Fórum / Vitafórum

Aktuális téma: Bob Ross: művészet vagy giccs?

Ebben a fórumtémában az adott témával kapcsolatos gondolatokat lehet kifejteni, egyfajta agytornaként.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be a vitázás írott és íratlan szabályait, különös tekintettel a személyeskedés elkerülésére.

<< 8/24 >>
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 24

Napraforgó[offline]

Napraforgó

2012-03-11 18:05:46#326Válasz a #325 kommentreOké, akkor a rendszer kaksi és nem jelezte nekem a választ, nem te hibáztál. Megszoktam. smiley
Nos, a ref. felfogás kérdése, ki mennyire egyenes, avagy magasból tesz arra,h más munkájával él vissza. Túl van tárgyalva. És nem gonosz, jól írtad, egyszerűen pofátlan. smiley
A tanulási folyamatot nem értem hogy hoztad össze azzal, h nem nyomsz egy link másolatot be, de te tudod, hagyjuk. Ennek megint se eleje, se vége, ahogy a veled való eszmecserének, amióta először mondtam neked ellent itt, vagy fészen. Neked van igazad, úgy van ahogy te látod, írod... minden, amit csak akarsz. Látod, megszületett az első ember, akinek mindenben igazat adok, nem gondoltam,h eljutok erre a szintre. A letargia miatt lehet kibontok egy tábla csokit is, fene vinné el a világrendszert.
Mert győzni sokkal könnyebb, mint szeretni!

Kriszta[offline]

Kriszta

2012-03-11 17:56:59#325Válasz a #323 kommentreNapraforgó megnéztem, nyomtam válasz gombot.
Én nem tartom a linkelést fúúú de gonosz dolognak.
Főleg azért nem, mert itt az emberek nagy része csak él és nem visszaél a fotókkal.
Hiszen van egy tanulási folyamat, ehhez kellenek képek.

Thubakabra[online]

Thubakabra

2012-03-11 17:06:17#324Válasz a #321 kommentreModortalanság egy vitában kiemelni egy olyan mondatot, melynek nincs semmiféle kulcsszerepe és azt kifigurázni, kiforgatni. Ez így nem értelmes vita. Ennyi erővel beleköthetnénk, hogy az "muszáj", a mindig mindig rövid i és a többi. Illetve olvasd át a szöveget elküldés előtt és akkor nem lesznek zavaros szósorrendű mondatok.
Szerencsére ebbe nem tisztségünk belemenni.

Eddig volt a moderátori szöveg, melynek célja az értelmes vita irányba állítása volt.


Innentől jön a tag szövege

Továbbfűzve utolsó mondatom a - moderátori részből - és felvéve kicsit a te szokásaidat, személyeskedésbe mennék most én is egy falatnyit (az én szabályaim szerint reakciót ellenreakció követ): fröcsög belőled a düh, fikázod az oldalt és olyan szerepet próbálsz itt játszani, mely nem a tiéd és soha nem is lesz. Mérhetetlenül buta vagy, de olyan szinten, amit már én sem tudok tolerálni.

Erényesnek tartod magad? Akkor miért köpöd le más emberek jogait, alkotásainak értékét azzal, hogy valami nem látható okból kifolyólag nem linkeled a képüket?
Teszem hozzá, nem kötelező. Mi csak a gerincességet szeretnénk feléleszteni az emberekben ilyen szinten is - ha már annyi csalás, lopás van a világban, amiért nyávoghatnánk, legalább ennyivel csökkentsük a mértékét! Ha nem linkeled, nem halunk bele. Ha viszont épp, hogy viaskodsz ellene és hülyeségnek próbálod beállítani egy közösség előtt, ahhoz már hozzá fogok szólni és belekötök.

Sejtelmem sincs, milyen problémáid vannak a való életedben, amiért itt így viselkedsz, vagy mit akarsz ellensúlyozni - de kérlek, ezeket a dolgokat inkább oldd meg és ne itt égesd magad!


