: A nyugati és keleti szél

Két gyermek ül egy apró szigeten az égbolt tetején, körülöttük örök tenger csapja hullámait a nyugodt felhők aljához. Két gyermek... egy fiú és egy lány. Idősebbek mindannyiunknál, és fiatalabbak a Napnál és Holdnál. A gyermekeik. A nyugati, és a keleti szél.

Ikrek, ám egymást még sosem láthatták. Egymásnak vetik hátukat, ahogy ülnek, ám még soha egy szót nem válthattak. Egymás felé nem fordulhatnak. A keleti, és a nyugati szél.

Gyermekek, kezükben minden hatalmak hatalma. Örök szélvihar zúg körülöttük, hajuk, ruhájuk vele táncol, meztelen lábukat a Világtenger nyaldossa, föléjük az Égfelhő terít örök boltozatot, ám ők meg se rezdülnek. A nyugati, és a keleti szél.

Fehér a bőrük, mint a márvány, tűző Napanya nem bántja, szomorú Holdtündér nem simítja le róla a vízcseppeket. Jegesen izzó, tüzelőn fagyó vízcseppek. Száraz, forró szélvihar, hűvös, simogató szellő keringőzik hajukkal. Innen indul minden hullám, itt születik minden szél. Itt, a világ közepén, ahol a két gyermek ül az égbolt tetején. A keleti és a nyugati szél.

Kezükben minden hatalom hatalma. Minden. Hatalom. Hatalma. A végzet eszköze.

A Földvilág megremeg, mikor a kislány lassan kinyújtja lábait. Arcára fagyos mosoly kúszik, mikor életében először kinyitja száját. Hangja akár pokoli zörej, hangosan, és durván dörög végig a Világon. Mégsem hallja senki.

"Úgy vélem, itt az időnk."

A fűszálak meghajolnak, a fák recsegve törnek derékba hangja nyomán. A tornyok meginognak, a vizek felkorbácsolódnak, a hidak megremegnek.

A fiú csak elmosolyodik. Lassan, mint kinek fáj, feláll. Életében először.

"Én is úgy vélem."

Hangja cseng, akár a tiszta forrás, lehunyt szeme drágakőragyogást bocsájt a vízre, mikor kinyitja. Mozdulatai nyomán megrepedezik a Földvilág, a hajók hánykolódnak a tengereken, eltörnek az árbocok.

A lány is feláll, mozdulatai nyomán felkavarodnak a sivatagok homokjai, szárnyrakapnak a hómezők jegei.

Még egymásnak háttal állnak, de lelkükben ég a vágy, hogy láthassák, hogy érinthessék egymást. A nyugati és a keleti szél.

Még egymásnak háttal állnak, sima arcukon lassan csorognak le a könnyek. A Világföldön mindent pusztító vihar kerekedik, a süvöltő szél és a csípős cseppekben zuhogó eső zord morajába emberi lelkek sikolya keveredik.


Időtlen idők óta, számlálhatatlan évek folyamán.

Itt ültek, a két testvér, egymásnak háttal. Egymás hangját eleddig nem hallhatták, arcát nem láthatták, bőrét nem érinthették. A nyugati és keleti szél.

Egymásért hullanak könnyeik. A keleti és nyugati szél.

Ám most... itt az idő.

A lány teszi meg. Lassan, félve mozdul, csukott szemmel fordul a fiú felé.

"Nézz rám!"

Hangja nyomán örvények nyelnek el büszke hajókat, lovak rohannak fejvesztve a tengernek.

A fiú is mozdul. Ő még lassabban fordul, ahogy a fák gyökerei tépik ki magukat az anyaföldből. Szeme csukva. A Világföldön lassan porrá morzsolódnak a hegyek, minden egeket fekete felhő árnyaz.

Egymással szemben. A nyugati és keleti szél.

Egyszerre nyitják fel szemüket. A keleti és nyugati szél.

Szelek csapnak össze a Világföldön, ablakok robbannak szilánnkám, sziklák omolnak dörögve a tavakba. Hegymagas hullámok indulnak a földek felé, vitorlák szakadnak, hajógerincek törnek ketté. Sikolyok, recsegés, ropogás.

A két testvér szó nélkül, mosolyogva szemléli egymást. A szél tépi ruhájuk, táncol hajukkal, fülükbe sikít. A nyugati és keleti szél.

