: Csaba emlék

A két Csaba is Posernek készültek, de igy nekem jobban tetszett.

Címkék: , , ,

881 megtekintés
1 szavazat
7 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Hungy[offline]

Hungy

2013-08-19 09:49:080+#7Nekem is a Vrayt ajánlották kezdetben, amikor látták, hogy a rendereim minősége nem túl jó. Ennek hatására én teljesen azt hittem, hogy a Vray valami csodaprogram, amivel majd biztosan jó renderek készülnek. Bele is ástam magam rendesen, de aztán minél többet tudtam meg róla, annál inkább rájöttem, hogy sajnos erős korlátai vannak a dolognak. A fém materialokat valóban nagyon szépen kezeli egyébként. Újabban visszatértem a Cinema 4D physical renderjéhez, nekem jobban kézre áll, és szerintem nagyobb a mozgási lehetőség benne.

emberke[offline]

emberke

2013-08-19 09:44:480+#6Válasz a #4 kommentreNa én is elfelejtettem beklikkelni a válasz gombot. smiley

emberke[offline]

emberke

2013-08-19 09:43:160+#5Jó képhez idő kell. Amúgy köszönöm a választ. A ZBrush elég jól néz ki. Lehet gyúrmázni. Legközelebb, ha beszélünk, akkor a válasz gombot nyomja már meg, mert akkor biztosra látom, hogy én kaptam az üzenetet...
A v-raybe meg most belegabalyodtam, Nagyon sok beállítása van, meg anyaga. És ezek elütnek az alapokétól.

Papus3d[offline]

Papus3d

2013-08-19 08:40:550+#4Nem tudom miért ajánlgatják a kezdőknek a VRAY-t, amikor annak a beállÍtása olyan, hogy szinte lehetetlen jó képet csinálni vele rövid idő alatt és egy-egy kisebb módositás is akár órákkal eltolja a renderelési idót. Egyébként van hozzá beáálitó plug-in amivel már könnyebb a beállitása, persze ez nem zárja ki a kézi utánállitásokat, csak megkönnyiti. http://solidrocks.subburb… Egyébként én a Maxwell rendert használom, nekem jobban tetszik. A VRAY-t a fémtárgyakhoz, autók renderelésére ajánlják. Egy fontos pozitivuma azért van, rengeteg anyag van hozzá a neten pl a http://www.vray-materials… honlapon is. Néha én is szoktam használni. A tutorialokból tényleg rengeteg van mindenfelé, csak legyen az embernek ideje kiválasztani és megnézni. Én még a ZBrush szeretném megtanulni, de valahogy ez mindig csúszik.
Papus3d

emberke[offline]

emberke

2013-08-18 23:00:230+#3Válasz a #2 kommentreNyugodtan lehet tegezni engem. Meg szídni is. smiley

Én úgy gondolom, ha van ideje és kedve, akkor fejlődjön!
El lehet ezekkel a beállításokkal is lenni, csak akkor az ember saját maga szórakoztatására csinálja a műveit, nem pedig a "közönségnek". Én könyvekkel kezdtem a 3Dsmax tanulását, de az kevés. Rengeteg oktatóanyag van a neten. Lehet, hogy most szídni fognak, de ott van pl. a http://www.artistpub.hu oldal, ami főként számítógépes rajzokkal foglalkozik.
Érdemes ott is próbálkozni.
Érdemes egy renderelő programot megtanulni. A beépített is lehet jó, de nekem ezt javasolták. Most elkezdtem a v-ray -t tanulni. Sokfajta világítás van. Azokkal is lehet játszadozni. Az árnyékbeállításokkal...
Ha konkrét kérdése van, akkor valaki biztos segít. Talán én is tudok...

Papus3d[offline]

Papus3d

2013-08-18 22:27:100+#2Nos Ön mit javasol ?
Papus3d

emberke[offline]

emberke

2013-08-18 21:32:550+#1Elég furcsák a képei.
Nagyjából ugyanaz a renderbeállítás, világítás.
Most meg akar állni ezen a szinten, vagy fejlődne is?
Én is amúgy ebben a gondban vagyok. Elértem egy szintre, de mostanában nem akarok tanulni, csak alkotni. Pedig kellenne. Na de hátha ezen az időszakomon túl leszek, és ismét fejlődök.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]