Korábban már írtam, hogyha nem tudsz anélkül ideírni, hogy fikázódj, magadra vedd a dolgokat, személyeskedj, akkor NE ÍRJ IDE.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Napraforgó[offline]

Napraforgó

2012-03-11 16:53:17#323Válasz a #322 kommentreLeírtam, ennél egyértelműbben csak szinonimákat keresve tudnám kifejezni magam, de ahhoz meg neten elérhető a szótár, ha valaki nem ért vmit, cserélgesse a szavakat smiley
Garpeer teljesen világosan leírta a dolgot, amit a te mondatodhoz egészített ki, és ahhoz tettem kiegészítő kiegészítőt. Akkor lehetne bármiért háborogni, neked, nekem és mindenki másnak, ha pénzt fizetnénk ide és mégse kapjuk meg a szolgáltatást, de tudtommal sem te, sem más nem fizet tagságit, így csak hála dukál az oldalért. Akár tetszik a funkciója, akár nem. A rejtjelezés nem az én asztalom. Mint most is, neked válaszoltam, megnyomtam a válasz gombot (még ha te nem is tetted meg esetemben) Az,h magadra vetted, amit nem neked válaszoltam meg nem az én hibám smiley

Ezt később olvastam, még jó,h nem küldtem el a hszt. A ref linkelését én kötelezővé tenném és nem azért, mert szabály juj, hanem azért mert mocskosul pofátlannak tartom, h vki más szellemi vívmányával visszaélnek anélkül, h azt jeleznék. És baromira nem értem, mi tarthat olyan sok melóba a linkelésben, ha már netről le tudták emberek szedni, és megrajzolni a művet. Talány, továbbra is... de nem forgok be tőle, úgyse lesz rá érdemben soha válasz. De Garpeer jól írta, majd megtanulja mindenki a saját bőrén, ha egyszer csinál vmit magától és azt szó nélkül ellopja egy noname idegen és még csak jelölni se jelöli, de a "jujdeszupcsi" hozzászólásokra meg elalél. smiley
Mert győzni sokkal könnyebb, mint szeretni!

Kriszta[offline]

Kriszta

2012-03-11 16:29:23#322Válasz a #320 kommentreHa nyíltan leírnád Napraforgó mit gondolsz akkor megérteném. A rejtjelekből nem mindíg értek. Vagy talán félreértem smiley
Arra gondolsz a következő lépés a tagsági díj bevezetése lesz?
Mivel bánjunk óvatosabban, talán valaki ingerülten fejezte ki magát?

Kriszta[offline]

Kriszta

2012-03-11 16:25:03#321Válasz a #319 kommentreValószínű Garpeer mindeki másként tanul.
Látom, hogy van amikor segítséget kérnek emberek és senki egy lépést sem tesz, mondhatni a kisujját sem mozdítja smiley
A néma megjegyzés vagy no comment az nekem nem segít inkább, ha leírják mi az amiért nem jó a kép.
Persze kivétel mindíg van. Vannak akik tényleg segítenek és ezért köszönet.
Lehet, hogy mások is így vannak ezzel? Én a beszédes jelzéseket jobban értékelem azt hiszem mégis. És ezek után ha minden jól megy, meg tudom tenni a lépéseket is.
Ezt muszály volt kiemelnem :
" Hát kiveszett az emberekből a jó magyar "Nyaljunk a főnöknek" ösztön?"
smiley
Hát sajnos nem veszett ki az emberekből, még kisebb csoportokban is fel-fel tűnik, mint pl. a kockart.
A linkeléssel kapcsolatban engem nem zavar a dolog, bár nem látom túl sok értelmét. De én úgy éreztem , ez nem lehetőség, hanem kötelező tevékenység. És a kötelező szabályokat nem szeretem.
Csak remélni tudom, hogy nem azért írtál nekem, mert kifogásolni való volt az általam leírtakban, vagy mégis? smiley

Napraforgó[offline]

Napraforgó

2012-03-11 12:38:39#320((Arról nem is beszélve, hogy senkitől nem lett kérve egyetlen forint sem a tagságira, tárhelyre stb stb.. smiley A szavakkal halmozottan bánjunk óvatosabban!))
Mert győzni sokkal könnyebb, mint szeretni!

Garpeer[offline]

Garpeer

2012-03-10 23:04:24#319Kicsit eltérek a témától, de úgy éreztem, reagálnom kell Kriszta hozzászólására.

