: wip izé

Elindítok egy rajzot, eleinte azon kapom magam hogy: "Hmm, egész szép vázlat, és tök jó ez a piros ebben a szürkében" Valamint a karakter vázlata kékes tollas színnel volt felszkecselve ami szintén egész jó hatást keltet bennem (eleinte olyan volt amilyen a ref fotón (megj: stock fotó dev-ről) de némiképp alakítottam a pózán saját szájízre, ezért lehet fura talán)
De egyszerűen megint furcsálom azt az irányt amelyikbe haladok.

[ rajt van a képen ]
Címkék: ,

779 megtekintés
3 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-01-04 10:11:470+#3Válasz a #2 kommentreHogy miért lenne jobb a photoshop? "Kicsit könnyebb a vázlatolás, ha pedig bizonytalan vagy, tudsz segédvonalakat, rácsot is használni. Az irányok és arányok megfelelő beállításánál nagy segítség lenne!"
Ezt már megírtam. smiley Ezeket adja pluszban.
Nekem a sima ecsetek kezelése is jobban kézreáll, pluszban ezért is javasolnám. Itt most nem a tájképen van a hangsúly, hanem a karakteren. Ott vannak az aránytalanságok. smiley Tudom, hogy menő mypaintesként szidni a PS-t, de mivel mindkét programot sokat használtam, tudom, hogy segítene a használata; mi ergónomikusabb és miben. Mypaintben gyönyörű, festői tónusokat tudsz létrehozni, PS-ben viszont a tervezés könnyebb. Inkább azt mondanám, hogy nem a makacsság, inkább a lustaság beszél belőled. smiley
Hát, ha felvázlatolsz valamit, akkor csak nem festesz rá teljesen mást. smiley Mikor az alapszíneket felviszed, inkább légy türelmes és kövesd jól a vázlatot. De szerintem itt inkább a vázlattal van a gond, mintha csak egy nagyon alap valamit rajzolnál fel, alig feltüntetve a testrészek hajlatait, domborulatait. Azok nélkül meg nehéz belőni az arányokat. Nehéz meghatározni a láb hosszát, ha egy tuskónak rajzolod. Nézz meg profibbakat, akik még nem a foltból való festést csapatják. A legkisebb gombokat is előrajzolják, még akkor is, ha egyébként a végeredményen nyoma sem lesz az előrajznak vagy körvonalnak.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

KisDressi[offline]

KisDressi

2014-01-04 01:37:410+#2Válasz a #1 kommentreAmi miatt gyakran használnám a PS-t festés közben az általában a színeltolás változtatás stb, de gondolván hogy utólag úgy is PS-be kerül így menet közben annyira nem foglalkozok ezzel a részével
Szerkesztésileg is lehet jó ötlet lenne Photoshopot használnom, de most lehet makacsság beszél belőlem, nem tudom mi az amit adni tudna pluszban amit ne tudnék megrajzolni (gondolok most a perspektívára pl, bár egy utcarészletnél tuti jól jöhet, egy nyitott tájképnél viszont nem érzem hiányát egyszerűen)
Van igazság az aránytalanságban, már csak az a kérdés hogy a vázlat is az-e, vagy pedig a ráfestéstől lett olyan amilyen. Majd holnap (most már ma) folytatom, csak dota után inkább passzoltam ezt és kísérleteztem valami mást papíron.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-01-03 21:36:430+#1Az elgondolás tetszik. smiley Szerintem csak az aránytalanságokat érzed, mert nincs konkrét előrajz, ami segítene a terelésben. Nekem sokkal könnyebb úgy dolgoznom, amikor van egy fix vázlat. Persze minél több a gyakorlat a kézben, annál kevésbé van erre szükség, de eleinte inkább rajzold elő pontosan.
Más: én nem mypaintben szoktam előrajzolni a konkrétabb rajzoknál, hanem PS-ben. Kicsit könnyebb a vázlatolás, ha pedig bizonytalan vagy, tudsz segédvonalakat, rácsot is használni. Az irányok és arányok megfelelő beállításánál nagy segítség lenne! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]