: Munka 1

Első megrendelésem volt (ezért is a cím), ami igencsak feladta a leckét. Kötött voltam a színvilágot illetően (zöld-lila színekkel delorált szobába kellett passzolnia) valamint olyan referencia fotót kaptam, ahol a babának hiányoztak a kezei, azaz gyakorlatilag a hasa alatt egy centivel ért véget a kép. Mivel a megrendelő ragaszkodott ehhez a képhez, én meg nem akartam egész alakos képet kéz nélkül megfesteni, kaptam még 2 fotót a kéz modellezéséhez, de persze azok már más szögből készültek. Mindemellett a babára 3 számmal nagyobb pulóver sem volt a kedvencem. De végül csak elkészült. A megrendelőnek tetszett, nekem vegyesek az érzelmeim. :-)
Méret: 45×35 cm

[ nem publikus ]
Címkék: , , ,

824 megtekintés
7 szavazat
10 komment
© Minden jog fenntartva

Komment írásához lépjél be, vagy Regisztrálj!

veros[offline]

veros

2016-12-20 21:02:460+#10Válasz a #8 kommentreKöszi szépen. smiley

veros[offline]

veros

2016-12-20 21:02:270+#9Válasz a #7 kommentreKöszönöm szépen. smiley

Sipy[offline]

Sipy

2016-12-18 23:30:030+#8Nagyon szép akvarelles festés lett.
Szépen összhangban vannak a színek is. smiley +

gepardus[offline]

gepardus

2016-12-17 05:49:430+#7Szépen használtad az anyagot, am szerintem jól összeraktad a képet.
A szín és formai megkötések a megrendelő részéről mindig nehezíti a dolgot, de ügyesen vetted az akadályokat.
Szóval ügyes munka. +1 smiley
„ Nem vallottam kudarcot, csak találtam száz módot, melyek közül egyik sem működött. ” Benjamin Franklin

veros[offline]

veros

2016-12-16 14:02:100+#6Válasz a #3 kommentreHűha, ezer köszönet a kimerítő kommentért. A szemet illetően teljes mértékben egyetértek veled. És persze elméletben tisztában is vagyok vele, hogy különbözőnek kellene lenniük, de sajna mindeddig, amíg nem hívtad fel rá a figyelmem, nem is vettem észre. Ráadásul azon van a hangsúly a képen. smiley Egyébként megnéztem a vázlatot, mert lefotóztam azt is, ott rendben vannak a szemek. Szóval festés közben csúsztam meg vele. De mindegy is, a későbbiekben erre ügyelni fogok. Örülök, hogy megjegyezted.
A szájszegletből induló vonalak elég jellegzetesek voltak a gyereknél, de persze lehetett volna lágyabban is. Hát mitagadás egyébként számomra meglehetősen nehéz volt az is, hogy finomabban fessem meg a képet és ne durvuljak be a színekkel. smiley

veros[offline]

veros

2016-12-16 13:49:200+#5Válasz a #2 kommentreÖrülök, hogy így látod. Köszönöm szépen. smiley

veros[offline]

veros

2016-12-16 13:48:070+#4Válasz a #1 kommentreA szem erős színével valóban ez volt a cél. Örülök, hogy működik. Köszönöm szèpen a hozzászólást és a pontot. smiley

Thubakabra[offline]

Thubakabra

2016-12-16 09:09:340+#3Szerintem a megrendelésre készült képeinknek többségével szemben vegyes érzelmekkel szoktunk rendelkezni. smiley Vegyük azt, hogy nem olyan fotót kapunk, ami a legjobb volna a rajzhoz, a megrendelő megkötéseit kell követnünk, olykor pedig olyan megoldásokhoz nyúlunk kényszerhelyzetünkben, amely nem teszi jobbá a képet, de a megrendelő elájul tőle.
Szóval sokszor én máshogy értékelek egy megrendelést, mint egy olyan alkotást, amibe beletesszük szívünk-lelkünk.
Ehhez képest te szerintem egész jól oldottad meg! Nem lehet látni, hogy a gyerek kezei nem voltak az eredetin, és egy másik képről "modellezted". Én sajnos hajlamos vagyok visszadobni az ilyen megrendeléseket inkább vagy valamire hivatkozva kérek egy másik fotót.
Talán az arcának keménységét kifogásolnám itt, egy babához képest nagyon határozottak lettek a szájszegletből kiinduló vonalak, illetve a szemek formája olyan, mintha egyszerűsítetted volna egy kicsit, és mindkét szemhelyre ugyanazt a formát rajzoltad volna. Ugye egy kicsi különbség van a más szögből nézett szemeknél, ezt itt nem érzem. De gondolom a kép minősége alapból olyan volt, hogy ezt nem érezhetted annyira.
Mindenesetre a színek megint szépek! A fotó róla nem annyira, de talán érzem kicsit a harmóniát, és azt is, hogy milyen szép lehet élőben a kép.

Ment a pont!
A kommentelés úgy működik, hogy te is részt veszel benne. ;)

Barnuska[offline]

Barnuska

2016-12-15 17:26:170+#2Nagyon jól megoldottad a kívánalmakat, külön remek, h a referenciák nem megfelelősége ellenére is boldogultál, szép festegetés lett az eredmény : )
A baba szeme nagyon él, és vonzza a tekintetet smiley
Pont smiley
Ilcsi

tajtizsolt[offline]

tajtizsolt

2016-12-15 13:11:520+#1Szépen megoldottad a hiányzó kezeket smiley Szeretnék tudni így bánni az akvarell festékkel smiley Az erősebb színű szem pedig szépen vonzza a tekintetet.

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

    0 / 1869 tag online

    0 vendég

    [tagok listája]

    [A panel bezárásához kattints rá!]