: Alaktanulmány

Painterben

Folytatom az olajfestményszerű hatást smiley Szívesen vennék minden kritikát, véleményt, stb., mert még kicsit óvatosan lépkedek ebben a stílusban, és kíváncsi vagyok mindenki véleményére smiley

[ http://mjranum-stock.devi… ]
Címkék:

930 megtekintés
9 szavazat
4 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

alasea[offline]

alasea

2013-10-26 19:15:530+#4Válasz a #3 kommentreKöszi, igyekszem smiley

Tipu[offline]

Tipu

2013-10-25 17:02:350+#3Szerintem az alak teljesen rendben van.. szóval ha aktanulmánynak szántad smiley Viszont valahogy ha olajosabb hatást szeretnél elérni, talán valahogy esetvonásokat kéne belebigyeszteni a felületre. Az igazi olajképeken a legtöbbször látni az ecsetvonásokat, hacsak valaki tényleg annyira simára nem simogatja..
Linda

alasea[offline]

alasea

2013-10-24 11:37:490+#2Válasz a #1 kommentreKöszi szépen, örülök, hogy véleményezted. Megfogadom a tanácsokat smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-10-23 20:50:510+#1Szerintem az ecsetkezelésed már nagyon jó! A témaválasztás is szép, kellemes a formavilág, és sokkal ütősebb így a háttér, ahogy te használtad.
Két dolog van, amire jobban rá kéne figyelned: a színkezelés és a körvonalak tisztázása. Most sok helyütt elfolynak a körvonalak, ami sokat elvesz az élvezhetőségből. Rajzolj jó nagyban, hogy rá tudj aztán közelíteni, és akkor tudod ezeket javítani!
A színeket meg próbáld tudatosabban használni: például a testrészek sok helyütt világosan a széleken. A másik az, hogy sokszor még mindig egy színnek a világosabb/sötétebb árnyalatát használod, de a valóságban egy nem így megy. Egy látszólag egy színű felületnek sok-sok színe van az ilyen-olyan színreflexek, a saját anyagának a milyensége miatt. Például a bőrnek a sima árnyalaton kívül van rózsaszín, piros, sárga, lila, kék, barna árnyalatai. Ezek is telítettek/telítetlenek egyaránt, lehet vele kísérletezni. Azt is érdemes kihasználni, hogy egy valami nem végig ugyanolyan színekből áll: ezt most kicsit hülyén fogalmaztam meg, de példaként a lábak környéke mondjuk jobban zöldes, a vállak felé meg használhatsz valami más színt halványan, és ezzel növelheted a térbeliség érzését. Ezeket már el kezdet alkalmazni, de még nagyon tudatlan. Ha ezekre jobban odafigyelsz, akkor nagyon érdekes dolgokat lehet csinálni!
A szubjektív véleményem szerint még lehetne variálni a stíluson, hogy még "olajosabb legyen", hagyhatnád nyersebben a tónusozást. De ez már az én kis szubjektív dolgom. smiley
Na, de ezeket csak azért írtam ilyen bőn, mert írtad, hogy várod a kritikákat, véleményeket. Egyébként nagyon jó, tetszetős lett! Csak így tovább! smiley

Harmadszor meg: használd a címkéket rendesen. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]