: Absztrakt kompozíció

Egy sorozat része, temesvári féléves tanulmányi utam egyik termése. A cél egy sorozat létrehozása volt ahol a realista tanulmányból egy absztrakt témáig jussak el. A tanulmány iskolai beállítás volt, az absztrakció mértéke és minősége pedig teljesen szabad.
Tojástempera alapozott kartonon, opálos lakkal kezelve.
Méret: 70*50 cm

[ http://fav.me/d33b36k ]

885 megtekintés
3 szavazat
3 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Vajjéhó[offline]

Vajjéhó

2012-03-05 17:54:280+#3Ez a képed sokkal jobban tetszik, mint az előző. Nem azért mert vannak benne konkrétan felismerhető dolgok, hanem azért mert mint kép, színben, formában és kompozícióban is sokkal érdekesebb. Én személy szerint szeretem az absztrakt képeket, bár elismerem, hogy valóban kevésbé kedvelt műfaj. smiley +1
Nem vagyok jobb agyféltekés rajzoló, nekem mind a kettő megvan :D

hungarou[offline]

hungarou

2012-03-05 14:35:180+#2Válasz a #1 kommentreNem tekintem egyiket sem kubistának, mivel annak van egy alapvető elve (ami sokszor már kaotikussá is teszi a képet), miszerint egy testnek minden oldala látható, még ha nem is egy nézetből - a kubista képek viszont egy képen ábrázolják az adott formák minden oldalát, abból a felismerésből kiindulva, hogy attól hogy a valóságban nem is látom, attól az még ott van.
Az amit én próbáltam "elkövetni" azt geometrikus absztraktnak hívják, és az egyszerűbb síkokra való redukció az egyik alapvető lényege. Hogy ezt mennyire követtem, az képenként változik.

KisDressi[offline]

KisDressi

2012-03-05 14:22:440+#1A kompozíció valóban absztrakt, de amúgy meg az egész képet tekintve szürreálisba sorolnám, a sorozatban látom még a kubizmus is helyett kapott.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]