: Selena Gomez

Sziasztok! Erős kritikákat kérnék, esetleg tanácsokat a technikámat illetően... Még mindig a fotórealitás a célom, de megint nem sikerült smiley Méret A4 műszaki rajzlap, szénrúd, 2H, 2B, 6B, 8B, monopol és sima radír, HB rotring.

[ http://images4.fanpop.com… ]

1609 megtekintés
4 szavazat
9 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

rebek[offline]

rebek

2012-04-21 20:58:190+#9Válasz a #8 kommentreHa ilyen maszatolós képet szeretnél akkor mindenképp kell jó minőségű sima papír. A ceruzákkal nincs ilyen nagy gond, én a gyerekem micimackós ceruzáját is használom. Én HB, 3B, 6B, 9B ceruzákat használok és HB-s rotringot. Ennyi nekem bőven elég.

massiive3d[offline]

massiive3d

2012-04-21 10:30:050+#8Válasz a #6 kommentreSzia smiley Köszönöm a tanácsokat. Igaz, valószínű rá kell jöjjek, hogy minőségi ceruzával, minőségi papírra lehet könnyebb dolgozni, esetleg azt fogom viszont látni amit akarok...? Lehet hogy nem út az eddigi szemlélet, hogy bementem a WHsmithbe > 10fontos cerka készlet, és 5 fontos tudod ilyen minden boltban lehet kapni a3 vázlattömb...? smiley Nem tudom mennyire befolyásolja, a rajzokat. Nekem úgy tűnik hogy van 10 féle ceruzám, de igazából különbség 3-4 cerkánként érezhető.

massiive3d[offline]

massiive3d

2012-04-21 10:29:230+#7Válasz a #6 kommentreSzia smiley Köszönöm a tanácsokat. Igaz, valószínű rá kell jöjjek, hogy minőségi ceruzával, minőségi papírra lehet könnyebb dolgozni, esetleg azt fogom viszont látni amit akarok...? Lehet hogy nem út az eddigi szemlélet, hogy bementem a WHsmithbe > 10fontos cerka készlet, és 5 fontos tudod ilyen minden boltban lehet kapni a3 vázlattömb...? smiley Nem tudom mennyire befolyásolja, a rajzokat. Nekem úgy tűnik hogy van 10 féle ceruzám, de igazából különbség 3-4 cerkánként érezhető.

rebek[offline]

rebek

2012-04-20 15:29:250+#6Szia Peter! Orulok, hogy itt is viszont latlak. legutobb Bristolban "talalkoztunk". Milyen kicsi a vilag(halo).
Az aranyok jok es tulajdonkeppen a tonusok is, bar nem tudom, hogy a pipir ilyen texturalt e. Ha mar Bristol akkor ajanlom a Bristol papirt. (A Park Row vegen a muzeumnal talalsz egy jo muveszellatot, vagy egy sarokkal lejebb a Park Streeten a Stationery Word nagyobb valasztekkal. Bar lehet, hogy ezzel nem mondtam ujat)
A szeme viszont nagyon kidolgozatlan. Feltuno, hogy mig nagyon sokfele eszkozt hasznaltal, megsem tunik ki ez a kepen. Szamomra olyan mintha egyetlen szenruddal keszult volna. Remelem tudtam segiteni.

Gatter87[offline]

Gatter87

2012-04-16 16:22:030+#5Nekem tetszik! Szerintem hasonlít! Portrékba nem nagyon vagyok otthon csak egy párat készítettem, ezért nem is nagyon szeretnék kritikát írni, mivel az kritizáljon aki jobbat tud! De az előttem szólok kommentjeibe van igazság! Én is bele estem ebbe hogy szemcsés lett a széncerka miatt! Talán a homogénebb felület kialakítása ami sokat dobna a dolgon! De nem bántásból mivel én is ebbe a cipőbe járkálok!
Szerintem jó lett ügyes vagy! smiley

massiive3d[offline]

massiive3d

2012-04-16 08:23:110+#4Válasz a #2 kommentreKöszönöm! Az igazság az, hogy csak bescannelve (fotózva is) néz ki ilyen rútul, élőben egészen más nem tudom miért van ez állandóan.. mellesleg amíg nem kezdtem el dörzscerkázni a rajzon sokkal jobban nézett ki, utána ennek hatására kezdtem bele bele nyulogatni, aztán vitt magával a sötétítés....

massiive3d[offline]

massiive3d

2012-04-16 08:17:480+#3Válasz a #1 kommentreKöszönöm! A szén szinte muszáj volt, mert ahol még sötétebbet akartam ott már nagyon sérült volt a papírom, tehát egy elegáns szén húzással megmentettem a több órás munkámat. A haj pedig... most látom a ref képen látszik is, viszont kinyomtattam és úgy rajzoltam, és papíron egy laza barna fekete maszlag lett... valószínű a nyomtató beállítások miatt. Köszönöm még1szer! smiley

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-04-16 00:09:371+#2Látszik a fejlődés az előző portrédhoz, név nélkül is egyből felismerhető. A4-hez ne használj sztem szénrúd, max pl csak háttérhez. Az arányok jók lettek, abban is fejlődtél. A bőrhöz talán elég lett volna egy 2B s cerka is, főleg hogy egy világos bőrű tinicsaj, így kicsit sötét és szemcsés lett a bőre. (ez a 8B-s cerkának tudható be szerintem) A tónusokat jól használtad, csak sötétebb lett pár árnyalattal. Próbáld dörzscerkával vagy papírzsepivel minnél jobban összemosni a bőr részleteit, ne legyen ilyen szemcsés. S néhány helyre nem ártana nagyobb fényt is vissza adni, mint geparduc is írta. Mindenképp jó nyomon haladsz. Egyébként nem rossz smiley

gepardus[offline]

gepardus

2012-04-15 13:13:071+#1Öööö. Nem vagyok még olyan szinten, hogy komoly kritikát írjak, de a véleményemet leírnám, én mit próbálnék máshogy csinálni.
megnéztem a többi alkotásodat is.
Nekem ami először feltűnt, hogy nincsenek éles kontúrok a rajzaidon, kicsit egybefolynak a tónusok.
Az árnyékolást is finomabban csinálnám, a szénhez egyáltalán nem tudok hozzászólni, mert nem igazán szeretem a durvasága miatt.
A haj kidolgozása bizony nehéz feladat, én azt tapasztaltam , hogy igenis akkor lesz jó a haj, ha nem sajnálom rá az időt és részletesen szinte egyenként megrajzolom.
Szóval szerintem rengeteget dobna a rajzodon, ha a fény árnyék hatást kihangsúlyoznád jobban. smiley
Kb. ennyi, majd reméljük nálam okosabbak is írnak neked hasznosabb dogokat.

Hajrá! smiley
+
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]