: Próbálkozás

Sziasztok!
Minden hozzáértőtől szeretném kérni, hogy írja meg, mi az, amit ezen a próbálkozásomon javítanom kell a jövőben?!
Most gyakorlom a fej érzékszerveit rajzolni, hogy minél pontosabb legyen egy teljes portrén, ezért kérem ki a véleményeket!
Mindenkinek köszönöm, aki segít fejlődnöm!

Címkék: ,

824 megtekintés
0 szavazat
3 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

mhajnalka[offline]

mhajnalka

2012-11-08 07:51:380+#3Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget! A segédvonalakat nézve, tényleg elcsúsztam... bár bevallom ez csak gyakorlás volt, és a szem, orr, száj nem tartozott össze, csak próbáltam összekapcsolni a 3 érzékszervet, de erre akkor is oda kellett volna figyelnem... Az árnyalatokat meg próbáltam a scanner segítségével élesíteni... valódi rajzon másabb (világosabbak). Oda fogok figyelni az árnyékokra, és az arányokra is!
Kitartó gyakorlás kell, az tuti smiley
Köszönöm még egyszer! smiley

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2012-11-07 19:20:500+#2Más rajzolni fotóról és más modellről portrét készíteni. Abban hasonlít, hogy rengeteget kell mindkettőt gyakorolni.
A fotóról való rajzolás valamivel könnyebb feladat, mivel azon már nem változik semmi és nem mozog a portréalany sem.
Sokat segíthet ha segédvonalakat használsz pl. ilyet, vagy rácsháló segítségével is könnyedén lemásolhatod, vagy akár növelheted és csökkentheted a méretét attól függően mekkorában szeretnéd lerajzolni.

Ha megnézed az arcot amit rajzoltál és akár képzeletben meghúzod ezeket a vonalakat láthatod, hogy vannak elcsúszások itt-ott. A szája arányaiban sokkal nagyobb lett, az orr töve meg a szemöldök vonala túl erőteljes, és így nagyon mélyen ülő szemei vannak. Az erős tónus nagyon elmélyíti, a világosabb kiemeli a felületet, de majd ráérzel gyakorlás közben. smiley
Kívánok neked sok kitartás, és remélem egyre több sikerélményben lesz részed a gyakorlások által! smiley
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

Ditke[offline]

Ditke

2012-11-07 16:32:200+#1Szia! Használj több fajta grafitot a HB-től a B-ig és amikor vonalazással a tónusokat rajzolod a végén a legsötétebb tónus legyen szinte fekete, ahol pedig világos az fehér vagy nagyon halvány. A többi között pedig fokozatos árnyalással alakítsd ki a rajzot mindig vonalazva. A jó rajzhoz sok idő kell. Fordíts rá elég időt és figyelmet.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]