az a bökkenője, hogy nagyon poros, emiatt szárazon is igazából jól keverhető vele a színek, meg könnyen "felszedhető" a lapról (ráfújok és fele rajz eltűnik smiley ) viszont hátránya ennek hogy nem tudom azt csinálni hogy valamit odahúzok, akkor az maradjon is ott, mint egy keményebb préselt szénnel. Ezen a víz egy keveset változtat, rajta marad ugyan a lapon, viszont erős és vékonyat csak olyan színnel tudok, amilyen pasztelem van, ha keverni akarom már gyengébb lesz és megy el egy lágy vízfesték irányába.

Hirtelenjében ez volt a tapasztalom amit letudtam írni smiley

[ https://dl.dropboxusercon… ]
Címkék: , , , ,

956 megtekintés
2 szavazat
1 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

KisDressi[offline]

KisDressi

2014-01-04 15:55:320+#1Jaj még hátrány:

Lehet csak mert rossz lapra dolgoztam, (félfamentes, ilyenre szoktam kísérletezni smiley ) de a lapfelületét mint látszik is, kissé megviselte.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]