"Holott az oldal azért van /állítólag/, hogy egymásnak segítsünk." - Az oldal anno azért indult, hogy legyen egy hely, ahol az egyetemi csoportom tagjai segítséget tudnak adni egymásnak. Bár a tagok azóta szinte teljesen lecserélődtek ( a csoportból tudtommal már nem is járnak fel ) a cél változatlan maradt. Nincsen reklám, nincs bevételünk az oldalból, ellenben rengeteg munkaóra van benne, plusz a fenntartásnak is vannak költségei (amit eddig jórészt a tagok adtak össze). Nem is azért van az oldal, hogy lehessen valahol dicsekedni a művekkel, erre vannak alkalmasabb helyek az interneten.
Így célként csak az egymás segítése marad. A kérdés az lehet, mit tekintünk segítségnek. Segítség-e, ha egy jó képre pontot adunk? Segítség-e, ha egy rossz képhez nem ír senki? Segítség-e, ha egy képre annyit írunk, hogy "Szupi!"?
Ha egy alkotásra nem érkezik komment, vagy pont, az több dolog miatt is lehet: lehet, hogy egyszerűen nem jó a kivitelezés, lehet, hogy rosszul lett tálalva a rajz, de az is lehet, hogy egyszerűen senkit nem érdekel az adott téma. Rosszul esik? Persze! De mi más lenne a tanulás, mint szembesülni azzal, amit nem tudunk, vagy azzal, amit rosszul csinálunk. Lehet olyan hangulatot kialakítani az oldalon, ahol minden rózsaszín, szép és jó, de nem biztos, hogy ez bárkinek a hasznára válna.

Ez sajnos(?) egy olyan terület az oldal működésében, ahol az adminok, vagy a veterán tagok szemlélete érvényesülhet. (Csak a saját nevemben beszélhetek, de majd kijavítanak a többiek, ha ők máshogy gondolják.)

Hiszem, hogy a tanuláshoz az kell, hogy a tanulni vágyó maga tegye meg a lépéseket. Ha minden kezdőnek megírják a tagok, hogyan tegye meg az első lépéseket, annak csak az lesz a következménye, hogy a tagok "kiégnek", és megunják a kommentelést (ábra mellékelve?). Ha valaki a legelső lépéseken nem tud saját erőből túljutni, akkor az szerintem azt jelenti, hogy nem volt elég elszánt, hogy csak hirtelen felindulás a rajzolás. Ha pedig túljut a kezdeti nehézségeken, akkor sem úgy zajlik a további tanulás, hogy kézenfogják és vezetik. Rengeteg technika, tanács és megoldás létezik, ezek sokszor teljesen ellentmondanak egymásnak, így a tanulni vágyónak kell kiválogatnia, mit fogad meg és mit nem. Lehet, hogy az oktatási rendszerünk felelős azért, hogy a tanulást valami kívülről jövő dolognak fogják fel az emberek ahelyett, hogy egy aktív tevékenységnek tekintenék, de ezt nem igazán tisztem eldönteni.

Biztosan szükség van pozitív vissajelzésre is a fejlődéshez, nem lehet ugye figyelmen kívül hagyni, hogy az ember "pozitív figyelemmel üzemel", de azt sem lehet elvárni, hogy egy kis közösség korlátozott kommentíró kapacitás mellett mindenkinél betöltse a család, barátok kezdeti (általában elfogult) bíztató szerepét.
Azt sem lehet elvárni, hogy mindig mindenkinek kielégítse a figyelemvágyát, nekem is van fent olyan művem, ami gyakorlatilag elhanyagolható visszajelzést kapott. Jól esik? Nem. Dolgoztam vele? Igen. A közösség hibája, hogy ez történik? Nem. Tanul az ilyenekből az ember? Igen. (És én még admin is vagyok. Hát kiveszett az emberekből a jó magyar "Nyaljunk a főnöknek" ösztön? smiley )
Két út van ilyen esetekben: ha belső késztetés miatt született az adott mű, akkor az illető továbbra is fog ilyeneket csinálni, mivel az alkotásnak maga az alkotás volt a célja. Ha a népszerűség volt a motiváció, akkor témát / stílust vált. (Hogy ez kinek jó, megint nem ide tartozik)

