Info

Adatvédelmi nyilatkozat

    A GDPR 2018. május 25-étől érvénybe lépő szabályozásai értelmében, oldalunkhoz hozzáadtuk jelen adatvédelmi nyilatkozatot. Kiemelnénk, hogy az adatkezelés módja nem változott meg.

    Célunk annak biztosítása, hogy biztonságban érezd magad a weboldalunkon, így fontos számunkra a személyiségi jogaidnak a védelme.

    Mik számítanak személyes adatoknak?

    A személyes adat az érintettel kapcsolatba hozható adat, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A regisztrált felhasználó nevén és e-mail címén túlmenően weblapunkon tett minden látogatás alatt további adatok automatikus gyűjtésére is sor kerül technikai okokból: ilyen pl. az IP-cím, amelyet az internet-szolgáltatód oszt ki számodra vagy információk arról az internet-helyről, ahonnan meglátogattad az oldalunkat, de ilyenek az általad használt böngésző beállításai. Ezeket a technikai adatokat csupán olyan mértékben használjuk föl, amennyire technikai szempontból weboldalunk működése és védelme érdekében szükséges a támadásokkal és visszaélésekkel szemben, ezen túlmenően statisztikai célokra.

    A személyes adatok kezelésének köre

    A személyes adataidat csak olyan körben gyűjtjük és használjuk fel, amelyben az szükséges a weboldal működéséhez és a tartalmaink és szolgáltatásaink nyújtásához. A személyes adataidat kizárólag a te hozzájárulásoddal gyűjtjük és használjuk fel.

    A személyes adatok biztonsága érdekében megtesszük a technikai és szervezési intézkedéseket, hogy megelőzzük az elveszésüket, vagy harmadik személyek visszaéléseit. Az adatkezelési feladatokat ellátó segítőinkre kötelezően betartandó titoktartási szabályok vonatkoznak.

    Az adatkezelés céljai és a személyes adatok kezelésének módjára vonatkozó jogelvek

    A személyes adatait a következő célokra gyűjtjük, kezeljük és használhatjuk fel:

    • Hírlevelek küldése
    • Marketing tevékenységek, mint pl. nyereményjátékok

    Személyes adatok tárolásának ideje és a törlési gyakorlat

    Csak addig kezelünk és tárolunk személyes adatokat, amíg nem kéred azok eltávolítását a regisztrációd törlésével, amit (egyelőre) adminunkon keresztül tudod véghezvinni.

    Általános adatok és információk gyűjtése (naplófájlok)

    Weboldalunk számos általános adatot és információt gyűjt minden hozzáférésről és ezeket átmenetileg a szerver naplófájljaiban tároljuk. A következő adatokat gyűjthetjük: Weboldalhoz való hozzáférés, hogyan érkeztél a weboldalra, küldött adatmennyiség, az általad használt böngésző és verziószáma, használt operációs rendszer, az internetszolgáltató által kiosztott IP címed.
    Ezen adatok gyűjtése és tárolása szükséges a weboldal működtetéséhez, hogy biztosítani tudjuk a weboldal funkcionalitását és megfelelően tudjuk bemutatni a weboldalunk tartalmát. Szintén felhasználjuk ezeket az adatokat arra, hogy optimalizáljuk a weboldalunkat és biztosítsuk az IT rendszereink biztonságát.

    Ezen adatokat 1 hónapig tároljuk, utána törlésre kerülnek.

    Sütik, webelemzési szolgáltatások és közösségi média

    A sütik kisméretű szöveges, képi vagy szoftverfájlok, amelyeket a számítógépeden, okostelefonodon vagy webhelyek böngészésekor interneteléréshez használt egyéb eszközeiden helyezünk el és tárolunk.
    A sütik rendkívül hasznos eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy az internetes oldal felismerjen, továbbá, hogy naplózza az időpontokat, amikor egy adott oldalra ellátogatsz.

    Személyes adatok továbbítása harmadik személyek részére

    Weboldalunk nem továbbít személyes adatokat harmadik fél részére, minden adat a tárhelyünkön marad, míg azok törlését nem kéred. Adataidat csak a weboldal tulajdonosai és válogatott moderátorai láthatják, akik ezen adatokat nem adhatják tovább.

