: A füzetem első 2 lapja

Kaptam egy füzetet ami sima és abba rajzoltam ezeket. A lány arca nem azért nem hasonlít az eredetire mert én úgy akartam hanem azért nem hasonlít mert nem tudtam lerajzolni. Kritikát szívesen fogadok. smiley

[ http://www.eva-widermann.… http://www.google.com/img… ]
Címkék: ,

1035 megtekintés
9 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Kilókenyér[offline]

Kilókenyér

2014-01-23 16:18:240+#9Lehet, hogy a Thubi jobb tanácsokat tud adni mint én smiley
És igaza van a leragadós dologban. Mert nekem megvan a magam kis rajzfilmes stílusom (persze nem végleges mert próbálkozok ezzel meg azzal) de ha élethű embert, vagy tárgyat kéne rajzolnom, akkor valószínűleg elhasalnék, mert az nem megy.

Anita0409[offline]

Anita0409

2014-01-23 15:26:080+#8Válasz a #7 kommentreAkkor először szerintem a hagyományos rajzolást gyakorlom. Nagyon szépen köszönöm a tanácsot! smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-01-23 15:15:180+#7Válasz a #6 kommentreAkármilyen irány felé is szeretnél elindulni, a hagyományos rajzolás mindenképp előnyösebb. Azáltal rendelkezni fogsz egy anatómiai ismerettel, amit később "le tudsz butítani", amikor mesefigurát szeretnél rajzolni. Egyszerűen tudni fogod, hogy mit lehet butítani a formán ahhoz, hogy még jó legyen. Ezt egy idő után azzal is elsajátíthatod, ha alapból mesefigurákat rajzolsz, de attól még máshoz nem fogsz tudni hozzányúlni. Én pl. leginkább hagyományos formában rajzolok, de ha kell, akkor tudok rajzolni mesefigurákat is.
Kezet rajzolni meg nem könnyű... ezt bizton merem állítani. smiley Sokat szoktam szívni velük.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Anita0409[offline]

Anita0409

2014-01-23 15:00:290+#6Válasz a #4 kommentreIgen szerintem is van az ujjaknál hiba. Majd máskor kijavítom. smiley
Nos.. az a baj, hogy nem tudok dönteni. Mindkettő rajzolási forma tetszik ezért én szoktam mangákat, rajzfilmfigurákat és életből való dolgokat egyaránt rajzolni.
Szerintem nem annyira jók a rajzaim. A rajongós dolog meg szerintem sajnos nem fog bekövetkezni. De reménykedem és gyakorolok! smiley
Lehet, hogy igaz amit írtál a művészet szóról de ez egy idézet, habár nem írtam idézőjelet és a szerzője nevét sem írtam oda (majd ki fogom javítani) és ezért nem akartam változtatni az eredeti mondaton. Köszönöm a hozzászólást! smiley

Anita0409[offline]

Anita0409

2014-01-23 14:45:240+#5Válasz a #3 kommentreIgen az ujjaknál gond van. (meg szerintem máshol is van gubanc).
Köszönöm a tanácsot! smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-01-23 14:32:450+#4Én is valahol az ujjaknál látok problémát, de egyébként egész jó. Én Szilárd véleményével ellentéteset javasolok: ha nem konkrétan mesefigurák rajzolásával szeretnél foglalkozni, akkor ne azokon gyakorolj. Berögzülnek a dolgok belőle és utána nehéz levetkezni, ha mást akarsz rajzolni.
De egyébként csak bátorítani tudlak, mert nagyon jókat rajzolsz a korodhoz képest. Szerintem egy nap nagyon sok rajongód lesz a rajzaid miatt. smiley

Annyit még, hogy a "művészet" szót használd kicsit szűkmarkúbban. Mostanában nagyon sokan szeretik használni bármire, ami már minimum két vonalat tartalmaz, de a valóságban ez a szó jóval többet tartalmaz. Szóval ne koptasd. smiley De ez csak egy ilyen részemről szubjektív dolog.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Kilókenyér[offline]

Kilókenyér

2014-01-23 14:18:460+#3Ha nagyon kritikus lennék, akkor mondanám hogy az ujjai nem jók, de mivel én sem tudok kezeket rajzolni (azt a legnehezebb) sőt, én néha már könyöktől felfele sem rajzolok semmit, így nem szólok bele.

Viszont azt tudom tanácsolni, hogy rajzolj egy két egyszerűbb rajzfilmkaraktert.

Én azért szeretek rajzfilm karaktereket rajzolni, mert nehéz elrontani, ezáltal sikerélményt adnak, és egy két jó rajztechnikát is tanulok közben.

Például szemeket egy animés rajzból tanultam meg rajzolni. És azóta is úgy rajzolom, ahogy azon a képen megtanultam.

Anita0409[offline]

Anita0409

2014-01-23 12:54:340+#2Válasz a #1 kommentreIgen pont ezért szerettem volna egy ilyen füzetet. smiley Néztem youtubon is ötleteket. Barátnőmnek is van, és már most is szokott a beszélgetések témája lenni a füzet. smiley

gepardus[offline]

gepardus

2014-01-23 12:38:390+#1Jó egy ilyen rajzos füzet. Nekem is van, szeretem mert nem kell betartani semmilyen szabályt a rajzolt dolgokkal kapcsolatban, lehetnek firkaszerű, vagy tusszerű, vagy akár reál rajzok is. Valahogy az adja meg a hangulatát, hogy itt is, ott is más stílusú alkotás található, és a betűk rajzolásával is lehet játszadozni.
No és ha betelik, egy egész estés nézegetés beszélgetés lehet a témája barátok között. smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]