Visszatérve a kommentelésre: többen írtátok, hogy kezdőként nem írtok kritikát, mert "kicsik vagytok", "kezdők vagytok", stb. Erre az angolban van egy jó kifejezés: Bullshit, marhaság. Rá lehet mutatni a hibákra úgy is, hogy nem ad az ember részletes útmutatót a hiba kijavításhoz. (Persze ha van tanács, annál jobb.) Ez nagyrészt úgyis az alkotón múlik. Tudom, hogy az ember nem szívesen kezd úgy egy oldalon, hogy kritizál, de korrektül tálalva nagyobb segítség az alkotónak, mintha kapna a képre 10 szavazatot.

A referenciaképek linkelése egy korábbi vitatémához tartozik, mégis összefoglalnám a tudnivalókat: a refképet nem
kötelező belinkelni. A refképet azért illik belinkelni, hogy megadjuk az alkotónak kijáró tiszteletet. (A legegyszerűbb megoldás, ha az ember elképzeli, hogy ő akarná-e, hogy a képéről készült másolatnál, feldolgozásnál jelezzék-e, ki az eredeti alkotó.)


Lezárásként annyit tennék még hozzá, hogy senkit nem tudnunk rákényszeríteni tartalmasabb kommentek írására, vagy objektív pontozásra. Viszont nektek megvan erre a lehetőségetek. Aki igényli, jelezze a mű leírásában, hogy kritikákat vár, az ilyen képeknél merjen az is írni, aki eddig nem tette volna. (Persze ehhez az is kell, hogy az alkotó kezelni is tudja a kritikákat.)
Mi adminok, modok csak egy keretet adhatunk nektek, rajtatok múlik, hogy mennyi és milyen tartalommal töltitek meg ezt.

Are you gonna give me a robot death monkey?

gepardus[offline]

gepardus

2012-03-10 09:11:15#318Nálam egyszerű a képlet = ami tetszik!
Három csoportra osztom a pontozást.
+ jelet kap az akinek tetszik az alkotása.
+1-et kap az az alkotás ami nagyon nagyon tetszik!
+1 és kedvenceim közé sorolva az überbrutálul tetszik alkotások.
Sem művészileg, sem szakmailag, hozzászólni nemigen tudok, de azért szeretném pontozni azokat a műveket amik tetszenek. Általában odaírom azt is, hogy nekem, vagy szerintem.
Szóval nálam az adott pont nem mindig egyenértékű!
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Alaleh[offline]

Alaleh

2012-03-10 08:30:22#317Mivel én még nagyon kezdő vagyok ezért a nálam sokkal jobban rajzoló emberkéknek nem nagyon merek kommentet irni(sokszor ezért van az,hogy semmi kom.nélkül pontot adok) ,azon kivűl ,hogy szép lett vagy valami hasonlót,a pontot viszont adom annak is akinek tudom,hogy biztatást jelent.(hisz valljuk be mindenkinek energiát add az ha valaki értékelte azt a munkánkat amiért talán vért izzadtunk) smiley
"Az embernek azért van szüksége macskára, hogy félelem nélkül simogathasson egy ragadozót"

Kriszta[offline]

Kriszta

2012-03-09 20:33:03#316Én régebben sokat kommenteletem, mostanában a pontokat is kevésbé osztogatom. / Bár talán így is élen járok./ És nem is írok mindíg, még ennyit sem: +
Csak ha kedvem van hozzá és ez mostanában ritka. Azt hiszem ráuntam. Írjon az, akinek van hozzá képessége és tud segíteni másokat.
Ha értékelem akkor leginkább a ceruza rajzokat, mert ehhez értek egy kicsit én is.
Van amikor akkor pontozok amikor senki más és ekkor írok kommenetet is csak biztatásképpen. Ezt azért teszem, mert én is voltam anno ilyen szituban. És ez nem kellemes.
Holott az oldal azért van /állítólag/, hogy egymásnak segítsünk. Arra a képre ami nagyon tetszik adok pontot, bár van néhány kivétel. pl. Hiába tetszik, de már agyonpontozták, feleslegesnek tartom. Akkor inkább pontozok biztatásképpen egy olyan alkotónak aki szívesebben veszi és jobban meg is tudja becsülni.
A ref. engem nem érdekel ált. nem szoktam hasonlítgatni. Én ezért tartom feleslegesnek a linkelést is. Másrészt a profiknak, még most sem kötelező, holott ők is csak másolnak. Vannak kedvenc alkotóim, nekik általában írok és nem mindíg pozitív kritikát. Ettől függetlenül pontozom is ha, úgy érzem méltó rá a kép.

