: Poloska

Ma esti körséta a kertben.

Címkék: , , ,

892 megtekintés
4 szavazat
12 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

juricsek [offline]

juricsek

2012-07-15 05:22:410+#12a finom vonalak a puha tömegek igazi harmóniája én csak rá csodálkozom

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-07-15 00:15:581+#11Válasz a #10 kommentreKülönösen igaz ez természetfotóra. Én is keresgélek valami új téma után, ami érdekesebb, mind nekem, mind pedig a nézőközönségnek.

Egyébként így végigolvasva az irományokat. Fotózni meg lehet tanulni, a fotóelmélet is egy elég szép témakör, amibe nagyon érdemes belemélyülni. De a kompozíció más kérdés, az egy más téma, ami nem csak elméleti ismeretet, de tapasztalatot és érzéket is igényel. Ezért van az, hogy sokan vannak az "útkeresés" fázisban (én is, a véleményem szerint), akik még nem tudják, mit akarnak azon belül, hogy fotózás. Az elméleti részt relatíve hamar el lehet sajátítani, de a többihez gyakorlásra, és ami mégfontosabb, visszajelzésekre van szükség az átlag embertől és a profiktól egyaránt is (míg előbbi esztétikai, addig utóbbi koncepcionális, elméleti véleményt tud mondani).

Azt, hogy nekem máshol azt tanácsolták, ne szemből fotózzak, nem sértésnek, visszautsításnak szántam, hanem csak megemlítettem, mint mástól származó tippet, kritikát. De mint az előző bekezdésben írtam, minden kritikára oda kell figyelni, nem csak a profikéból lehet tanulni, hanem abból is, ha valaki szimplán többet mond annál, mint hogy "szép" vagy "nem tetszik".
http://istvansady.com/

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-07-14 23:51:270+#10Természetesen vannak kivételek, de az is biztos hogy igazán különleges fotót, egyedi beállítással készíteni egyre nehezebb..

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2012-07-14 23:37:400+#9Válasz a #8 kommentrePont nem, mivel a kezdők jelentős többsége pont középre helyez. Még ha többen javasolják is az aranymetszést pl., a képek nagy része akkor középre igazított - mellesleg némely témánál meg pont az a jó. Telibe kapni a témát és középre helyezni azt a képen szerintem nem valami nagy kunszt. Elgondolkozni egyedibb elrendezésen: már valami.

Egyébként ezért jegyeztem meg az esztétikusságra vonatkozó dolgot a második mondatomban.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-07-14 23:28:370+#8Válasz a #7 kommentreTehát ha minden komolyabb fotós próbál nem középre komponálni, én meg "csakazértis" középre pakolok mindent akkor egyedi leszek? smiley
Persze értem azt is amit mondani akarsz, de előbb próbáljunk megtanulni fotózni, aztán majd lehetünk korszakalkotók smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2012-07-14 23:07:130+#7Válasz a #6 kommentreÉppen ezért érdemes pont nem olyat készíteni, mint mások, mert különben elvész az egyediség. Szerintem legalábbis. Szabályokat azért érdemes figyelembe venni, hogy könnyebb legyen esztétikusat alkotni.
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-07-14 23:05:030+#6Válasz a #4 kommentreÉn viszont nem megszóltalak, más oldalakon szerzett tapasztalataiddal szemben, csak javasoltam. Ha komolyabb fotósoldalra tévedsz, sztem sokkal több bogár- állat- vagy akár ember portrét találsz amin a szemen van a hangsúly, mint bármely más testrészen. Nem a merölegesen előről fotózásra gondoltam, hanem amin hangsúlyosabban látszik a fej és szemek, nem feltétlen a farát látjuk.. Én is most vettem egy normálisabb gépet, én is csak ismerkedek a fotózással, így nem is biztos hogy én mondom meg a tutit smiley

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-07-14 21:12:000+#5Válasz a #2 kommentreEzt neked most nagyon megköszönöm smiley
http://istvansady.com/

sadypisten[offline]

sadypisten

2012-07-14 21:11:380+#4Válasz a #3 kommentreFura ez, máshol megszóltak azért, mert szemből fotóztam smiley

A kivágást azért nem szűkítettem, mert akkor, ha csak a bogár és annak közvetlen környezete látszódna, nem nagyon érződne a mélységélesség, és ez nekem zavaró, ha közeli témáról van szó.

Technikai oldalról pedig. Nos, igen. Magasabb ISO, több zaj. Még nagyon az ismerkedés-kísérletezés fázisban vagyok a géppel, viszont nem kivitelezhetetlen korrekt képek készítése az adott időszakban sem, csak problémás. Igyekszem majd többet kihozni belőle, az ISO értéket bőven lejjebb lehet szorítani kis ügyeskedéssel, csak oda kell figyelni sokmindenre smiley
http://istvansady.com/

ChrisiS[offline]

ChrisiS

2012-07-14 00:48:361+#3Az elképzelés nem rossz, én kicsit pofozgatnék azért rajta. Én is próbáltam naplement előtti órákban fotózni, am sajnos nem a legalkalmasabb ilyen makrós felvételekhez, így azidőtájt inkább hanyagolom. A gyengébb fényviszonyok miatt megemelkedett az ISO érték ami ahhoz vezetett, hogy szemcsés lett a képed. Nappali fénynél ezt kisebb ISO-val is meg tudod oldani ami élesebbé teszi. Mivel a bogárra koncentrálunk, akár kisebb vágást is alkalmazhatsz, minél kevesebb legyen benne az ágasbogas rész. Valamint a bogarat is érdemesebb szemből fotózni, s az élesség központját a legtöbb esetben a szemre koncentrálni.
Remélem építőleg veszed, mert annak szántam, nem pedig kritizálásnak smiley További szép fényeket smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2012-07-11 11:18:120+#2Jó ez a kompozíció nagyon! smiley A színek Tőled megszokottan kicsit kopottasak, de ennél a képnél még jól is néz ki.

(egyébként javaslom neked is a címkézés teljes kihasználását, pl. itt is be lehetett volna tenni a témából néhány dolgot)
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Napraforgó[offline]

Napraforgó

2012-07-11 06:34:450+#1Már az új géppel smiley
Ügyesen ismerkedtek egymással, hajrá! +
Mert győzni sokkal könnyebb, mint szeretni!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1869 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]