: Pink Floyd - Endless River album cover

Ennek a képnek története van.(annak ajánlom elolvasni, akit érdekel, valóság alapja a nyugalom megzavarására alkalmas)

Volt egy kedves, melegszívű szomszédunk, akivel - és annak 'családjával'- gyakorlatilag családi kapcsolat szövődött. megbízható volt, számítani lehetett rá s mi ezt viszonoztuk ( fiának epilepsziás rohama volt és édesanyám tudta mi a teendő ). A sors fintora úgy hozta, hogy ezt a tiszta lelkű embert az élet megvonja itteni lététől. A férfi Pink Floyd fanatikus volt, meg volt neki minden albuma, leszámítva ezt az egyet, mert ennek kiadása előtt távozott. Az élettársa - nem házosodtak meg, pedig 2 gyermekük van - arra kért engem, hogy fessem meg ezt a képet, ezzel tisztelet róva elhunyt társa előtt. Nos. A sors tovább csavarta a fintorát, s megszakadt a kapcsolatunk a szomszéd nővel és gyermekeivel. A gyerekek elzüllöttek, a nő összeállt egy másik férfival - aki mellesleg bemutatkozott azzal, hogy ne bántsuk őket mert ő az új alfa - s 40 évesen harmadik gyermekét várja. Mindenkivel megszakította a kapcsolatot, az édesanyjával sem kommunikál többé. Teljesen kifordult magából, ezzel a kép értékét vesztette, s most egy olyan ház falán lóg/ lógott - megeshet, hogy a téli fagy végett felsült, elég nagy kár lenne érte, igazán büszke vagyok erre a képre -, ahova már nem illeszkedik.

Ennek hatására, hogy jót cselekedhettem egy család életének többet festettem. A későbbiekben részese volt annak, hogy manapság erőfeszítés ecsetet fognom a kezembe.

Úgy éreztem, megosztom Veletek ezt a képet, s a hozzá tartozó történetét.

[ http://ultimateclassicroc… ]
Címkék: , ,

792 megtekintés
5 szavazat
4 komment
some rights reserved

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

strawberry[offline]

strawberry

2017-01-06 17:17:240+#4Válasz a #3 kommentre"Az eredetieskedők ellen. Ha a művészet a legkopottabb ruhába öltözik, akkor ismerni fel
legjobban, mint művészetet.
Művészet és bor nélkül élni. A művészet alkotásaival úgy van az ember, mint a borral: még
jobb, ha nincs rájuk szüksége, vízzel él és belső tüzével, lelkének belső édességével újra meg
újra borrá változtatja a vizet." Fiedrich Nietzsche
Magadban mindig van egy kép, amit amikor lehunyod a szemed látod, az jellemez Téged. Ezt visszaadni a vásznon/papíron/egyéb felületen jelent kihívást, de amit a közönség lát, csak abból tudja megállapítani, hogy Belőled fakad. Van a "Szélfutta-szirmos" képed, mely nekem elég impresszíven hat, s amikor azt megláttam tudtam, hogy a Te belső képed látom. smiley smiley

Ez a kép nem Belőlem jön, hisz ezt előttem megalkották, én a részvétet s egyfajta nirvána hatást igyekeztem visszaadni.

Barnuska[offline]

Barnuska

2017-01-06 16:09:180+#3Válasz a #2 kommentre smiley Úgy érzem, amit én leírhatok, azt leírtam smiley , sokszor túl is gondolok sok mindent, ez az átok vagy áldás, nem is tudom ...

Annyit talán még, de már ez is szubjektum : annyira de jó lenne úgy alkotni, hogy minden alkotásom mögött ott vagyok én is, és nem csak egy virágos akármi látszik a képen... báááár smiley már odáig eljutottam, hogy a hangulatkép címkét használom smiley .
Ilcsi

strawberry[offline]

strawberry

2017-01-06 15:58:430+#2Válasz a #1 kommentreKöszönöm az őszinteséged! Igazán jól esnek a szavaid, örülök, hogy így látod! Minden nemű vélemény, kritika érdekel - egy privát üzenetet nyugodtan küldhetsz, nyitott vagyok rá, s ha ezek nem hozzám szólnak, akkor megértem! smiley Kellemes napot!

Barnuska[offline]

Barnuska

2017-01-06 14:37:180+#1Többször elolvastam a történetet..annyi "okosság " jutott az eszembe, de hogy is jövök én ahhoz, h ítélkezzek, vagy megmondjam a frankót... Ezért én csak annyit írok : olyan szép az, amikor egy -egy festegetés nem csupán festékhalom, vászon, ecset... hanem van abban lélek, gondolat, fantázia, érzés, és az akril száradásával együtt beleivódik mindez, és mindig a része marad. Az alkotó, ha el meri fogadni ezt, akkor azt érezheti, hogy nem volt hiába a munkája, nem volt hiábavaló az ecset megfogása...
Örülök, hogy megosztottad a történetet, mert így nem csak egy remek festést láthatok, annak a színeivel, tónusaival, hangulatával, hanem már látom a történetet is, amit Te mint alkotó érzel az alkotásoddal kapcsolatban .
Pont smiley
Ilcsi

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    1 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]