Tipu[offline]

Tipu

2012-03-07 22:10:23#315Egyetértek Zolival abban, hogy én elég "kicsinek" tartom magam ahhoz, hogy egy képet kritizáljak, tehát sokszor adok pontot csak név nélkül. Szerintem ezzel kezdőként nem vagyok egyedül.. viszont csak azokra az alkotásokra adok pontot. ami megfogott.. amiben van számomra valami extra, és sajnos mivel ez eléggé szubjektív, ezért csak azok a képek kapnak pontot tőlem, amik nekem tetszenek.. Azonban, ha kommentelem a képet, akkor legalább annyit meg szoktam tenni, hogy beleírom miért fogott meg a kép (mégha az csak egy pici része is a képnek.. ), mivel a kommenteket magam is nagyra értékelem (én személy szerint kritikákból tanulok a legtöbbet). Referenciákat csak azért szoktam megnyitni, hogy összehasonlítsam hogyan és melyik részét jelenítette meg az alkotó.. inkább csak saját fejlődés céljából, hogy esetleg technikai tippeket sajátítsak el.
Linda

Zoli82[offline]

Zoli82

2012-03-04 08:34:06#314Én most kicsit magamba néztem Thub kicsit fejbe kollintott.Mert most is csak "nagyon jó" meg grat szoktam irni vagyis magamra ismertem.Megpróbálok jobban hozzászolni de általában a nagyon jo rajzokat pontozom ami elsö látásra tetszik és abba nagyon nem tudok belekötni meg nagyon nem is merek hozzászolni ugy ,mert nem ézem magam méltónak,hogy kicsit kritizáljam a müvét.Mert nem hiszem,hogy vagyok olyan szinten mint azoknak akinek irok.Mert eza képröl másolás amit tudok az elég gyenge tudás ahoz,hogy feltudjak szólalni.És most nem sajnáltatni akarom magam...Ha a kép megfog vagy átjön az érzelmi mondani valója azt tuti pontozom.Meg a nagyon realisztikus rajzot tuti nem hagyom szó nélkül mert az a gyengém,imádom az életü fotó szintü rajzokat sokan utálják de én szeretem.Meg ha rajz nem is real de nagyon nagy munka van mögötte azt is tuti pontozom.

priandi[offline]

priandi

2012-03-02 19:51:59#313Nálam a pontozás miértje az utóbbi időben szorosan kötődik a kommentelés miérjeivel. Miután jól megsokasodtunk, lehetetlen minden képet értékelni. Emiatt pedig már kicsiben fel kell, hogy keltse az érdeklődésemet. Ha ezt sikerült, akkor az esetek többségében kinagyítva még érdekesebbnek tartom, így írok is hozzá és pontozok is. Nálam nincsen sorrend, hogy mi fog meg elsőként. Lehet, hogy a színei, formák, technika, mondanivaló, hangulat, kreatívitás, poénosság, stb. Persze előfordul, hogy elfutnak a szemem előtt jó képek, mert kicsiben nem tűnt érdekesnek. Ezt sajnálom is, de egyszerűen nincs időm mindet kinyitni. Vannak olyan emberek, akiknek jobban próbálom követni a munkásságát és ha nem is tudok mit írni, megnézem minden alkotását. Ezek közé kerülnek azok az emberek, akik szintén veszik a fáradságot és hasonlóan tesznek az én munkáimmal ill. akik általában olyat alkotnak, amik hatással vannak rám. Nem pontozom jobban az ő alkotásaikat sem, de szinte biztos, hogy a számomra igazán jól sikerültek tőlük, nem fogja elkerülni a figyelmemet (kivéve, mikor hosszabb ideig nem vagyok gép előtt). Homályos, rosszul digitalizált, túlszerkesztett képeket nem pontozok valamint kunyerálás és fellengzős megnyílvánuláskor sem teszem. Előfordul, hogy jutalompontozok fejlődés esetén, de ez elég ritka.
Azt szintén sajnálom, hogy ezek után nem nagyon marad időm fejlődést segítő kritikákat írni. Mármint ahová írok kommentet, ott igyekszem olyat írni, de kifejezetten ebből a célból ritkán írok. Legtöbbször akkor teszem, ha megkérnek rá személyesen. Bár belátom, hogy nem csak az időhiány az oka, hanem meguntam, hogy amikor rendszeresen írtam építő kritikákat, ellenséggé avattak egyesek. Megsértődtek, majd bosszúból magasról tettek az én munkáimra (jobbik esetben) vagy belekötöttek hülyeségekbe.

