: Százszorszép

Árokparti fotó. Kritikákat várok és örömmel fogadok smiley

Címkék: , ,

1178 megtekintés
4 szavazat
14 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-06-11 20:06:360+#14Válasz a #13 kommentreKöszönöm smiley
http://istvansady.com/

nevem[offline]

nevem

2012-06-11 16:00:190+#13szép!

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-06-08 08:56:110+#12Válasz a #11 kommentreEz egy jó tipp, lehet élni fogok vele smiley Köszönöm smiley
http://istvansady.com/

Bögre[offline]

Bögre

2012-06-07 09:47:550+#11Válasz a #10 kommentreHát a makró képek terén ott nem én leszek, aki igazán tud segíteni, mivel nekem már egy elunt téma, nehéz olyat mutatni, ami tényleg megfog a makrovilágban smiley

A másik problémádat viszont elég jól ismerem (ugye nekem is a természetképek a fő repertoárom, noha nekem pont azért, mert nincs még több százezer forintom egy olyan gépre, amivel a jelenlegi ötleteimet meg tudnám valósítani, viszont esetleg ezen a téren tudok mit segíteni).

Jelenleg az ellen annyit tehetsz még, hogy zoom-ot (szigorúan optikai) használva több képet készítesz, és ezt panorámaként összeilleszted, noha ez sokkal pepecsebb munka, de az átfogó képekhez a panoráma nagyon hasznos (megnöveli a felbontás jóval a géped maximumán túlra, vagy a részletetek tudod fokozni).

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-06-07 06:57:110+#10Válasz a #7 kommentreAz igazat megvallva most korábbi képekből szemezgetek. A legtöbb tavalyi, idén még suli mellett nem nagyon tudtam kiszabadulni ez remélem a nyáron változik. És hogy mit is akarok? Hozzám legközelebb a makró állna közel, és a természetfotózás, amire a jelenlegi kis kompakt gép nem nyújt elég lehetőséget (ha például távoli témát fotóznék, vagy valami "átfogóbbat", akkor a kis érzékelőnek hála a távoli dolgok egymásba mosódnak, például egy fa leveleit nem lehet kivenni). Emellett pedig ahol járok, ott fényképezek, bár azok nem feltétlenül a publikum számára készült képek, de úgy érzem, egy komolyabb képpel olyanokból is több vállalhatót tudnék készíteni. Egyelőre ennyi vágyam lenne smiley
http://istvansady.com/

Bögre[offline]

Bögre

2012-06-06 22:27:430+#9Válasz a #8 kommentreA bridge gépek, mint a nevük mutatja egyfajta "híd" volt a két (kiskompakt) és a DSLR fényképezőgépek között. Mára a MILC-ek és még SLT (lásd pl. a Sony Alpha típusokat) miatt felhígultak a lehetőségek, de 2010-ben (a te fényképeződ akkori) még nem volt ennyire erőteljes ez a haladás (ugye a MILC-ek még csak most törnek be).

A birdge gépek kompaktak. Az objektív nem cserélhető, simán felkapod és viszed, és kattogtatsz. Szóval amikor megveszed, akkor az a specifikáció "örök", nem tudsz belenyúlni. Viszont amiért mégis a "kiskompakt" fényképezőktől eltér nagyjából a következő pár dolog:
- a képminősége jellemzően jobb, mint egy vele egyenértékű (pl. 12MP-es "kiskompakt" fényképező
- általában, főleg azért, hogy ki tudja szolgálni az igényeket, és az objektív cserélhetetlenségének hiányáz kompenzálja nagy a zoom átfogásuk, 8-10-20x a gyakori (a kompotoknál általában 3-5x a jellemző)
- a „jobbak” képesek RAW-ba is menteni, bár ez gyártó és típusfüggő, mindenestre nem egy ilyen létezik, és nem kell ecsetelni az előnyét.
- lehetőség van tágabb manuális beállításokra, mint fehéregyensúly, belnde, záridő (ugye kompakt gépek esetén jellemzően az ISO értéket tudod csak meghatározni, jobb esetben még a záridőt, de a rekeszt szinte mindig az automata)
Hirtelen más lényeges nem jut eszembe. Szóval felépítésében hasonlít a „kiskompakt” fényképezőkre, de tudásában jellemzően lényegesen többet ad. A drágább típusok a kiöregedő DSLR-ek minőségét is akár súrolhatja, elérheti megfelelő kezekben főleg, de szinte minden kicsitől jobb képet tud produkálni… és mellesleg az áruk se annyira vészes.
(a Canon PowerShot GXX gépek között van ami abszolút kiskompakt felépítés, de mégis ezt a tudást képviseli, az most a kivételt erősítő szabály smiley )

