: The Forgotten One

http://www.youtube.com/wa…

Címkék: ,

826 megtekintés
0 szavazat
3 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-01-27 14:11:410+#3Válasz a #2 kommentreSzívesen! Csak biztatni tudlak a dologra. smiley
A speed paintinget szerintem annyira még nem kell erőltetni, bár tény, hogy kb. olyan, mintha sokat skiccelnél. De ahhoz is érdemes sok referenciát használni. A jó speed paintinghez általában már kell egy biztos festési tudás, amitől viszonylag gyorsan lehet festeni. Szóval ez akkor működik, ha már benne van a gyakorlat az ember kezében.
A referenciahasználat amellett is megoldható, ha folyamatosan változtatod a tervet, bár előre kigondolt képet készíteni kevésbé macerásabb. Ha folyton változtatsz, akkor folyton új referencia kellhet, és a sok keresgélés meg elveszi az ember hangulatát. Persze, lehet, hogy te vagy a szerencsés kivétel. smiley
na, mindegy, sok sikert! És ne felejts el nézni példaképeket. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

knoxville[offline]

knoxville

2014-01-27 11:44:140+#2Válasz a #1 kommentreKöszi a linket! Igyekszem javítani ezen. smiley Tulajdonképpen sose tervezem előre hogy mit csinálok (lehet ez a probléma) és csak néha meglátok benne valamit aztán abba az irányba kezdek menni, de közben is lehet hogy változik még valami másra.. szóval lehet inkább előre kéne gondolkodnom hogy mit is szeretnék. Meg amúgy inkább speedpaintingeket csinálok, részletekbe most annyira nem megyek bele.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-01-27 09:55:140+#1Én még mindig ugyanazt tudom tanácsolni, mint korábban: bátran használj részreferenciákat legalább. Az ember nem úgy születik, hogy a fejében van a komplett anatómiai tudás és egyebek, melyek a festéshez kellenek. A legprofibbak is használnak még referenciákat, nézd csak meg ezt: http://muddycolors.blogsp…
Ezt csak azért írom, mert a rajzolt póz nagyon merev akárcsak a többi képeden, és személy szerint nem tudom, mit akar kifejezni. A lightning effekt szép, meg a színek is alakulnak, meg a plusz zaj is jó, de ezek még nem állítják helyre a hiányosságokat.
Nem szégyen referenciát használni, nagyon is szükséges, legalább a kezdetekben. Ezt az is alátámasztja, hogy ez a merevség kiküszöbölés már nagyon régóta hiányzik, az anyagok, a ruha dinamika, az anatómia nem fejlődtek (még ha nem is teljesen emberi arcról van most szó).
Szóval csak biztatni próbállak, hogy a referencia használat, ha a profi festők szerint jó, akkor neked is jó lesz. Nem kell egy az egyben másolni, egyszerűen csak a bizonytalan részekhez google-zz egyet, nézd meg a számodra kérdéses dolgokat róla, javíts, fess át és ezáltal tanulj meg új dolgokat. A pózokhoz meríts ötleteket másoktól, hogyan oldották meg, hogyan tehetnéd rugalmassá, lendületessé a képeket. Nem egyszerű, de egyetlen tanulási folyamat sem az.

Sok sikert!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]