Viszonylag könnyedén osztogatom a pontokat, mert már nem tartom mérvadónak. A saját bőrömön tapasztalom, hogy ha nem fotóreálban alkotok, nem cuki-muki állatkát, gyereket, könnyekben tocsogó embereket, hírességeket, erotikát választok témának, hirtelen megcsappannak a hozzászólások és a pontok is. Tehát így az is lényegtelen, hogy én mit pontozok és miért, vagy mit nem, hiszen attól nem fog változni semmi.. a számomra jó kép nem fog felkerülni az én egy pontomtól és attól, hogy nem szavazok valamire, még simán felkerülhet a falra. Ja és ahogy és amiért azt Thub is írta, nekem sem szokásom kiírni hogy +1. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de valószínű, hogy hamarosan homlokon fogom csapkodni magam, hogy mimindent kihagytam...

Manó[offline]

Manó

2012-03-02 17:45:44#312Nagy hibám, hogy semmilyen körülmények közt, nem nézem a referenciát, nem érdekel az eredeti kép, nem akarom összehasonlítani az alkotással, úgy gondolom az befolyásolna kommentelésnél, kizárólag az alkotást nézem, és többnyire az első benyomás a mérvadó nálam, hogy én mit érzek a képpel kapcsolatban. Mindig igyekszem teljesen kívülállóként értelmezni és értékelni az adott képet/verset stb, úgy, mintha életemben nem láttam volna még rajzot, azért, hogy teljesen elfogulatlanul állhassak hozzá a műhöz. Van, hogy csak komment nélkül szavazok, ez időm hiányában teszem, vagy nincs éppen türelmem kommentelni, de szavazni szavazok, ha úgy érzem megérdemli.
Sose nézem ki az alkotó, nekem tökmindegy ki készítette a képet, akkor is leírom alá azt ami nem tetszik, vállalva, hogy esetleg bosszú kommentet kapok, volt már ilyen, de nem izgat, fel se veszem.
A baj, hogy egy egy kommentre legalább 15 percet kéne szánnom mindig, erre sajnos nem mindig van időm, nagyon ritkán belefutok én is a rövid kommentelésbe, de kerülöm amennyire csak lehet.
Voltak olyan tagok, akik olyan szinten voltak bunkók másokkal, hogy mindentől elment a kedvem, szerencsére ez nagyon ritka.

Hogy mi alapján szavazok?
Nagyon egyszerű, arra az alkotásra, ami mond nekem valamit, kelt egyfajta pozitív érzetet, néha azért is, mert az adott alkotótól még nem láttam olyan jó alkotást, és a fejlődése miatt úgy érzem kijár neki, néha pedig azért, mert látom, saját gondolatvilágát megjelenítve, még ha a kép nem is lett igazán profi. smiley
Ne add el a gerinced, mert nem kaphatsz másikat!

Thubakabra[online]

Thubakabra

2012-03-02 14:05:56#311Nálam változékony, mikor-miért szavazok.

