: SzánSájnIng

Legfrissebb portrémmal jelentkezem, tegnapelőtt lettem kész vele, a képen szereplő párocskának készült ajándékba.
A4-es méretű dipára készült, grafit, rotring és grafitpor, valamint a szemüvegnél filctoll.


Címkék: , ,

920 megtekintés
6 szavazat
7 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

erdeizoltan[offline]

erdeizoltan

2016-06-01 15:44:461+#7Válasz a #6 kommentreA tónusozás a lelke az egésznek. Ha már sok időt fektetsz a helyes arányok felvitelére, akkor ne azon spórolj mert kárba vész az egész. Ha elfáradsz inkább tedd félre és pihenj, akár több napot is. Néha pont jó közben egy kis pihi, mert jobban észre veszed a hibákat is. Én a helyedban folytatnám ezt a rajzot. Szerintem rengeteget lehetne javítani rajta még egy kis sötéttel. Pl szempillák fül homlok póló stb. Én azt a részét kedvelem a legjobban a rajzolásnak amikor kialakulnak a csúcsfények és feketék és életre kel a rajzom.
Erdei Zoltán

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2016-06-01 15:18:230+#6Válasz a #5 kommentreÉrtem és köszönöm. Igazad van, a férfinak az alsó ajka alatt, az állán és az álla alatt lehetett volna sokkal sötétebb is, ez biztos. Leginkább talán a türelemmel van nálam probléma, azt hiszem. Igyekszem majd türelmesebb lenni. Valamint sokszor az van,hogy már nem merek bizonyos részekre rádolgozni, mert félek, hogy elrontom.

erdeizoltan[offline]

erdeizoltan

2016-06-01 14:57:211+#5Válasz a #4 kommentreSzia! A "sterilitást" a tónusozásra értem. Olyan érzés van a rajzaidnál mintha az alaptónusozásnál megállnál. Persze a pólusok kirajzolása az szuper lenne,az nekem is a gyengém. Viszont a tónusmélységek között néha erős határt hagysz, valamint olyan műanyagos érzésem van. A fények és árnyékok minél aprólékosabb kirajzolása teszi élethűvé a rajzot. Például a bácsi homlokán túl homogén a szürke tónus. Valóságban valamerre mindig sötétedik és világosodik. Valmint nagyon erős a váltás a halántéknál. Jó a fekete szemüveg de biztos hogy van a bácsi arcán ,ruháján stb. is egy- két pont ami legalább olyan sötét tónusú ezért oda is a filccel mennék, ha már a szemüveg fekete filces lett. na valami ilyesmi!
Erdei Zoltán

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2016-05-31 13:14:300+#4Válasz a #3 kommentreSzia, először is, köszönöm szépen. Másodszor, mire gondolsz pontosan, amikor a steril hatásra gondolsz? Ha arra,hogy valahogy a bőr pólusait is kéne ábrázolnom,akkor ez így van, abban fejlődnöm kéne sokat, csak az sajna egyáltalán nem megy, lehet azért, mert grafit porral dolgozok és maszatolok.

erdeizoltan[offline]

erdeizoltan

2016-05-30 16:06:220+#3Rengeteget fejlődtél! Már csak a steril hatást kell megtanulnod mellőzni a rajzaidon. Csak így tovább! smiley
Erdei Zoltán

BerziGabor[offline]

BerziGabor

2016-05-28 22:05:160+#2Válasz a #1 kommentreNagyon szépen köszönöm. Igazából a fények miatt olyan az arca. Meg talán a ráncain még dolgozhatott volna.

yetikr[offline]

yetikr

2016-05-28 19:55:291+#1Nagyon klassz kép! Bár a férfi nekem egy kicsit félkész hatású! Amúgy nagyon szép munka!
yetikr

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

2 / 1869 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]