    Ez alól kivételt képez az, ha egy hatósági eljárás keretében kérik tőlünk az adataidat, ebben az esetben a törvény által előírt mértékben megosztjuk velük.

    Az érintett természetes személy jogai

    Természetesen rendelkezel jogokkal az adataid kezelését illetően. Amennyiben kérdésed van vagy szeretnéd az adataidat törölni, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi címen: admin@kockart.hu


    1. Tájékoztatáshoz való jog
      Jogosult vagy tájékoztatást kérni tőlünk a veled kapcsolatosan tárolt személyes adatokról.
    2. Helyesbítéshez való jog
      Jogosult vagy kérni a veled kapcsolatosan tárolt személyes adatok azonnali helyesbítését és/vagy kiegészítését.
    3. Az adatkezelés korlátozásához való jog
      Jogosult vagy kérni, hogy a személyes adatai kezelését korlátozzuk, ha vitatod a veled kapcsolatosan tárolt adatok pontosságát, ha az adatkezelés jogellenes és már nincs szükségünk az adatra, de nem szeretnéd, hogy töröljük az adatot és szükséged van ezekre jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy ellenük való védekezéshez vagy, ha tiltakoztál az adatkezelés ellen.
    4. Törléshez való jog
      Jogosult vagy kérni az általunk tárolt személyes adataid törlését. Profilod törlése biztonsági okokból a kérést követően 3 nap múlva törlődik véglegesen. Ez idő alatt visszavonhatod a törlési kérelmet.
    5. Tiltakozás joga
      Ha a személyes adataid jogos érdek alapján kezeljük a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint, úgy az adatkezelés ellen bármikor jogosult vagy tiltakozni a GDPR 21. cikk szerint. 
    6. Hozzájárulás visszavonásának joga
      Jogosult vagy bármikor visszavonni a hozzájárulásod az adatok gyűjtésével kapcsolatosan a jövőre hatályosan. A visszavonásig gyűjtött adatokat ez nem érinti. Némi időbe telhet feldolgozni a hozzájárulás visszavonását műszaki okokból kifolyólag és ez alatt az idő alatt még kaphatsz tőlünk üzeneteket. 
    7. Szabályozó hatósághoz való panasz beterjesztésének joga
      Ha a személyes adataid kezelése sérti az adatvédelmi jogszabályokat, vagy az adatvédelmi jogaid bármilyen más módon megsértésre kerültek, úgy panaszt tehetsz a szabályozó hatóságnál.

      Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
        postacím: 1530 Budapest, Pf. 5. 
      E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
      URL: naih.hu

    8.  
       

    A helyesbítés és törlés jogának módja az, ha bejelentkezel a fiókodba és közvetlenül szerkeszted vagy törlöd az ott tárolt adatot. Azon adatokhoz való hozzáférést csak korlátozzuk, de az adatokat nem töröljük, ha jogszabályi, alapító okirati vagy szerződéses kötelezettségek alapján kötelesek vagyunk az adatot tárolni, annak érdekében, hogy megelőzzük az adatok használatát más célokra.

    Adatbiztonság

    Személyes adataid biztonsága rendkívül fontos számunkra. Ezért a nálunk tárolt adataid technikai intézkedésekkel védelmezzük, hogy hatékonyan megakadályozzuk azok harmadik fél által történő elvesztését és manipulálását.

    Más cégek weboldalaira mutató linkek

    Weboldalunk tartalmaz más cégek weboldalaira mutató linkeket. Nem felelünk az ezeken a linkeken keresztül elérhető más weboldalak adatbiztonsági gyakorlatáért. Kérjük, érdeklődj ezen külső weboldalaknál az irányadó adatvédelmi szabályzataikról.

    Az Adatvédelmi szabályzat módosításai

    Annak biztosítása érdekében, hogy az Adatvédelmi szabályzatunk megfeleljen a mindenkor hatályos jogszabályi követelményeknek, fenntartjuk a jogot, hogy bármikor módosítsuk. Erről mindig értesíteni fogunk a rendszeren belül.

    Az idetartozó, adatkezelésre vonatkozó törvények

    Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról (általános adatvédelmi rendelet, GDPR).
    2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.)
    2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.)
    2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)


Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

4 / 1739 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]