: Rosszindulat

Ezt a rajzot a rosszindulatú gonosz beszédű "kedves" emberkéknek készítettem smiley Rengeteg Ige van a Bibliában a nyelv és a beszéd bűneivel kapcsolatosan, most csak néhányat másolok.

Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok? Mert a szívnek teljességéből szól a száj.
Máté 12:34

Aki elfedezi a gyűlölséget, hazug ajkú az; és aki szól gyalázatot, bolond az.
A sok beszédben elmaradhatatlan a vétek; aki pedig megtartóztatja ajkait, az értelmes.
Választott ezüst az igaznak nyelve; a gonoszok elméje kevés érő.
Az igaznak ajkai sokakat legeltetnek; a bolondok pedig esztelenségökben halnak meg.
Példabeszédek 10:18

Nem fizetvén gonosszal a gonoszért, avagy szidalommal a szidalomért; sőt ellenkezőleg áldást mondván, tudva, hogy arra hivattatok el, hogy áldást örököljetek,
Mert aki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot:
Forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót; keresse a békességet, és kövesse azt.
1 Péter 3:9-11

Címkék:

951 megtekintés
7 szavazat
19 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Xtea[offline]

Xtea

2015-07-08 13:27:580+#19Válasz a #18 kommentrejó döntés volt smiley Habár ezek az emberek általában külcsínbe burkolóznak. smiley

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-07 00:18:050+#18Válasz a #17 kommentreKöszönöm! Eredetileg egy szépen kisminkelt szép szájat akartam rajzolni, de aztán úgy döntöttem, hogy nem érdemli meg smiley
Lexandra

Xtea[offline]

Xtea

2015-07-06 19:26:591+#17Nagyon nehéz ezt követni, ha túl sok ilyen száj veszi körül az embert, mint, amit le is rajzoltál. tetszik az ábrázolás. különösen, hogy hogyis mondjam... nem egy tökéletes szájat alkottál meg (értem itt, pl a fogak összevisszaságát). ami meg fröcsög a szájából! smiley Jó ötlet!
+1

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-06 14:54:320+#16Válasz a #15 kommentre smiley Az is jó smiley
Lexandra

Manó[offline]

Manó

2015-07-06 14:50:010+#15Nekem erről a képről nem a rosszindulat jut eszembe.
Talán inkább a káromkodás, amikor valaki ideges és jól megmondja a magáét smiley
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-01 13:30:210+#14Válasz a #13 kommentreKöszönöm! smiley Hehe az UFO-k szerintem is léteznek csak kicsit mások mint aminek mondják magukat smiley De a végén még dilisnek néztek, ha eddig még nem tettétek volna smiley
A Hit-es résszel teljesen egyetértek! smiley
Igen érthető volt, és köszönöm, hogy megosztottad a látásodat smiley
Lexandra

TG-Art [offline]

TG-Art

2015-07-01 13:18:221+#13Jól eltalált kép. Tetszik, hogy minimalista- olykor tisztább és erősebb így egy kép.
Idézet és biblia.... mélyen vallásos emberrel nem lehet vitázni.. mert hisz... a hit pedig nem tudományosság...ezért is hívják hitnek. Hinni valamiben, ami nem kézzel fogható.
Én az UFO-k létezésében hiszek és nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, amíg a világmindenség minden csücske be nem lesz járva és kiderül, hogy mi egyedül vagyunk... ez is egy hit...
Egy régi Jeet kune do oktatóm buddhista volt, ami jól illeszkedik a Bruce Lee féle harcművészethez...ő neki is érdekes meglátásai voltak-vannak a világról. Jó ember és jó tanító.
Ismerek egy ördögűzőnek készülő, tetovált papnövendéket is. Ő is jó ember.
A vallási szent írások a mindennapi élethez nyújtanak szerintem helyes erkölcsi útmutatást- amennyiben az élőlények élethez és szabadsághoz való jogát vesszük alapul....remélem érthető volt a mondanivalóm.. :-)
TG-Art Gallery

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-01 13:16:520+#12Semmmi! Sőt örülök! smiley Nem vagyok egy olyan ember aki szemellenzőt visel legalábbis próbálok olyan lenni smiley Én is régen ateista voltam, és mintha ezt könnyebben tudomásul vette volna a környezetem, de lehet, hogy csak az idő megszépíti az emlékeket smiley . Én nem gondolom az általad felsoroltakat az ateistákról, sokan vannak a környezetemben és szeretek velük beszélgetni, vitatkozni. smiley Próbálom elgondolkodtatni az embereket,és az én látásmódomnak egy darabkáját megmutatni, ítélkezés és lenézés nélkül. Csak úgy tisztán.
Szerintem érdemes ezekről a dolgokról beszélni, ez is tágítja a rálátásunkat a világra. smiley
Lexandra