Én általában technikailag nézem a képet - ezért van olykor olyan is, hogy a téma maga annyira nem ragad meg az adott alkotásnál, viszont kapja a pontot a technika miatt. Van olyan is, mikor a témába egyszerre beleszeretek, aztán megnézem az esetleg linkelt referenciát és kiderül, hogy semmi plusz nincs a rajzon - ilyenkor nem pontozok (vagy ha sejtem, hogy nincs plusz és nincs linkelve a referencia, akkor sem). Persze, nekem is vannak gyengéim a témát illetően...
Ha kreatív maga az ötlet, de a kivitelezés lehetne jobb is, vagy legalábbis nagyobb türelemmel lehetett volna az adott kép mellé ülni, akkor sem szavazok mindig.
Ritkán van olyan, hogy valakit a "fejlődés" miatt jutalmazok, mivel ahhoz ismernem kellene az addigi munkásságát. Én valamelyest természetesnek veszem, hogy az ember fejlődik, bár néha meg lehet ragadni.
Szeretek "titokban" szavazni; ha kommentelek is ritkán írom oda a +1 dolgot, csak ha nagyon ki akarom fejezni, mennyire tetszik a kép vagy szimplán valamit jelezni szeretnék. Nem szeretném, hogy ezért kapjak viszont pluszokat.

Kicsit nehezebb a dolgom, mert szem előtt kell tartanom az oldal érdekeit smiley Ezért érdemes objektívnek maradnom, amennyire személyes korlátaim engedik. Számomra az a fontos, hogy a fejlécen a (szerintem) érdemleges képek legyenek fenn. Ezen csak annyira tudok segíteni (az általam adható egy pontocskát leszámítva), hogy linkelem a kockart facebook-os oldalán a jobb alkotásokat, több figyelmet kaphassanak.

Ami irritál olykor az az, mikor valaki csak azért kerül ki folyamatosan alkotásával, mert mindenhová a "jajdejó" kommenteket írja és ezt a viszont pontozással dicsérik. Ezért van úgy, hogy ülök a gép előtt, nézem az ilyen sorozat kommenteket (változatosan a jó, szuper, nagyszerű és a grat szavakat keverik) és a homlokom megtámasztva halkan nevetgélek. Mintha a személyiség lenne ilyenkor pontozva és tök mindegy, hogy mit tölt fel az illető.
A másik dolog mint Enikőnél: az egóharcos képaláírások. Ilyen esetben lehet bármi a képen, nem fogok pontozni. Pláne, ha még megjegyzéseket is tesz, hogy "de most miért nem szavaztok a képemre?".

Az alap problémával nem lehet sokat kezdeni tehát: hogy az olyan alkotások legyen kinn, melyek ténylegesen megérdemlik és ne süllyedjenek el a galériában. Ez egy olyan szociális tényező, melyet nem lehet befolyásolni, legfeljebb az ilyen beszélgetésekkel...
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Napraforgó[offline]

Napraforgó

2012-03-02 09:27:07#310Egyre kényesebb ez a kérdés, minél több időt tölt az ember egy adott oldalon. Idővel barátokat és kevésbé kívánatos ismeretségekre is szert tesz, amik igenis látszanak kommentek-pontok formájában. Az első perctől kezdve arra adok pontot, ami nekem tetszik: maga az ötlet, még ha a kidolgozás hagy is némi kivetni valót maga után. Az alkotóhoz mért fejlődés, ezzel kis ösztönző erőt is adva.
Amire biztos nem adok pontot: hiába szép másolat, ha a referencia nincs ott, a fotóról való átrajzolás már itt ki lett vesézve, szellemi termék, ötlet stb... tehát megszólalhat a kép, ha annyi nincs az alkotóban,h refet odategye, akkor számomra nem értékelhető. Azokra sem szoktam pontot adni, amiknek a leírásában egóharcos jelenik meg, ez a saját szegénységi bizonyítványom, de nem fekszik ez a stílus a gyomromnak. Nem sok van itt ilyen szerencsére. Ha nagyon brutál a mondandó-téma, akkor megenyhül a szívem, de gyorsan megyek is tovább.
A szimpátia elkerülhetetlen, de nálam is mint Audreynál jelentkezik ez... téma elsősorban és technika. Arra azonban már figyelek, kinek lehet és kinek kell elkerülni a kommentelési lehetőséget. Egy-egy sértődés, szó odavágás... nem hiányzik, h vmi jóindulatból tett kritika után tucat számra menjen oda-vissza a levél és a végére már eltérjünk a kiindulási témától. Szóval, egyszer kell megégetnem magam, tanulok belőle ki mennyit visel el, névtelenül hagyom ott a pontot. Nagyon végső eset, amikor csak pontot hagyok ott, minden mellékelt szöveg nélkül, de vannak olyan képek, amikhez nem értek (technikailag), noha érdemben nem tudok hozzászólni, a "jaj dejó, meg szép meg tetszik" hsz-t kerülöm.
Sokan pontoznak az alkotóra és nem a munkájára, ebből kifolyólag lehet az,h jobban megérdemelt képek fel se kerülnek a fejlécre. Meg gondolom az is mérvadó, h a pontozó is azoknak a képéhez reagál, akik az övéhez. Oda-vissza alapon.
Szerintem erre megoldás nincs, mindenkinek magában kellene rendeznie sorait, de mit várjak mástól, amíg én magam is kerülök egy-egy alkotót, mert csak a baj volt bármit tettem vele? smiley
Kíváncsi vagyok még véleményekre, ki mi alapján adja a pontját.
Mert győzni sokkal könnyebb, mint szeretni!

