: Erzsi

Egy régi kérés teljesítése A4es méretben

[ Saját képről ]
Címkék: , , ,

1271 megtekintés
3 szavazat
3 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-02-16 22:45:300+#3Válasz a #2 kommentreSzívesen! smiley Örülök, ha segíthetek!
Akkor szerintem papír gondok vannak, nem mindegyiken lehet szépen kenni. Nagy felületen meg miután elkented dörzscerkával a tónust, menj át rajta ujjadra tekert papírzsebkendővel is, az szép egyenletessé teszi.
A referencia javítást nehéz megtanulni, de egy idő után bele fogsz jönni! Valószínűleg tényleg az lehet a gond a hajnál most, hogy a sötét háttér előtt nem működik ez a beégés, jól látod.
Sok sikert! smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

tajtizsolt[offline]

tajtizsolt

2014-02-16 22:05:400+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm a jó tanácsokat, már rég nem írt senki ilyesmit a képeimhez. A haj dolog igaz, lehet jobban nézne ki ha a tetejét nem hagyom full fehéren, de a ref képen onnan fentről kapott fényt, sokat, ami azt eredményezte hogy a fej teteje, meg a válla teljesen fehér lett. A fekete háttér meg nem segít ennek az érzékeltetésében. Persze azt is tudom hogy a referenciától ilyen estben érdemes lenne eltérni... csak nehéz smiley
A tónusozásnál meg az lehet a hibám, hogy először nagyjából be szoktam satírozni, majd jól elkenem a préseltpapír dörzscerkával, aztán megint satír, majd kenés stb... amíg nem tűnik elfogadhatónak. Ahogy rányomom a dörzsceruzát, ott meg néhol erősebb lesz, és a végén meg koszosnak tűnik... nemtom... Majd próbálok olyat is rajzolni, ahol nem kenem el annyira durván a grafitot, hátha szebb lesz.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-02-16 20:12:571+#1Szerintem nagyon jó rajz lett, talán kicsit ijesztő referenciaválasztás. smiley De így is tetszik. A haj lett kicsit furcsa; ha világos is egy haj, lehetnek benne attól még sötét foltok néhol, és azzal megadod neki a térbeliséget is. A másik dolog, amit kicsit hiányosnak érzek még, az a tónusozás: nagyon rücskös, koszos. Mindenképp kihegyezett ceruzával rajzolj, annak is a hegyével, és akkor nem lesz ilyen rücskös. De lehet, hogy maga a papír nem túl jó. Mindenképp kísérletezz az eszközökkel!
Egyébként a tekintete tetszik a legjobban! Nagyon elkaptad!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]