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2015-07-01 12:46:391+#11Válasz a #7 kommentreSzerintem sem menőség kérdése a Biblia olvasása, mert akkor elolvastam volna a Szürke ötven árnyalatát is meg egyéb divatos könyveket, és ezért hagytam volna ki a könyvet. Történetesen tervezem elolvasni ateista mivoltom ellenére is.
Nos, amikor pedig én mondom azt, hogy ateista vagyok (általában nem utalok rá, csöndben maradok), akkor rám úgy néznek, mint egy tömeggyilkosra, és jön a kérdés: akkor neked nincs morálod, mert nem tartod be a tíz parancsolatot, és biztosan képes vagy lopni, csalni, ölni stb. Szóval ateistának lenni sokkal neccesebb, illetve általában ugye agresszívnak és "pushy"-nak mondják őket még mindez fejében, pedig nem ilyenek vagyunk többségben.
És persze nem öltem még embert, és nem is tervezek! smiley

Szóval örülök neked, és az olyan vallásos embereknek, akik ilyen tisztán adják vissza a jó részét az egésznek, és hogy a belemagyarázás helyett elgondolkodnak a részletein. smiley
És hogy a képnél maradjunk: ráadásul ilyen jól ábrázolva gondolataikat! smiley Egyébként bármilyen meleg szín jól jöhet ilyenkor, bíbor, narancs, sárga, rózsaszín, ami épp eszedbe jut. Lehet, hogy nem kéne bele, lehet, hogy feldobja, mindenesetre érdemes kísérletezni a színekkel! smiley

Bocs még, hogy mindezt leírtam, még elvileg belefértem vele a szabályzatunkba. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-01 12:31:290+#10Válasz a #9 kommentreA templomok nekem is csak turista látványosságok smiley Köszönöm a véleményedet és örülök, hogy megosztottad velem smiley
Ezeket az Igéket érdekességképpen másoltam, és azért, mert ezek is szerepet játszottak a kép megrajzolásában.
Gondoltam így betekinthet ebbe a látásmódba az is, aki magától nem nyitná ki a bibliát smiley
Lexandra

Zhenia[offline]

Zhenia

2015-07-01 12:25:551+#9Válasz a #7 kommentreSzámomra régen sem "menőség" kérdése volt. Teljesen ateista családban nevelkedtem a tempom is csak turistalátványosság a számomra. A többi vallást is csak érdekességképpen szemlélem. De ez számomra ugyanolyan könyv mint egy Orwell vagy egy Tolkien. A látásmódomat meg igyekszem nem befolyásoltatni semmivel, persze ez elkerülhetetlen. Talán annyiban érdekes, hogy 2-3 ezer éves gondolatokat tartalmaz és ehhez képest mennyit változott a mai modernebb gondolkodásmód.
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-01 12:17:090+#8Válasz a #6 kommentreBranuska igazán köszönöm! Igazából te is bátorítottál, hogy igenis merjem oda írni a bibliai idézeteket. Sokszor nekem is nehézséget okoz az értelmezése, ilyenkor ülök le és filózok rajta, előveszek más fordításokat és próbálom azok segítségével értelmezni.
Igazából a magyarban sok félrefordítás van ami miatt nehezebben értelmezhető. Ezért jó vissza térni az eredeti nyelvhez (Sajnos nem értek héberül és ó görögül). Például a Károli fordításban, sok helyen lélek van írva pl Szent Lélek, de amit itt Károli léleknek fordított az az eredetiben rúach, vagy pneuma, ami szellemet jelent, szóval helyesen Szent Szellem , aminek így első ránézésre nincs nagy jelentősége pedig ez is egy nagy meghatározója a mai materiális gondolkodásmódnak Magyarországon.
Köszönöm, hogy kiemelted a pontosságot igyekszem mindig pontosan idézni.
Az Ige boncolgatása pedig szerintem nagyon ajánlatos dolog, az előző hozzászólásomban említett visszaélések is azért tudtak megtörténni, mert az embereknek nem volt közvetlen kapcsolatuk a bibliával. Nem tudtak olvasni, és bibliájuk sem volt, így kénytelenek voltak azt elhinni amit az egyház embere mond. Ezért ajánlom, hogy olvasd, boncolgasd, értelmezd, és emészd. A bibliában én még azt szeretem, hogy nem csak egy helyes magyarázata létezik. Többrétegű és mindig van valami új mondanivalója, még azoknak a részeknek is amit már többedjére olvasok.
Itt most azért nem fűztem hozzá saját gondolatot, mert az első Ige teljesen tükrözte a mondandómat. smiley

Ha érdekel a téma itt egy nagyon jó kis cikk smiley
http://www.hetek.hu/hit_e…
Lexandra

