: Robert De Niro

A/4, A ceruzával kapcsolatban, ha tud valaki tippet adni, hogy milyet használjak, az jó lenne. Gondolom e miatt olyan fehér pöttyös a fekete területeim.


[ http://www.thatfilmguy.ne… ]
Címkék: , ,

1494 megtekintés
1 szavazat
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

emberke[offline]

emberke

2013-08-18 11:46:100+#4Válasz a #3 kommentreIgaz.
Mondjuk most legutóbb csináltam olyat is, hogy megrajzoltam 3D-ben a próbababát(Nem tudom hogy hívják. Amin szokott lenni minden művésznek, amin a fényeket lehet nézegetni ), és ha valami olyat rajzolok, ahol emberek vannak, akkor könnyebben össze lehet rakni a képet. A világítás vizsgálata is könnyebb. Csak még 3D-vel el vagyok maradva. Úgyhogy mindez még a gyakorlatban 3D nélkül van... De már vannak próbálkozásaim.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-08-18 10:38:590+#3Válasz a #2 kommentreÉn az olyan ceruzákkal tervezni szoktam, skiccelni ötleteket, mielőtt a rendes papírra is felrajzolnám őket. smiley Ahhoz nem kell minőségi ceruza, szóval megteszi!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

emberke[offline]

emberke

2013-08-17 16:54:410+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm, a tanácsokat. Műszaki rajzlapra vannak rajzolva. A skicceket szoktam nyomtatópapírra csinálni.
Akkor majd jön a próbálgatás megint. Csak a régi ceruzákkal nem tudom, hogy mit is csináljak. Valószínű majd elajándékozom őket. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-08-17 09:51:440+#1De nyíró! Felismertem kicsiben is.

Lehet papírprobléma is, a vékony nyomtatópapír is ilyet szokott eredményezni. A koh-i-noor meg egy olyan ceruzamárka, ami inkább karcol, meg minden baja van. Szerintem vegyél egy-egy ceruzát a jobb márkákból és tesztelgesd őket. Mindenkinek más áll a kezére, ezért hiba lenne megmondani, hogy milyet vegyél, mert valószínű, hogy a te stílusodhoz nem az állna jól.
EZ a keménységre is áll. Nekem elég 4 különböző erősségű ceruza 2H-tól 5B-ig bezárólag. Érdemes egy keményet és egy nagyon puhát beszerezni. A kemény ceruzával a legvégén lehet javítani a rücskösséget is úgy, hogy finoman végigsatírozod vele a sötét területet. A kemény mivolta miatt képes beledolgozni a papírba a grafitot. Az fontos, hogy ezt utolsó lépésben lehet csak csinálni, mert már nem lehet rárajzolni, illetve a vékony papírlapot tényleg el kell felejteni.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]