: Vannak dolgok, amik jobb, ha titokban maradnak

2012; Nikon D3000, Photoshop
versenyre

Címkék: , ,

A Titok2401 megtekintés
6 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

vorosritty[offline]

vorosritty

2012-03-11 20:38:440+#4Válasz a #3 kommentreAzt hiszem kapiskálom...mármint elméletben.
A képet valamiért nem tudom megnézni amit linkeltél.Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de azt hiszem ezt a képet használtam (merthogy csináltunk egy párat)
http://i.imgur.com/zXCkY.…
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Bögre[offline]

Bögre

2012-03-11 20:19:460+#3Válasz a #2 kommentreAz élesség miatt szűkebb rekeszt érdemes használni, mivel ugye ott a megfelelő fókusztartomány szélesebb. Vagy ha egy pont van, akkor azt lehetőleg manuálisan jól belőni, akár több képet csinálni róla.
A textúrához, ha nem elég az élesség, akkor érdemes a fényekkel játszani, ha van rá lehetőséged. Mivel ez szürkeárnyalatos kép (és részben ezért könnyebb is ezekkel a képekkel ez) mindegy a fény színe, egy zseblámpa is jó lehet, ha megfelelő szögben éri, akkor az árnyékok képesek érzékeltetni. A HDR technika itt is jól jöhet, mert a másik jó mód még rá a kontrasztok növelése(csak itt nem a színek dinamikáját kell megnövelni, szürkeárnyalatosba is nagyon szép dolgokat ki lehet hozni vele), vagy az élesség növelése még photshopban egy picit (míg nem viszi túlzásba, szokása sajnos smiley )
Igaz ez nem szürke, de hasonlóra gondoltam: http://1x.com/photo/22678… mert szerintem ehhez a képhez az régi(nek tűnő) ajtó miatt külön plusz, ha láthatja az ember, mennyire is öreg.

vorosritty[offline]

vorosritty

2012-03-11 19:43:250+#2Válasz a #1 kommentreHát igen, sajnos a kép ami a fejemben volt nem jött össze.
Nem is tudom, hogyan hangsúlyozhatnám az anyagok textúráját (nem szoktam én fotókat manipulálni). Lehet az eredeti kép még jó lett volna, de a hatás miatt eltoltam a fényegyensúlyt. Ez is egy tanulópénz volt. smiley
Az, hogy üldözési mániám van, nem azt jelenti, hogy nem üldöznek!

Bögre[offline]

Bögre

2012-03-11 15:14:110+#1Az ötlet az nem lenne rossz. Viszont azt sajnálom, hogy a nagy képen ott annyira a textúra nem vehető ki, pedig szerintem sokat dobna rajta, ha a fa és a fém anyaga jól kijönne, a szürkeárnyalatos képek ebből a szempontból amúgy is előnyt élveznek

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]