Vissza a tutorialok listájához

: Az African Eclipse készítése

Az African eclipse című olajfestményem "így készültje" röviden.Ceruzával felvázoltam a fiút, ezután körülötte elkezdtem a hátteret festeni. A bal alsó sarokból (szemből) felfelé: bordó, sötét piros, vlilágos piros, napsárga, citromsárga, vlágos barna és világos rózsaszín festéket vittem fel, majd "összemostam" őket. Itt főként vastag, lapos ecsetet használtam puha szőrrel.

1. kép

1. kép


Az arc és a ruha alapja. Először a feketét kentem fel vékony rétegben. Azutána a hajnál világosbarna, sötétbarna és fekete festékeket foltokban rákentem, majd egy durva szőrű henger alakú ecsettel, amit merőlegesen tartottam a vászonra, szétkentem, amíg el nem tűntek a fehér foltok. A kiálló hajszálakkal még nem foglalkoztam. A szemét és a száját későbbre hagytam. Folytattam az arcszínnel, ami középbarna festék. Ezután vékony fehér réteget kentem rá ott, ahol az arc megcsillan egy kicsit. Ezt követte a ruha alapozása. A napos oldalon napsárgával festettem ki a kiálló részeket, ami szándékosan egy kicsit összeelegyedett a feketével. A másik oldalon szürkésebb fény esik rá, így szürkésre festettem a fényesebb részeket. Itt középvastag és lapos puha szőrű ecsetet használtam.

2. kép

2. képA szemekkel kezdtem. 0-ás ecsettel (hosszú szőrű),kihúztam a kontúrját és a szemhéj vonalát valamint a jobb szeménél a szempillákat. Megfestettem a szemgolyót vékony,lapos, rövidszőrű ecsettel. Ugyanezzel a szemfehérjét is kifestettem. Ezután jött a szem mélyedésének fekete árnyéka és az orr vetette fekete árnyék. Elkezdtem a szem alatti részek színének megtalálását smiley Nem volt egyszerű, kísérleteztem smiley Rámentem vékony réteg világosbarnával és fehérrel, egy nagyon nagyon pici feketével is. Jónak tűnt smiley Ez volt a jobb oldalon. A balon természetesen ettől sötétebbet kellett ott csak egy kis csík volt ugyanilyen színű. A többi világos és sötétebb barna keveréke volt. Ugyanígy folytattam a homloknál. De ott még a benyúló feketét is mélyítettem, és összemostam a bőr színével. Jött az orr. Ebbe egy kis bordót is kevertem. Ezt követte a száj fölötti rész. sőtétbarna, világos barna és középen fehér (ez csak vékony rétegben, mert nagyon erős a fehér festékem..) Ezután a száj. Világosbarna a felső ajak, amiben egy kis fekete adta meg az árnyékát. Az alsó ajak piros, barna keveréke és természetesen fehér, ami a fényességet adja.

3. kép

3. kép


A végeredményhez már csak apró változtatásokra volt szükség. A hajnál a keményszőrű ecset és a hosszúszőrű vékony ecset segítségével megfestettem a kilógó szálakat. Az arc bal oldalán a fekete részeket jobban behúztam az arc közepe felé, amivel összemostam az arcszínt. Megfestettem a vékonyszálú ecsettel a szemöldököt: sötétbarna, fekete, egy pici fehér. Az arcbőrbe kentem még a megcsillanó részek mellé élénk pirosat, de csak vékonyan, így az alsó réteget is engedte érvényesülni. Néhol egy kis napsárga is került, de az is csak vékonyan. A fehér részeket megerősítettem. Hasonlóan vittem fel, mint ahogyan a hajat festettem. Egy másik keményszőrű lapos ecsettel összeelegyítettem a bőrszínnel. Ezután jött a ruha. Azzal szenvedtem rendesen smiley Először a mintákat festettem meg, azután próbáltam a sötétebb részeket barnával, feketével, pirossal sötétebbé tenni, míg a fényesebb részt fehérrel, napsárgával, citromsárgával és egy kis pirossal világossá. A bal oldalon nem tetszett a kékes fény, még akkor sem, hogy olyasmi volt a refképen is. Mintha elütött volna az egész, így barnát és pirosat is festettem rá. Sajnos ez a fotón nem nagyon látszik... A kép közvetlenül az ablak mellett volt és fotózáskor kékes fény vetődött rá. Lightroom-ban erősítettük a feketét, mert az is kékessé vált, viszont ezzel elsötétedett a bal váll smiley

Hát hirtelen ennyi.. ha kérdés lenne, csak nyugodtan! smiley

4. kép

4. kép

priandi
(2009-11-08)
6478 olvasás

Ugrás a lap tetejére

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1860 tag online

1 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]