A lány arcára mosoly kúszik. Lassan, óvatosan nyújtja kezét a fiú felé, mintha tűzbe nyúlna. Finoman érinti meg arcát, hogy letöröljön róla egy könnycseppet.

"Hiszen sírsz."

Súgja, és szelíden mosolyog. Hangja dörög, durván morajlik.

A Világföldön forgószelek kerekednek, a felhők is táncra kélnek a végzet idején. Zúg a szél, ömlik az eső, mindent víz borít. Hullámzik, morajlik, dühöng, örvénylik. Gyilkol.

A hullámok Holdtündér szomorú arcát mossák. Lassan elveszik ő is, fakó arcáról finoman hullik a gyémántpor, majd a legnagyobb hullám elnyeli őt magát is.

S fiú is megemeli kezét, hogy elsimítson egy ráncot a lány ruháján. Mosolyog, mosolya a tűnt idők gyásza. Lágy, kedves ez a mozdulat.

"Te is."

Mondja, hangja akár a pacsirták szólama. a pacsirtáké, melyek most a vizekkel sodródnak, vagy a pusztító szelek szárnyán vesznek.

Lassan elrendezgetik egy más ruháját, füle mögé seprik szélfútta haját. A keleti és nyugati szél.

A Világföldön lecsillapul a vihar, a szelek fáradtan seprik a mindent borító vizet. Zavaros, sötét víz, fölötte zaklatott, nyugtalan felhőfátyol.

Sosem szűnik már.


A gyerekek már lehunyták szemüket. Ismét egymásnak háttal ülnek, csukott szemmel, görnyedten. A nyugati és keleti szél.

Fiatalabbak voltak a Holdnál és Napnál, idősebbek mindannyiunknál. Szelek voltak, gyermekek. Kezükben minden hatalmak hatalma. Nem féltek felhasználni a Világföld, és saját végzetük beteljesítéséhez. A keleti és nyugati szél.

Gyermekek voltak csupán. A nyugati és keleti szél.

Bevégeztetett. Lelkük maradt csak meg, mely mint...

Magányos csónak ring tova a nyugodt tengeren a bukó Nap felé...

2005

2530 megtekintés
7 szavazat
12 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Garpeer[offline]

Garpeer

2011-03-26 22:56:270+#12Nagyon jó. Mást ide nem is kell írni.
Are you gonna give me a robot death monkey?

Ibcsi[offline]

Ibcsi

2011-03-23 16:20:520+#11Nagyon tetszik!Nem tudom megfogalmazni,de olyan nyugodtság és béke önött el miközben olvastam!+1 smiley smiley

KBÁgi[offline]

KBÁgi

2011-03-23 13:09:550+#10Tetszik! smiley +1
“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2011-03-23 13:08:560+#9Nagyon hangulatos és misztikus. Nagyon tetszik a "két szál" smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

.Sztrájk[offline]

.Sztrájk

2011-03-23 12:58:490+#8Válasz a #5 kommentreKöszönöm!
Sztrájk

.Sztrájk[offline]

.Sztrájk

2011-03-23 12:58:380+#7Ne sírjál, nincs semmi baj azzal amit mostanság csinálsz. Ezt ellenben ne illusztráld, mert mint már mondtam, képről történt.
Sztrájk

Cyrgaan[offline]

Cyrgaan

2011-03-23 12:55:550+#6És fogom is ... bár amennyi épkézláb rajzom mostanság akad. smiley

tygriss[offline]

tygriss

2011-03-23 12:55:530+#5nekem is nagyon bejön smiley

.Sztrájk[offline]

.Sztrájk

2011-03-23 12:54:320+#4Könyörögtél, hogy illusztrálhasd. smiley
Sztrájk

Cyrgaan[offline]

Cyrgaan

2011-03-23 12:51:050+#3Ez nekem is nagyon tetszett. Már akkor is amikor először megmutattad.

.Sztrájk[offline]

.Sztrájk

2011-03-23 12:48:080+#2Igazán köszönöm.
Sztrájk

Micky[offline]

Micky

2011-03-23 12:45:420+#1Könnyeket csaltál a szemembe.... nagyon szép.
http://nicodangelico.blogspot.hu/

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1846 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]