Audrey[offline]

Audrey

2012-03-02 08:41:09#309Ez a probléma szinte minden hasonló rendszerű oldalon fölmerül. A szimpátián alapuló szavazatokat nem lehet kiszűrni. Engem nagyon zavar ha csak plusz jön komment nélkül, mert olyankor azt sem tudom ki szavazott, és azt sem miért. De az is tény szerintem mindannyiunknak vannak kedvenc alkotói, akire szimpátia miatt szavazunk, DE ezalatt nem csak az értendő hogy az illető szimpatikus mert pl sokat kommentel ő is nálunk, én inkább arra gondolok és nálam ez jellemző, hogy vannak olyan alkotók akik olyan témájú, vagy technikájú képeket készítenek amiket én alapból nagyon szeretek. Nekik nyílván van egy kis elsőbbségük hisz az alkotásaik közel állnak a szívemhez.
De valóban én is szoktam látni képeket( amiket remeknek tartok ) szavazatok nélkül elsüllyedni az alkotások rengetegében. De ami szerintem remek nem biztos hogy szerintetek is az.
Úgy gondolom ez kiszűrhetettlen probléma,de ha találtok rá megoldást annak örülni fogok.
A művészet szárnyakat adjon, ne bilincseket

-Törölt.24-[offline]

-Törölt.24-

2012-03-01 19:29:18#308Régebben elfogult voltam pl star wars téma iránt. Ma már nagyon nem így megy. Jó technikára annyira nem szeretek pontozni ritkán is pontozok kizárólag a technika miatt. Elsősorban azt nézem hogy saját ötlet legyen (vagy legyen benne az alkotó világa) színészek, kedvenc emberek portréi már nagyon elcsépelt unalmasak nekem. 2. szempont a kivitelezés harmadik, hogy mennyire frappánsan van kivitelezve.
A pontozás az ilető fejlődő tendenciájától is függ tehát ha látom hogy majd megszakadott és magához képest jobbat alkotott akkor is jutalmazok pontal ( bár ez megint más kérdés hogy valóban megérdemli e a pontot)

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-03-01 19:07:57#307Ha már fel lett rá hívva a figyelmünk.. smiley Egyébként én is elgondolkoztam egy-két mű kapcsán a leírtakon. Láttam nemrég jó műveket amik nem kaptak szinte pontot sem pedig nem voltak rosszak.
Mivel a mű mellett szerepel az alkotója neve, így nehezen lehet kizárni szerintem a szimpátiát/unszimpátiát az értékelésnél. Olyat is észrevettem, magamon is, hogy valakijére nem adtam pont mert kicsit alulteljesített magához képest, viszont mellette meg másik ember magához képest esetleg a legjobb képét hozta össze s ponttal értékeltem, miközben lehet meg sem közelítette az első ember művét akinek meg nem adtam pontot.. De a szimpátia azért nem elég, valmit fel is kell persze mutatni.
S az is biztos hogy egy saját alkotást sem lehet összehasonlítni egy másolatrajzzal.

1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 24
<< 8/24 >>
ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

2 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]