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-07-01 11:49:270+#7Válasz a #5 kommentreKöszönöm! A gondolkodás és látásmódomat nagyban befolyásolja a Biblia, ez a rajz is úgy készült, hogy bennem volt a téma, leültem és kikeresgéltem a Bibliából az ezzel kapcsolatos igerészeket és morfondíroztam rajta, hogyan is lehetne megjeleníteni. Tudom, hogy manapság nem "menő" Bibliát olvasni, de szerintem ez nem a Biblia hibája, hanem sokkal inkább a vallásé. Több 100 éven keresztül különböző egyházaknak (khm inkvizíció) sikerült lejáratniuk a kereszténységet és a Bibliát, ami, ha nem vallási szempontból nézzük, akkor is rengeteg értéket hordoz szerintem.
Egyszer egy irodalom tanárom mondta, hogy alapvető bibliai ismeretek beletartoznak az alap műveltségbe.
Az is érdekes számomra, hogy míg mások nyugalommal beszélhetnek Buddháról, Karmáról, Horoszkópról, Allahról, arról, hogy jógára járnak, addig, ha én szóba merem hozni Jézust és a Bibliát, akkor úgy néznek rám mint egy véres rongyra smiley Pedig a megítélésem szerint nem vagyok egy tipikus vallásos ítélkező típus, egyszerűen ez a kereszténységnek szól.
Ezt itt eddig nem tapasztaltam és hálás vagyok érte.
Szóval, szerintem nem szabad elítélni a Bibliát, csak azért, mert valakik a saját érdekeik szerint használták fel az emberek tudatlanságát felhasználva.
Ha bele lapoztok, és előítéletek nélkül elkezditek olvasni, remélem ti is meglátjátok, hogy tele van bölcsességgel. smiley
Lexandra

Barnuska[offline]

Barnuska

2015-07-01 10:14:391+#6Alexandra, már tegnap olvasgattam az idézeteket... köszönöm, hogy így apró betekintést kaphatok a Biblia üzeneteibe... bevallom, szkeptikus voltam általában az igék, a példabeszédekkel kapcsolatban, olyan idegennek éreztem őket, mert nem értettem ... de így, kiragadva a több száz oldalból, értelmet nyernek , mert elgondolkodom rajtuk... közben nézem a képet, amiben azzal a pár vonallal és színnel, no és a mindig találó fricskával - most a fogak, hát zseniális, a sok átkozó rosszindulattól némelyik embernek már a foga is össze -vissza áll smiley ) ) - nekem teljesen összeáll a kép...hm, nem gondoltam, hogy egy digitális "egyszerűség" vesz rá engem arra, hogy a Biblia igazságain elgondolkodjak.

A technikai megvalósításhoz én nem értek .. biztosan van benne lehetőség, látva ezen az oldalon is a digitális megalkotás végtelen és határtalan lehetőségeit, és csodás képeit...de nekem valahogyan most nem hiányzik ez, és az indulatrajz kategória valahogy nem is kívánja... de ez az én véleményem, tiszteletben tartva a többiekét ! smiley

Nem kell félni egyébként a Biblia idézeteket boncolgatni ! Bár azt mondják Szentírás, de az értelmezése szabad , legalábbis én úgy vélem ... az idézés mindig pontos, és szó szerinti ... a saját gondolat az idézetről meg már egy másik kategória, amit szintén szabad ! smiley
Pont smiley
Ilcsi

Zhenia[offline]

Zhenia

2015-07-01 09:56:281+#5Nagyon kifejező rajz. Tényleg azt árasztja amit üzenni akartál vele. A saját gondolataidnak jobban örülnék az idézetek helyett, amiről nem írom le a véleményem mert sértő lehet másoknak így inkább a képed szemlélem ami nagyon tetszik és a szavazat jár természetesen smiley
"Minden saláta lehet Cézár... ha elég ideig döföd egy késsel."

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-06-30 21:40:510+#4Válasz a #3 kommentreKöszönöm! smiley
Lexandra

Audrey[offline]

Audrey

2015-06-30 20:53:071+#3A címet remekül vissza adja a kép. Grat smiley
A művészet szárnyakat adjon, ne bilincseket

Lexandra[offline]

Lexandra

2015-06-30 17:40:410+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm! Ezeket a stílusú rajzaimat nevezem indulat rajzoknak smiley Annyira nincsenek átgondolva, saját élmény szüli őket és mindig jót nevetek miközben rajzolom smiley . Sajnos nem vektor, mostanában nem volt időm ismerkedni más programmal, pedig letöltöttem az Inkscapet. Ez Paint tool Sai-val készült, és azon belül line work layeren ami nagyon hasonló a vektorgrafikus programokhoz, csak sajnos mégsem az.
Hmm stílus irányzata egy kicsit pop art-os de nem direkt követem ezt a vonalat inkább ami ahogy jön. A színekkel kapcsolatos tanácsodat igyekszem megtartani. Gondolkodtam, hogy a szájba rajzolok repedéseket, el is kezdtem de úgy már túl csúnya lett. smiley Ezen a képen milyen plusz színt tudnál még elképzelni?

Pedig érdekelne az idézetekhez fűzött mondandód.
Lexandra

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2015-06-30 17:22:041+#1Az illusztráció tetszik, az idézetek kapcsán inkább nem írok semmit. Tetszik, hogy milyen jól kifejezed azt, amit mondani szeretnél képi világgal, és jó ez az egyszerűség is. Ez már vektor munka amúgy? Látnék legközelebb valami leírást a programokról is meg ilyenekről. smiley Pl. nem tudom, hogy a kijelölt út akkor a minimalizmus-e? Mert ha szeretnéd kicsit érdekesebbé tenni a grafikát, szerintem sokat dobna rajta még néhány plusz szín! smiley Jól haladsz ebben a világban is, no! smiley és látnék még ilyeneket tőled sűrűbben!
Ment a pont!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    2 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]