Info

GyIK

Azaz gyakran ismételt kérdések

A Kockart oldallal kapcsolatosan találhatod meg kérdéseidre a választ.

Az oldal működése

Először is, üdv az oldalon!

Ha még nem tetted meg, írj néhány sort magadról a fórumunkon vagy köszönj be a chat-en.
Minden új oldalon jó kezdés az, ha kommentelsz, aktív vagy, így a többi ember is előbb veszi észre a feltöltött alkotásaidat. Szóval csak bátorítani tudunk, hogy írj kommenteket, nézelődj, beszélgess.

A chat kezdetben 3mp múlva frissíti magát, majd, ha nem történt változás, akkor kétszer annyi idő múlva, majd ismét kétszer annyi idő múlva. A maximális frissítési időköz kb másfél perc. Természetesen ha új üzenet érkezik, újra 3mp a frissítési idő, így beszélgetés közben max 3mp-enként frissít a rendszer.

A pontokat a feltöltött képek, az általad írt kommentek illetve fórum-hozzászólások után kapsz. Ezen kívül egyelőre csak tutor írásával kaphatsz pontot.

A felhasználó szinteket a pontok alapján számoljuk ki. (Kivételek természetesen az admin és a moderátor szintek.)
Az egyes szintek:
  • Kósza lélek: frissen regisztrált
  • Nézelődő: 10 pont felett
  • Kocka: 50 pont felett

A moderátor egy olyan szint, amit az oldal adminjai tudnak csak kiosztani, tehát nem az aktív tagsággal szerezhető meg. Jogaiba bele foglaltatik a tagok viselkedésének szabályozása, az oldalon a rend fenntartása, illetve az alkotók segítése. Az oldal tagjaivel egyenrangú, viszont tekintéllyel rendelkező. Amennyiben egy moderátor utasít valamire, kötelességed teljesíteni!
Esetleges visszaélését adminok irányába kell jelenteni!

Egy magasabb moderátori szint. Belőlük van a legkevesebb és lényegében mindenhez van hozzáférhetőségük. Főként az oldal fejlesztői képviselik az adminokat. Fontos megjegyezni, hogy az admin is emberi lény, így véges türelemmel rendelkezik. Ezt nem érdemes sokat feszegetni, ugyanolyan bánásmódot igényel, mint bármelyik tag. Általában ő intézi a büntetéseket, komolyabb rendreutasításokat stb.
Amennyiben egy admin rendre utasít, kötelességed teljesíteni!

Az a kis szám a képre adott szavazatok számát mutatja.

Az oldalon lehet szavazni a képekre. A fent lévő csík amolyan „hónap legjobb képei”. Elsődlegesen szavazatszám alapján számol, másodsorban pedig nézettség alapján. Ez a két tulajdonság dönti el a sorrendet is!

Ilyenkor érdemes egyeztetni az adminnal, hogy hova küldd. Ő adni fog egy e-mail címet, ahová küldheted a tutorial elemeit. Ő ezután átolvassa és ha érdemesnek tartja, akkor kijavítja, majd az oldal normái szerint formázza és felteszi az oldalra. Minden tutorialért 20 pont jutalom jár!
Nagyon örül mindenki, ha bővül kicsit a tutorial részlegünk!

Képfeltöltés


Ezt a funkciót több módon is elérheted. Belépéskor a vezérlőpulton az „új mű feltöltése”, illetve a galéria menüben a „feltöltés” fülre kattintva. Ezen belül még kiválaszthatod, hogy szöveget vagy képet akarsz-e feltölteni. Ügyelj a képformátumra! Jelenleg csak jpg-k feltöltése lehetséges.

Minden olyan képi- vagy lírai alkotást, amit te csináltál és nem más alkotó keze által készült. Amennyiben felhasználtál más alkotótól is valamit hozzá, linkeld vissza.
Feltölthetsz aktokat is, a rendszer lehetővé teszi, hogy kapjon egy 16+ besorolást. A puszta pornográf tartalmú képeket nem látjuk szívesen és törlésre kerülhetnek.

Amennyiben nem képek tömkelegéről van szó, írj az adminnak. Írd meg, hogy melyik képet akarod cserélni és miért, majd küldd el a kép linket. Amennyiben interneten még nem szerepel, egyeztess valamelyik moderátorral, aki megadja az admin e-mail címét. Későbbiekben erre lesz automatizált funkció.

Az újabb frissítések már lehetővé teszik, hogy ezt magad is el tudd intézni, nem szükséges már hozzá admini segítség. Menj a kép oldalára, majd ott kattints „kép törlése” gombra.

Az oldal tárhelye igencsak véges, ezért ügyelünk arra, hogy ne teljen meg minél előbb.
Másrészt friss regisztrálók esetében megesik, hogy egyszerre kívánják feltölteni az összes addigi alkotásukat. Ha ez valóban lehetséges volna, akkor a galériában oldalakon keresztül csak az ő képei lennének egyhuzamban és félő, hogy éppen ezért rengeteg kép nem kerülne megnézésre. Szóval részben a te érdekedet is szolgálja!

Kifejezések, egyebek


Időnként szoktunk rendezni kisebb versenyeket, az érmet a részvételért osztjuk ki.

Lényegében egy kisebb verseny. A témát a tagokkal közösen az adminok választják. A folyó versenyt a Versenyek menüpontból érheted el!

A szó maga angol, jelentése: oktatás. A Tutorialok menüpont alatt megtalálhatod az oldalra, a tagok által készített tutorialokat. Lényegében olyan dolgok leírása, amit a tutorial írója érdemesnek, hasznosnak vélt a tagok számára.

