: ismet fal



Címkék: , ,

779 megtekintés
4 szavazat
8 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-10-13 12:57:321+#8Válasz a #7 kommentreEz egy olyan oldal, ahol megosztjuk egymással alkotásainkat. Most feltenném a kérdést: ha nem látni magát az alkotást, akkor mi értelme van? Ilyen szögből fotózva a perspektivikus torzulás miatt még inkább torzulnak a dolgok, így kevésbé lesz jó a kép. Szóval, nem csak velünk cseszel ki, mert nem látjuk, hanem saját magaddal is, mert lerontod a képet a saját károdra. Ez szerintem nem jó... Másrészt meg mindenkinek szólunk, ha nem jó, de ezt muszájból: az oldalnak vannak fenntartási költségei és egyéb beleáldozási dolgai, a tárhely pedig véges. Szeretnénk, ha mindenki tökéletesen élvezhetné az oldalt és nem lenne azért problémája, mert nem szóltunk neki a homályos, rossz fotózásról.

Fotóként meg pláne nem jó, mivel homályos a kép, csúnyán van fotózva, rosszak a színek, a téma nincs izgalmasan lefotózva.

Nem kell írnom talán ismételten, hogy itt mi digitálisan látjuk csak a képet, nem tudjuk körbesétálni, közelebbről megszemlélni, megfogni, ezért kell az, hogy ténylegesen jól legyen fotózva, hogy ez a tény valamelyest javítva legyen. Nem téged akarunk ilyesmivel bántani, hanem ezáltal segíteni, hogy jobb legyél. Mikor el kezdtem rajzolni és befotóztam rosszul a képeimet, én is megkaptam ugyanezt. Aztán változtattam a tálaláson és rájöttem, hogy miért "piszkáltak" a dologgal: sokkal többet látni a képből.
Addig hiába kértem kritikát, mert ha azt írták, hogy "nem szépek a tónusok", akkor azt kellett mondanom, hogy azért "mert rosszul van lefotózva, a valóságban nem ilyen". Ha azt írják, hogy "a színek túl szürkék", akkor arra azt válaszolom, hogy "a valóságban színesebb, csak rossz lett a fotó".
Képpel illusztrálva: https://dl.dropboxusercon…
"Ezt a rajzot tegnap készítettem Audrey Hepburnről, amint micimackót kínálja meg egy mézes cigivel. Kicsit rossz lett a fotó, azért írjatok kritikát!" Aztán minden kommentre odaírom, hogy a valóság nem ilyen. Senki sem látja azt a rajzot, amit valójában meg akartam mutatni.
Érted, mire akarok kilyukadni?

Most ha eltöltöttél x órát a képpel, ne félj attól az öt perctől, míg ténylegesen lefotózod. smiley A fotó a képről kelljen, hogy szóljon, nem arról, hogy rossz a tálalás. Behatárolva tehát az "art" nincsen, csak a digitalizálás, de az marketing, nem művészet.


Egyébként meg direkt kértél véleményt, hát itt van.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Gábor[offline]

Gábor

2013-10-13 12:16:400+#7miert kell ennyire bahatarolni, ha ma egyszer artrol van szo? atrok fenykep kategoriba es mar jo is lesz

Admin[offline]

Admin

2013-10-12 14:27:340+#6Legközelebb fotózd be rendesen az alkotást. Köszönjük!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-10-07 16:59:400+#5Szedd le a mostanit és tegyél fel róla egy használható/látható fotót inkább. smiley Így sem rossz, de nehéz látni, milyen kritikát írhatnánk, a másik fotón meg be van csillanva a kép...
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Gábor[offline]

Gábor

2013-10-07 16:53:170+#4https://scontent-b-lhr.xx… avagy megsem...

Gábor[offline]

Gábor

2013-10-07 16:49:560+#3Az meg egeszen pontosan 1 nap.... smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2013-10-07 16:46:410+#2Válasz a #1 kommentreAmint készítesz egy szemből lőtt fotót, kapsz. smiley
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Gábor[offline]

Gábor

2013-10-07 16:37:270+#1Esetleg valami vélemény?

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1870 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]