AndreaMacsek[offline]

AndreaMacsek

2012-06-06 22:10:440+#8Válasz a #7 kommentreBögre! Az a baj, hogy már én sem tudom, mert több oldalon néztem. Egyik oldalon bridge, másikon digitális fényképező. Akkor most hol az igazság? smiley
Török Macsek Andrea

Bögre[offline]

Bögre

2012-06-06 21:00:272+#7Válasz a #5 kommentreT.Ardena-nek: Azért a te géped már a bridge kategória smiley Azzal azért több a lehetőséged, mint az A430-al neki smiley De igen, nem mindenben a gép számít, ez igaz.

sadypisten-nek meg: A kép nem rossz, se ez, se a gyertyás képed. Amit kicsit kifogásolok fele, az a nagyon szűk kivágás, szerintem túlságosan "bezártad" őket.

A másik, hogy nem tudom még mire vagy képes. Eleinte rendben, fotózol gyertyákat, virágokat, kipróbálod magad, ezzel semmi gond nincs, viszont az ilyen képek java része, tömege az olyan semmitmondó (ne vedd sértésnek, de gondolj beje, ránézel erre a képre és mi az első gondolatod? Mi amit eszedbe jutttat?).

Egy DSLR vázzal, és 1-2 megfelelő objektívvel nagyon sok lehetőség nyílik meg a fotós előtt a kompakt gépek után (de még a bridge gép után is smiley ), viszont addig nem javaslom, míg nem tudod mit akarsz igazán fotózni, nincs ötleted, mert ha csak virágokatk, gyertyát, bogarakat, és családi eseményeket örökítesz meg, arra nem kell semmi extra. Persze te pénzed/vágyad.

Szóval még tölts fel képeket, légy kreatív és változatos, ahogy a lehetőséged és a géped engedi.

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-06-06 19:07:250+#6Válasz a #5 kommentreÍgy van, nem a gépen múlik a jó kép. Viszont hozzájárul, szeretnék is a közeljövőben egy komolyabb masinát beszerezni, addig is marad a kompakt gép és a Photoshoppolás. Addig is viszont szeretnék visszajelzéseket kapni az eddig készült képeimről, hogy egyáltalán belevágjak-e egy DSLR vásárlásába, vagy elég lesz ide a kompakt gép smiley
http://istvansady.com/

AndreaMacsek[offline]

AndreaMacsek

2012-06-06 15:12:190+#5Így érthető. Azért is kérdeztem, mert a kompakt gépeken általában a rekeszt nem tudod olyan szűkre venni (főleg szuper makró módban), hogy a hátteret szépen elmossa. (Én is kompakt géppel fotózok.)
Ahhoz, hogy jó képeket készíts, nem kell a legszuperebb technika.
Török Macsek Andrea

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-06-06 14:35:300+#4Válasz a #2 kommentreKöszi smiley

Kapott korrekciót, nekem az eredeti túl piros volt, azt egy kis color balance-al kiszedtem belőle. Ez adott kicsit a kontraszthoz is, egyébként ahhoz külön nem nyúltam.
http://istvansady.com/

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-06-06 14:34:250+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm smiley

Egy egyszerű kompakt Canon Powershot A460-as géppel készült. Ami képem felkerül, mind ezzel a masinával lett fotózva, csak ez van smiley
http://istvansady.com/

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2012-06-06 14:09:210+#2Szépek a színek és a kép tisztasága! Jót tett neki ez az enyhe zaj is, ami rajtamaradt a képen. Talán bal oldalt a vágás túl szűk, közel esik a virágszirmokhoz és ettől "nyugtalanító" a kompozíció.
Egyébként ez az echte fotó vagy kapott némi korrekciót? smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

AndreaMacsek[offline]

AndreaMacsek

2012-06-06 14:08:320+#1Szép éles, jól megkomponált fotó. A csúcsfények és árnyákok szépen játszanak rajta. Milyen fényképezőgéppel készítetted?
Török Macsek Andrea

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]