Persze! A kihíváson minden regisztrált tagunk részt vehet.
Lényege az, hogy olykor néhány hetenként egy feladatot adunk, amit meg lehet alkotni. Ezzel gyakorlásra vagy magára az alkotásra szeretnénk tagjainkat buzdítani.

Problémák, bugok


Ennek több lehetséges oka is lehet.
  • Először is, nézd meg, hogy a megfelelő formátumot akartad-e feltölteni! A rendszer jelenleg a jpg-t fogadja csak. Fontos megjegyezni, hogy a formátum átírása még nem konvertálás, programon keresztül változtasd!
  • A két megánál nagyobb képeket a rendszer nem fogadja! Feltöltés után az 1280×1280 pixelnél nagyobb képeket lekicsinyítjük, így nem érdemes ennél nagyobbal próbálkozni.
  • Túl hosszú a kép címe!
  • A képnév már szerepel a galériádban, így a tárhelyen lévőt akarja felülírni. Mivel ez nem engedélyezett, a friss kép nem kerül feltöltésre. Javasolt, hogy változtasd meg a kép fájlnevét!
  • Ügyelj arra, egy nap csak egy képet tölthetsz fel, ellenőrizd, hogy nem ezt lépted-e át!
  • Megeshet még az is, hogy lopott képeket töltöttél fel és az adminok megvonták tőled a képfeltöltés jogát. Amennyiben erről van szó, feltétlenül kapsz értesítést.
Amennyiben ezen problémák javítása után sem sikerül a feltöltés, nyugodtan jelezd az admin vagy moderátorok felé, hogy korrigálhassák!

Ilyenkor érdemes szólni az illetőnek; amennyiben nem reagál rá vagy nem kér elnézést, érdemes szólni az adminnak intézkedés végett. Próbálj meg kultúrált formában szólni a sértést intéző illetőnek!
A levél címében jelezd, hogy sértő kommenteléssel kapcsolatos!

Amennyiben erős a feltételezés, írj az adminnak, aki kivizsgálja a vádat majd kiszabja a büntetést.
Fontos, hogy alaptalanul ne vádolj senkit, pláne nyíltan!

A kép alkotója feltöltéskor ki tudja szedni a szavazási lehetőséget. Fontos tudni, hogy ilyenkor nem számít bele a szavazati átlag a feltöltő statisztikájába!

Az oldal jobbá tétele érdekében mindenképp írd meg az adminnak levélben, hogy javítani tudja! Ami szükséges ilyenkor: a hiba előjövetelének pontos leírása, illetve, hogy milyen böngészőn észlelted.
Az ilyen jelentésekért mindig hálásak vagyunk!

Ez akkor jön elő, ha egy másik gépről is bejelentkeztél, majd később kijelentkeztél. Az első gépen eredetileg bejelentkezve maradtál, viszont a másik gépen való kijelentkezés miatt lekerültél az online listáról. Ilyenkor csak annyi a teendő, hogy az első gépen is kijelentkezel, majd újból belépsz. A hiba ezzel meg is oldódik.

Néha megesik, hogy valakit zaklat egy másik tag. Amennyiben kulturált levelezés formájában nem kerül megoldásra a dolog, érdemes szólni egy adminnak.

Valószínűleg olyan tartalommal rendelkezett, ami a szabályzatot sérti. Meglehet, hogy trágár, sértő, uszító, megkülönböztető, közösségzüllesztő stb. tartalma volt, így az adminok vagy moderátorok a moderálására kényszerültek. Lehetséges még az is, hogy személyeskedést tartalmazott, mely sértő volt egy másik tag számára és kérelem útján lett moderálva a tiéd.
A moderálással kapcsolatos lehetőségek pontosabban le vannak jegyezve a szabályzatban! Ha nem találod meg a moderálás okát, akkor bátran fordulj kérdéseddel egy adminhoz! Természetesen kulturált levél formájában!

Ennek lehetséges oka az, hogy valamely tetted miatt büntetésként megvonták tőled a kommenteléshez való jogot. Ha nem kaptál róla tájékoztatást levél formájában, akkor egy kulturált levél kíséretében érdeklődj az adminnál!

A Kockarton szigorúan kezeljük a szerzői jogokat, így azok megsértése büntetést von maga után. Amennyiben ezt a státiuszt kaptad, bizonyítottan nem saját képeket töltöttél fel az oldalra.
Egy idő után ez eltávolításra kerül, amennyiben megérted a szerzői jogok tiszteletben tartásának a lényegét.

Ha nem a nickneved vagy jelszavad elfelejtésével van a gond, akkor a sok figyelmeztetést követően valószínűleg belépési bannt kaptál. Érdemes átnézned a szabályzatot, hogy vajon miért történt ez! Amennyiben nem került törlésre a felhasználód, pár napon belül visszakapod a belépési jogot.

Valószínűleg egy vagy több súlyos szabálysértést követtél el. Érdemes átnézned a szabályzatot, hogy vajon miért történt ez!

Nincs itt a kérdésed? Akkor vedd fel a kapcsolatot az adminnal!

Mi ez az oldal?

Üdvözlünk a KockArton!

Ez itt egy grafikai közösségi oldal. Találhatsz itt képeket, tutorialokat, fórumozhatsz és chatelhetsz más alkotókkal, kritikákat adhatsz és kaphatsz. Az oldal egyaránt foglalkozik CG és hagyományos grafikákkal is.

Bejelentkezés

Még nem vagy tag? Regisztrálj itt!

Elfelejtetted a jelszavad? Segítünk!

(?)

Chat

Kockart chat

loading

¦¦¦

Online Tagok

1 / 1870 tag online

0 vendég

[tagok listája]

[A panel bezárásához kattints rá!]