: Ázott madár

Kicsit elkapta szegény madarakat az ablakom alatt az eső, így nem tudtak menekülni a lencsém elől.
Canon 600D
Sigma 55-200@200mm
f/5,6
1/200
ISO1600

Címkék: ,

1357 megtekintés
12 szavazat
6 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-08-25 21:49:580+#6Válasz a #5 kommentreJó, akkor igazad van, professzionális fotós vagy. smiley Elnézést, ha kritikát írunk a képeidhez! smiley
Tökéletes fotó, ment a pont.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

sadypisten[offline]

sadypisten

2014-08-25 21:19:110+#5Válasz a #4 kommentreEz a fókuszátrakosgatás működik virágoknál, rovaroknál, statikus, lassan mozgó témáknál, de olyannál, ami a másodperc tört részéig képes csak nyugton maradni, és az első mozdulatra odébbáll, annál nem. Ezen kívül követőfókuszt használok a gyorsan mozgó témáknál, ami lehetővé teszi, hogy ha mozdul a kis dög, el tudjam kapni minden mozzanatát, de nem lehetséges vele odébb biggyeszteni a fókuszt. Persze lőhetnék manuális fókusszal is, de azt megint nem lehet belőni, hogy na vajon hova fog leszállni a kicsike. Tovább 200mm-en már apró mozdulat is sokat mozdít a fókuszterületen, főleg stabilizátor nélkül.
Ezt a mondatod pedig, hogy automatizálhatom a szükséges expót, szimplán nem értem. Félautomatában lövök, rekesz előválasztással, a záridőt magának állítja, így a megfelelő mélységgel tudok lőni, és csak az ISO-t kell állítanom, ha túl lassú lenne a zár.
Plusz pont, ahogy te azt nem érted, miért megy minden középre, én nem értem, miért kell a harmadolást erőltetni olyan fotónál, ami nem akar többet adni annál, mint ami. Egyszerű természetfotó, nem pedig mélyfilozófiai értekezés a vizes tollazatú háztáji szárnyas élőlényekről.
http://istvansady.com/

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-08-25 12:43:550+#4Válasz a #3 kommentreNos, minden más fotódnál ez igaz, nem csak a madarasaknál, és már kezd unalmas lenni.
A középre igazított fókuszt pedig ki lehet játszani: beméred a fókuszba venni kívánt valamit, majd a gombot lenyomva hagyva arrébb mozgatod a beállítást és úgy lövöd a képet. Így nem kell attól tartani, hogy a madár mindjárt arrébb megy, mert ezzel egy másodperc töredékéig kell csak többet foglalkozni a fotóval, és a beállítások is meglesznek. Automatizálhatod még a szükséges expót is, és ezzel a módszerrel kiemelheted a megfelelő részletet.
Egyszer kimagyarázás helyett megpróbálhatnád megfogadni a tanácsokat, legalább egy próba erejéig. smiley
A többi része már jó a képnek, jók a színek, kellemes ránézni, de elüti az egészet ez a folyamatos középre igazítás.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

sadypisten[offline]

sadypisten

2014-08-25 12:32:290+#3Válasz a #1 kommentreMadaraknál igazából elég nehéz máshogy csinálni, mivel kicsik, gyorsan mozognak, középre igazított fókusszal a legegyszerűbb őket lekapni, főleg, hogy ilyenkor mindenféle beállítás gyakorlatilag a véletlenre van bízva. Meg most utána mentem, igazából nem is nagyon látni sehol másfélét, a madaras képeken mindig a fej, mell rész van középre igazítva.
http://istvansady.com/

emberke[offline]

emberke

2014-08-24 16:31:240+#2Válasz a #1 kommentreSzerintem nincs középen. Főleg ha a farkát és az ágakat nézzük. smiley De lehet csak a szemem csal.

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2014-08-24 15:28:250+#1Látom, a középre igazítástól nem tudsz megszabadulni. smiley -1
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]