: Háborgó Tenger



Címkék: ,

789 megtekintés
2 szavazat
2 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

romek[offline]

romek

2012-12-13 21:28:430+#2Válasz a #1 kommentrekoszi a kommentet smiley eleg sok kepet csonaltam kulonbozo beallitasal..mar kezdett sotetedni, a magas ISO miatt eleg zajos,fokent a hatter es nem is igazan adja vssza az eredeti szint..Gondolom akkor emiatt keletkezett a bebukas..

Bögre[offline]

Bögre

2012-12-13 10:00:461+#1A köveket itt is túl sötétnek találom, ez megint a bebukás smiley

"A kiégés ill. a bebukás mégis többnyire erős, kemény fényben keletkező probléma. Ha már itt tartunk, akkor ideje lenne meghatározni, mit is nevezünk kiégésnek: erős fényben a gép érzékelője egyszerűen nem tud mit kezdeni a nagy kontrasztokkal, az erős csúcsfényekkel és a sötétebb képrészekkel. Ennek következtében a fényes részek vakítóan fényesek és minden részletet nélkülözők lesznek, a sötét tartományok meg "bebuknak", azaz sötétek és szintén részlettelenek lesznek."
Forrás

Kiégés, beégés smiley okszor mondják a képeinkre, hogy itt-ott ki-, vagy beégett, bebukott. A kiégés nem más, mint amikor a túl fényes részek kifehérednek, teljesen részlettelenek lesznek. A bebukás szintén a részletek elvesztése, de ez a sötét részeken jelenik meg, amik teljesen feketék lesznek, tónusátmenetek nélkül.
Vgyizázzunk, mert ezek nem feltétlen jelentenek hibát, hiszen remek hangulati elemek lehetnek.
Forrás



Viszont amúgy tetszik, a borús hangulatot azt jól át tudja adni, külön jók a sötét felhők a háttérben. Szóval a fentiek ellenére tetszik, azt csak az előző "nagyonzöld" kép miatt biggyesztettem ide.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]